Кабината през 2018г
Проведени уроци:
Рецензии от учители:
Решени тестове:
Phone
Support- 070018908

Награди от “Кабината” в ученически конкурс за безопасен Интернет
14/01/2012

“Кабината” подкрепя конкурса за ученици “Мост между поколенията: Да открием дигиталния свят заедно и... безопасно”, организиран от Националния център за безопасен Интернет по повод на Международния Ден за безопасен интернет, традиционно провеждан във втория вторник на февруари (т.г. е на 07.02).
Конкурсът предоставя възможност на ученици от 1-ви до 12-ти клас да представят под формата на кратка пиеса своята идея по темата.
Кандидатурите се приемат в срок до 15 януари.
Инициативата се осъществява от Центъра в партньорство с Kabinata.com, Майкрософт България и Мобилтел, които осигуряват наградния фонд за победителите.

Трите най-добри сценария ще бъдат поставене на сцена и ще бъдат наградени в самия Ден за безопасен Интернет, който тази година се пада на 7 февруари.

 

Подробности за конкурса са публикувани в Teacher.bg – мрежа на учителите новатори.
Победителите ще бъдат определени от авторитетно жури под председателството на заместник-министъра на образованието, младежта и науката – Милена Дамянова.
Тазгодишната тема на Деня за безопасен Интернет се провежда под мотото “Мост между поколенията – да открием дигиталния свят заедно и... безопасно!” и има за цел да насочи вниманието към необходимостта от общуване между поколенията, което е най-сигурната защита на децата в интернет.
 
Събитието е инициатива на INSAFE, европейска мрежа от 30 национални центъра с основна мисия да популяризират положителна, безопасна и отговорна употреба на Интернет и мобилни технологии сред децата и млади хора. С подкрепата на Националния център за безопасен Интернет, член на INSAFE от 2008 г., тази година Международният ден за безопасен Интернет бе отбелязан в над 70 училища от 17 града в страната.

< Предишна Всички новини Следваща >