Кабината през 2018г
Проведени уроци:
Рецензии от учители:
Решени тестове:
Phone
Support- 070018908

Кабината в подкрепа на българските училища в чужбина
07/11/2012

На 26 и 27 октомври в Будапеща, Унгария се проведе среща на българските училища в чужбина.
Беше постигната договорка между българското училище в Будапеща от една страна, и СУ и „Кабината” от друга, за предоставяне на система за електронно обучение за ползване от българските ученици в Унгария.
Крайната цел е тази платформа да стане отворена за всички български училища в чужбина и да се превърне в място, където те да провеждат обучения.
Домакин на срещата беше българското училище в Будапеща. Присъстваха представители още на 30 български училища зад граница – Берлин, Виена, Лондон, Братислава, Стокхолм, Линц, училища от Украйна и Кипър, както и представители на Софийския университет 'Св. Климент Охридски'.
Бяха проведени дискусии по общи проблеми и начертани насоки за последващо сътрудничество. Екип на „Кабината.БГ” представи платформата за дистанционно обучение и виртуалната класна стая. От Будапеща българските учители се включиха в урок на живо провеждан в България.
Българите по света са разпръснати в различни градове и дистанционните класове представляват незаменим инструмент за достигане на уроците по български език до всички българи.

Вход в платформата

< Предишна Всички новини Следваща >