Днес отбелязваме Европейския ден на езиците

На 26 септември с прояви в цяла Европа ежегодно отбелязваме Европейския ден на езиците. Сред проявите са „спийкдейтинг“ в Прага, конкурс по рап в Орхус, „свтовно” кафене в София, коктейл бар на европейските езици в Будапеща и мн. др.

Европейският ден на езиците се организира съвместно от Европейската комисия и Съвета на Европа. Началото му е поставено през 2001 г.

Европейският съюз разполага с истинско езиково съкровище: 23 официални езика, близо 60 регионални и малцинствени езика (като каталунски и уелски) и повече от 175 езика на мигранти.

Целта е опазване на това многообразие и насърчаване на повече хора да изучават друг европейски език, което прави по-лесни живота и работата в чужбина и може да помогне на съседните общности да си взаимодействат и да се разбират добре.

В инициативата участват милиони хора от всички 45 страни участнички. Стотици прояви в цяла Европа ще допринесат за честването на езиковото ни многообразие и за насърчаване на изучаването на чужди езици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи уроци

Днес 11:00 – 13:00

A2
Teacher: Koce

day classes | Tenses – Aspects of the grammar tenses (Simple, continuous, perfect, perfect continuous ) (Аспекти на граматичните времена)

Днес 15:00 – 16:00

Speaking Plus
Teacher: Lara

Technology Now

Днес 18:00 – 19:00

Speaking Plus
Teacher: Lara

Debating Breaking News

Днес 19:00 – 21:10

Elementary 1 (A1-1)
Teacher: Maria Georgieva

room N1 | Unit 27 – Questions. Present Progressive Tense., Unit 28 – Present Progressive Tense. Negative Forms, Unit 29 – Clothes (What are you wearing today?), Unit 30 – Possessive ‘S