Обучение по Английски език по програмата „Аз Мога“ дистанционно в Кабината.

Онлайн обучение в Kabinata.com

В Кабината може да се запишете на избран от вас курс с ваучер от програмата на Агенцията по заетостта ‘Аз мога’.  Чрез тази програма всеки работещ или самонает може да вземе ваучер за обучение на стойност 700 лв. и да запише с него езиков курс. На практика, с такъв ваучер можете да учите в Кабината безплатно.

С ваучера може да запишете произволен езиков курс – обучение по английски език, немски, френски и испански.

Важно: можете да запишете онлайн езиков курс за 7 месеца, като цената е цялата стойност на ваучера.
Документите за кандидатстване можете да намерите на място в регионалните Бюра по труда.
В програмата не могат да участват държавни служители.

Процедура и хронология за получаване на ваучер и започване на обучение по програма ‘Аз мога’:

1. Уверете се, че сте работещ на трудов договор.
2. Идете във вашето бюро по труда по месторабота и подайте Заявление (по образец предоставен от бюрото по труда)
3. При попълване на заявлението трябва да предоставите вашите лични данни, включително копие от лична карта и копие от диплома за средно образование.
4. Когато бъдете одобрен за получаване на ваучер, ще бъдете уведомен от бюрото по труда – това може да стане по телефона, чрез Уведомително писмо или по друг начин. Можете междувременно да проверявате и по телефона. При одобрение в срок от 5 дни трябва да идете до бюрото по труда, за да получите Уведомление за включване в обучение.
5. С полученото уведомление отидете в офиса на Кабината БГ ООД, или го изпратете дотам с куриер.
6. Доставчикът на обучение (Кабината БГ ООД) подписва и подпечатва отрязък от вашето Уведомление, където записва началната дата на вашето обучение и езикът по който ще се обучавате. Ако сте изпратили Уведомлението с куриер, ще ви го върнем обратно по същия начин.
7. С подпечатаното уведомление идете обратно в бюрото по труда. В срок от няколко дни трябва да ви бъде издаден Ваучер. Донесете ваучера в офиса на Кабината БГ ООД.
8. Веднага след като имаме вашия ваучер, подписвате Договор за обучение, след което започвате обучението на посочената в уведомлението дата.
9. От този момент Кабината БГ ООД изпраща на бюрото по труда вашата програма и започва да изпраща ежеседмичните и ежемесечни отчети към бюрото по труда.

обучение по английски, немски, френски и испански език по програма ‘Аз мога’ >>

ако все още не сте подали документи, запознайте се с програма ‘Аз мога повече’>>

За повече информация, моля свържете се с нас:
Адрес:
Тел:0878 718908
0700 18 908

ул. Цар Петър 9 – 11

София, 1000

www.kabinata.com

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

30 коментара към “Обучение по Английски език по програмата „Аз Мога“ дистанционно в Кабината.”

  1. Здравейте! Имам нужда от спешен отговор! Бих ви звъннала по тел., но изписаният по-горе номер ми се видя неестествено дълъг. Получих ваучер за курс по немски език по програмата „Аз мога“. Институцията където исках да карам курса – все още не могат да съберат нужната бройка кандидати и не ми предлагат нищо! При мен обстоятелствата са и по сложни: Имам предложение за работа в Германия от юли месец и е възможно да замина, трябва ми курс който да е свършил дотогава, с две думи доста интензивен. Учила съм немски от 5 до 11 клас, държала съм и матура по немски, но не съм го практикувала доста години. Искам да припомня и затвърдя знанията си. /описвам това, за да разберете че не съм начинаеща/. Идеята за курс онлайн е чудесен вариант за мен! Дори мога да продължа курса и от Германия /така прочетох в сайта ви/, което е идеалният вариант. Искам да знам как протичат изпитите, издавате ли сертификати. Имам няколко дни още /до 12.04.2010г/ и ми изтича двумесечния срок в който трябва да върна ваучера в БТ. Мисля, че мога да сменя доставчика на услугата /институцията която ще ме обучава/. Затова ви моля за бърз отговор: какво да направя? И ако е възможно напишете ми актуален тел. номер.

  2. Здравейте!
    Заплатих курс по френски език, но още не съм се включила активно.
    Бих искала да попитам, късно ли е да подам документи за ваучер по програмата Аз мога.
    Проблем ли е, че не съм от София.
    Благодаря предварително.

  3. Здравейте,

    Благодарим ви за интереса.
    Ваучери по програмата “ Аз мога“ за френски език няма да има.
    Ако желаете, може да се включите да учите друг език. Предлаганите езици по програмата са английски, немски и испански.

    Поздрави,

    Екипът на Кабината

  4. Здравейте! Започнах обучение по програмата „Аз мога“. Но може би скоро ще съм на борсата. Трябва да уведомя Бюрото по труда за възникналата програма. Искам да знам дали има вариант да ми прекратят обучението. Има ли опасност ако не уведомя БТ да ме санкционират. Просто не искам да си прекъсвам обучението.
    Благодаря ви предварително.

  5. Поправка: Промяната която възникна е, че след получаване на ваучер и започване на обучението аз вече няма да съм работеща ами ще съм безработна. Тази промяна ще предизвика ли прекъсване на обучението ми.

  6. Здравейте! Имам нужда от спешен отговор! Бих ви звъннала по тел., но изписаният по-горе номер ми се видя неестествено дълъг. Получих ваучер за курс по немски език по програмата „Аз мога“. Институцията където исках да карам курса – все още не могат да съберат нужната бройка кандидати и не ми предлагат нищо! При мен обстоятелствата са и по сложни: Имам предложение за работа в Германия от юли месец и е възможно да замина, трябва ми курс който да е свършил дотогава, с две думи доста интензивен. Учила съм немски от 5 до 11 клас, държала съм и матура по немски, но не съм го практикувала доста години. Искам да припомня и затвърдя знанията си. /описвам това, за да разберете че не съм начинаеща/. Идеята за курс онлайн е чудесен вариант за мен! Дори мога да продължа курса и от Германия /така прочетох в сайта ви/, което е идеалният вариант. Искам да знам как протичат изпитите, издавате ли сертификати. Имам няколко дни още /до 12.04.2010г/ и ми изтича двумесечния срок в който трябва да върна ваучера в БТ. Мисля, че мога да сменя доставчика на услугата /институцията която ще ме обучава/. Затова ви моля за бърз отговор: какво да направя? И ако е възможно напишете ми актуален тел. номер.
    +1

  7. Zdraveite Iana,

    Ne bi trqbvalo da ima problem da prodyljite obuchenieto si.
    No za vseki sluchai e po-dobre da se obadite v Biuroto po truda i te da vi dadat tazi informaciq.
    Pozdravi,
    Ekipyt na Kabinata

  8. Здравейте, искам да попитам кога започва курсът по италиански език и какъв е срокът за записване. При положение, че съм преподавател по английски език, това може ли да бъде пречка? Освен това, мога ли да кандидатствам по програма за професионално обучение?

    1. Здравейте,
      няма никакви пречки да се запишете в курса по италиански език. Моля свържете се с нас по телефона за по-конкретна информация.

  9. От м. април е спрян процеса на подаване на документи за програмата „аз мога “ и след необходимата обработка и одобрение да се предоставят ваучери . Въпросът ми е Кога ще започне наново подаването на документите и естественно предоставянето на ваучери ?Аз лично се интересувам за езиково обучение на английски език на територията на Горна Оряховица .
    С нетърпение очаквам вашия отговор.

    1. здравейте,

      за най-актуална информация питайте във вашето Бюро по труда и следете страницата на Агенцията по заетостта

  10. Здравейте, Искам да попитам след като е изтекъл вече срока за подаване на заявления по програмата „Аз мога“ към днешна дата ще бъдат ли назначени други дати. Благодаря

  11. Здравейте,

    трябва да се поинтересувате във вашето регионално бюро по труда. Доколкото имаме информация, в момента е спряно приемането на нови заявления за ваучери, но се очаква издаването да бъде подновено в началото на 2011г.

  12. здравейте,
    одобрена съм за ваучер по програмата аз мога и на 15.11 ще получа своя ваучер. Тъй като съм учила английски преди това, а доставчиците предлагат само от 1 ниво да се започне за мен варианта е безсмислен. Интересува ме дали мога да започна при вас он лайн. Моля ви пишете ми и дали след като съм по програмата ще е необходимо да заплащам някакава сума за курса?
    благодаря предварително!

  13. Здравейте,
    в Кабината можете да започнете и от второ ниво. Щом сте с ваучер, не е необходимо да заплащате нищо предварително – трябва само да следвате инструкциите за обучение по програма Аз мога. За повече информация, моля свържете се с нас.

  14. Одобрен съм за ваучер по „Аз мога“.Бих желал да го използвам в Кабината.Свързах се с БСК(Българска стопанска камара).Изключително много,обаче ме притеснява договора,който ми предлагат да подпиша с тях.Има реална опасност при изключително неясните критерии за оценка на присъствието да стана по-голям длъжник към тях,отколкото към някоя заложна къща.Ако подпиша с тази организация в един момент може да се окаже,че им дължа 700 лв +по 3.50 лв на ден.До колкото разбрах други организации не изискват такива страхотно неясни и неизгодни условия за потребителя.Мисля да се обърна към друга организация,или въобще да се откажа от ваучера.

  15. Здравейте, имам издадено удостоверение от бюрото по труда.Интересуваме при вас точно определени дни ли трябва да се провежда курса или когато курсистът разполага със свободно време?Необходимо ли е да имам уеб камера , за да се запиша при вас?По какви учебни материали преподавате?Имате ли дати средата на март или началото на април?Благодаря предварително.

    1. Здравейте,

      курсът се провежда дистанционно в сайта на Kabinata.com. Уроците с преподаватели във виртуалните класни стаи следват предварително уточнена програма, а останалите ресурси (мултимедия, видео и тестове) можете да използвате когато имате свободно време. Не ви е необходима уеб камера – връзката ви с преподавателите е само звукова. Началните дати по Аз мога са 14.03 и 11.04. Иначе като редовен клиент, можете да се запишете и да започнете по всяко време. Цялата информация е на нашия сайт https://www.kabinata.com

  16. Здравейте,

    очаквам всеки момент да бъда одобрена за обучение по програмата „Аз мога“.
    Бихте ли обяснили как се извършва обучението по тази програма?
    Интересува ме следното:
    1. Всеки ден ли трябва да влизам във виртуална класна стая?
    2. Колко часа седмично трябва да имам присъствие в такава стая?
    3. Колко нива на обучение мога да премина?
    4. Аз ли определям на кое ниво ще държа изпит?
    5. Мога ли да държа изпит на няколко нива?
    6. Колко време продължава обучението ?

  17. Здравейте Мария,

    Общо трябва да покриете 300 учебни часа престой в системата за около 6 месеца – по 100 на ниво. Не е задължително да влизате всеки ден. Ако влизате всеки ден ще направите много повече от 300 часа. Уроците във виртуалните класни стаи се провеждат през седмицата вечер от 18:00ч. до 21:10ч. и през деня в събота и неделя – от 10:00ч. до 13:00ч. В Кабината потребителите имат достъп до всички нива. Нивата са разделени на по-малки части (потоци), напр. ниво А1 е разделено на нива А1-1 и А1-2, ниво А2 е разделено на А2-1 и А2-2. Отделните части на нива (потоци) продължават по 4 седмици, а цяло ниво – 8 седмици. Уроците във виртуалните класни стаи протичат по едно и също време. След приключването на един поток (4 седмици) той започва отначало – така потребителите имат възможност, ако желаят отново да го преминат или да продължат в следващия. Освен тези основни потоци, има допълнителни практически и разговорни класове, вечерни класове по бизнес английски (ниво B2), както и преговорни класове в събота и неделя.

    за повече информация, моля свържете се с нас:
    връзка с Кабината

  18. Здравейте,

    Благодаря Ви за отговора!
    Прочетох, че всички уроци, които се преподават във виртуалните класни стаи, са озвучени и могат да се преминават и самостоятелно. Това ме устройва идеално. Майка съм на дете на 2г. и 9м. и бебе на 2,5м. Трудно ще ми бъде с редовното присъствие във виртуалната класна стая, а искам да премина колкото се може повече уроци.
    Едновременно с това не искам да имам проблеми с Бюрото по труда. Там не знаеха или не искаха да ми отговорят на въпроса как ще контролират присъствието ми в Кабината, на базата присъствени часове във виртуалната класна стая или на базата работа в кабината (самоподготовка). Отговорът им беше „Имаме си начини!“.
    Вторият ми въпрос е дали чрез програмата „Аз мога“ имам достъп до часовете по Бизнес английски език и ако не, мога ли допълнително да си заплатя за да бъдат включени?

    1. здравейте,

      правилно сте разбрала. Всички уроци които по принцип се преподават, са озвучени и записани на видео. При програма ‘Аз мога’ (‘Аз мога повече)’, контролът от страна на бюрото по труда се осъществява от техен служител, на когото сме предоставили достъп до курса и системата за статистика. Отделно разполагаме с инструмент който следи вашия напредък и покриването на критериите по аз мога, който своевременно ви уведомява ако изоставате от графика или не сте взели необходимия материал.
      По ‘Аз мога’ (‘Аз мога повече’) можете да започнете от ниво А1 (начинаещи) или от ниво А2 (средно напреднали). Ако започвате от ниво А2, ще имате достъп и до ниво B2 (бизнес английски).
      начало от А1 – вземате нива А1, А2, B1,
      начало от А2 – вземате нива A2, B1, B2

      за повече информация, моля свържете се с Кабината >>

  19. Здравейте,

    Дано да не стана досадна с въпросите си, но от отговора Ви не успях да разбера задължително ли трябва да премина всички уроци през виртуалната класна стая или работата с качените уроци се приема като преминат урок?

  20. Искам ли да започна обучени по програмата „Аз мога“ от 1 Август. Каква информация трябва да Ви изпратя за себе си заедно с уведомлението от бюрото по труда, което трябва да попълните.

  21. Здравейте,
    Разбрах,че по програмата „Аз мога“ общо трябва да се покрият 300 учебни часа престой в системата за около 6 месеца – по 100 на ниво , а колко максимално може да се престои в системата за 6 месеца – има ли ограничение , може ли престоя да бъде например 1000 часа ?

    1. няма ограничение. след като изпълните минимума по ‘Аз мога’, можете да стоите неограничено време в системата и да сменяте вашето ниво по всяко време.

  22. Имам още един въпрос – има ли ограничение за броя участници в една виртуална стая , защото ако са неограничен брой / 40-50… човека на урок / то обучението няма да бъде ефикасно. Благодаря !

    1. има ограничения. опитмалният вариант е 12 активни участници във виртуалната стая (без слушателите). В Кабината можете да влезете във виртуалната класна стая и като слушател.

  23. Здравейте,имам уведомление от бюрото по труда за обучение по английски език.Бих искала да се запиша на курс при Вас.Интересува ме какъв документ ще получа след курса?Благодаря Ви!

    1. Всеки успешно завършил курс по програма ‘Аз мога повече’ получава сертификат за изкарания курс. В сертификата пише началната и крайна дата на обучението, броят проведени часове с преподавател, престоя в системата, както и резултатите от покрити тестове за отделните нива – А1, А2, B1, B2 (ниво B2 има само в курса по английски език).

Коментарите са изключени.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?