Дейта центровете – сигурен дом за бизнеса.

Лектор – Ирина Янчовска

Какво е колокация?

Физическото разположение на клиентско оборудване в специално пригодени Дейта центрове, осигуряващи непрекъсваемост на критичните бизнес приложения на компанията клиент. Услугата дава възможност на фирмата да се фощусира върху основната си дейност.

Какво е Дейта център? Специализирани помещения, покриващи определен набор от изисквания и критерииза Непрекъсваемост на електрическото захранване; Постоянна интернет свързаност; ниво на температура; ниво на влажност; липса на прах; 24-часова поддръжка от специалисти.

Ползи при колокация във външен дейта-център. Резервирана, осигурена и непрекъсваща услуга. Премахване на нуждата от първоначални инвестиции за оборудване на специално помещение в офиса на фирмата. По-добра интернет връзка, намаляване на разходите за поддръжка, 24-часов до оборудването, охрана.

Надеждност.

Два независими източника на електрозахранване. 1+1 генератори, резервиращи се взаимно, с допълнителен резервоар с гориво за 72 часа. Две напълно независими  a UPS системи с възможност за поддръжка на цялото съоръжение в пълно натоварване за 15 минути.

Две напълно независими захранвания с възможност за поддръжка до един час. Всеки клиент може да има собствен уред за измерване на енергията. Напълно резервирано кор-оборудване.

Климатична инсталация. Свръхмощна резервирана климатична система, която контролира влажността и температурата на въздуха. Енергоспестяваща система, използваща външната температура за охлаждане на апаратурата. Ултрабезшумни външно кломатични тела. Вътрешна температура от 21 градуса.

Охрата и сигурност. Прецизна противопожарна и пожароизвеститечна система. Пожарогасителна система с газова смес. 24-часова персонална охрана.

Профил на компанията. Най-активната телекомуникационна компания в България. Притежава оптична мрежа и взаимосвързаност със съседните държави. Предлага Уан-Стоп.Шопинг. Притежава и поддържа София Телепорт, София Дейта Център и Телеком Център Русе – абсолютно независими съоръжения и колокации.

Екип. Над 70% от екипа на Нетера имат висше техническо образование. Профилирани са така, че да могат да се грижат за различните типове услуги. Притежават се всички необходими телекомуникационни сертификати. Провеждат се постоянни обучения, свързани с последните мрежови и сателитни технологии.

Основни услуги – интернет, наети линии, етернет, колокация, сателитни услуги и др.

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

Един коментар към “Дейта центровете – сигурен дом за бизнеса.”

  1. Страхотни сте! Пожелавам много успехи и постигнати цели.

Коментарите са изключени.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?