За Кабината

Кабината е една от първите e-learning образователни компании в България. Вече над 18 години хиляди ученици, учители и организации ежедневно използват продуктите на компанията.

Основаване

Кабината е основана през 2005 г. като компания, специализирана в онлайн образователните услуги – курсове, обучения и изграждане на ученически и учителски платформи. Скоро след това се появяват първите продукти насочени към масовия потребител – курсове по чужди езици, български език за чужденци и курсове за ученици и учители.

Платформата на Кабината

Още от самото начало, платформата за дистанционно обучение е основен фокус на развитието на компанията – постепенно се развиват основните функционалности като виртуалната класна стая и учебните пътеки, по които учат учениците. Платформата е първата в България, която предлага виртуална класна стая за директна комуникация между учители и ученици. През 2011г. Кабината бе обявена за компания, попадаща в топ 50 на най-иновативните компании в света в програмата Infodev на Световната банка и получи награда присъдена в гр. Хелзинки, Финландия. През месец юни 2023 г. беше пусната шестата подред платформа – Kabinata 6.0

Освен от десетките хиляди курсисти на Кабината, платформата или части от нея се използват от многобройни компании, организации, институции и университети. Компанията представя платформата на изложенията ‘Баит експозиция’ – София, CeBit – Хановер, Германия, ‘TFM&A’ – Лондон, Великобритания.

Кабината е държавно лицензиран център за професионално обучение към НАПОО (Национална агенция за професионално образование и обучение).

Награди

"Най-добра услуга, реализирана в интернет",
София, България, юни 2009 г. в конкурса "Български награди за уеб"
Виж още в dnevnik.bg

"Топ 50 на най-иновативните малки и средни компании в света",
Хелзинки, Финландия, април 2011 г. в конкурса на Infodev и Световната банка
Виж още в блога на Кабината

През 2013 г. проект на Кабината за безопасност на подрастващите в интернет
е номиниран за награда на Световния форум за онлайн съдържание, организиран от ООН
Виж още в блога на Кабината

Кабината е лицензиран център за професионално образование
с лицензия издадена от Националната агенция за професионално образование и обучение /НАПОО/.
Виж още лицензи и награди

Сайтът на Кабината през годините

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?