Дискусия

Може ли да се защити повече идеята, че офлайн бизнесът може да се интегрира онлайн?

Успехът на един сайт се състои от три неща. Поддръжка на сайта. Авторитет на сайта. Аналогът показва, че човек, който се грижи за офлайн бизнеса си, това трябва да бъде и онлайн.

Присъствах на представяне на икономическата програма на една от партиите. Те например твърдяха, че електронното правителство е решение за всички административни проблеми? Дали това е така във връзка с офлайн и онлайн бизнеса?

Не виждам да има проблем. Ще трябва да се отдели време и бюджет за служителите, за тяхното обучение. Това, което те до момента са го правили офлайн, ще го правят онлайн. Разликата е, че ще бъде малко по-ефективно. Но пак ще трябва да се положат усилия. Няма нищо по-различно. Онлайн нещата не се случват автоматично.

Всички са се сблъсквали с Търговския регистър. На финала на 13-те страници ти казва „Сори, ама ние работим само с Интернет Експлорър и под Уиндоус“. Не може ли Уеб Асоциацията да се намеси в това?

Мисля, че трябва да се направи нещо.

Фирмите, които членуват в Асоциацията, самата Асоциация предлага някаква защита. Но фирмите трябва да се коалират за това нещо. Според мен въпросът за Търговския регистър не е…

Димитър Ганев. Председател на Асоциацията. Няколко пъти съм се опитвал да комуникирал с държавните органи по различни въпроси. По-добре е да комуникираш от името на Асоциацията, но ефектът е същия. На всички ни е ясно за корупционната схема. В момента сме се ангажирали една работна група да създаде пакет от документи, който да се спазва от държавните институции.

Еленко, каза, че ако искаме да си направим нов сайт, не ни трябва специалист. Достатъчно е да ползваме Фейсбук, Туитър и т.н.

Идеята ми беше, че за всяка аудитория си има канал и фирмата може да използва платформите за своите цели.

Каква част от данни са налични публично и безплатно?

Засега нищо не е публично. После мога да ви го дам.

Чисто статистически какво означава „шпионирам профил“

Ами бъркам в профила и разбирам кой е и т.н.

Времето онлайн е времето в интернет или браузването в интернет?

Браузването в интернет.

Ще искате ли да кажете какъв е ефектът върху вашия бизнес от помощните канали?

Не сме правили конкретно измерване. Ние сега в социалните медии сме доста новички. За блога можем да кажем доколко е успешен, но за социалните медии по-късно ще можем да кажем доколко е успешен.

Да, имахме някакъв измерим резултат. Това, което ние отчитаме за себе си, като цяло е позитивно.

Ние сме единствената банка в България, която работи в тази насока, но не виждам усилия от страна на наши колеги. Ако имахме и конкуренция, щяхме да имаме коректив в нашата област, с който да се сравним.

Кога интернет ще загуби доверието на потребителите?

В цял свят социалните медии са единственият изтоник за коуникации. Те са начинът в който се комуникира с пазара, със своята аудитория. Кампанията стартире преди около седмица. Преди да стартира имахме 1500 регистрации само от социалните медии. За нас това е ефетивност на социалните медии. По никакъв начин не си поставяме въпроса ефективно ли е или струва ли си. Твърдо да.

Какво да направя така, че да ни забележат? Как точно да дефинирам продукта, който го имат още 30 компании? Наистина да е различен.

При банките е много лесна измеримостта. Бих направил продукта да е по-прост. Ако си някакъв много сравним продукт, ако е прост, той ще спечели. Бих правил постоянни тестове, влизайки в обувките на клиента, докато не успея. Трябва да е много просто и много коректно отношението.

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?