Започва кандидатстване по Аз мога повече 2013

Предвижда се подновеното кандидатстване да започне от началото на октомври във всички бюра по труда, се съобщи днес в  сайта на ОПРЧР.

Бюджетът на схемата Аз мога повече 2013 се увеличава с 50 млн. лв., а срокът за приключване на обученията се удължава до 31.08.2014 г..

Предвижда се подновеното кандидатстване по Аз мога повече 2013 да започне от началото на октомври във всички бюра по труда, съобщава Агенцията по заетостта, като все още не обявява точната дата през октомври, от която ще започне приемът на документи (веднага след официалното обявяване на датата, ще съобщим и  ние в безплатния ни е-бюлетин за новини по програмата и в блога ни).

Кандидатствалите в предишната сесия ще бъдат приоритетно уведомявани за възможността да си избират Доставчик за обучение, е написано още в съобщението. Валидността на ваучерите се удължава до 31.12.2014 г.

Допълнителна информация:

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

174 коментара към “Започва кандидатстване по Аз мога повече 2013”

 1. Ot dve godini sym v pensiq, no iskam da rabotq. Imam pyrvo nivo na anglijski. Imam li pravo da kandidatstvam za „Az moga poveche“?

  1. Ot dve godini sym v pensiq, no iskam da rabotq. Imam pyrvo nivo na anglijski. Imam li pravo da kandidatstvam za „Az moga poveche“?

   Здравейте, Mitka,

   Задължително условие за участие в програмата е лицето да работи на трудов договор.

 2. Предвид новото удължаване на срока за обучение по ОП „Аз мога повече“ дали от Кабината ще организирате курсове и за „Оперативно счетоводство“ с пълния обем часове – 960?

  1. Предвид новото удължаване на срока за обучение по ОП „Аз мога повече“ дали от Кабината ще организирате курсове и за „Оперативно счетоводство“ с пълния обем часове – 960?

   Здравейте, Дани,

   Ако предлагаме подобно обучение, ще съобщим. Не сме в състояние предварително да съобщим дали ще предлагаме подобни курсове.

 3. Аз работя като учител в детска градина , мога ли да кандидатствам за курс по френски език ?

  1. Аз работя като учител в детска градина , мога ли да кандидатствам за курс по френски език ?

   Здравейте, Стефка,

   Всички работещи в бюджетната сфера нямат право на участие в програмата.

 4. Ако съм студентка и не работя, имам ли право да кандидаствам за „Аз мога повече“ ?

  1. Ако съм студентка и не работя, имам ли право да кандидаствам за „Аз мога повече“ ?

   Здравейте, Детелина,

   Право на участие в програмата имат само хора, работещи на трудов договор. Студенти имат право на участие, само ако даденото условие е изпълнено.

 5. Аз съм в отпуск за гледане на дете от месец май тази година, но съм назначена на постоянен трудов договор, по който ще продължа да работа след приключването на отпуска по майчинство. Мога ли да кандидатствам по тази програма?

  1. Аз съм в отпуск за гледане на дете от месец май тази година, но съм назначена на постоянен трудов договор, по който ще продължа да работа след приключването на отпуска по майчинство. Мога ли да кандидатствам по тази програма?

   Здравейте, Георгиева,

   Да, можете, след като работите на трудов договор.

 6. az sam garjaven slujitel, moga li da kandidatstvam, po programata az moga.

  1. az sam garjaven slujitel, moga li da kandidatstvam, po programata az moga.

   Здравейте. Работещи в бюджетната сфера нямат право на участие в програмата.

 7. iskam da znam koga zapo4va kursa po angliiski ezik i kade trqbva da se zapi6a v sofiq

 8. Имате ли представа какви видове документи се получават за успешно завършени различните курсове и с каква тежест са те?

  1. Имате ли представа какви видове документи се получават за успешно завършени различните курсове и с каква тежест са те?

   Здравейте, Десислав,

   Всеки, преминал курс по програмата, при успешно завършване получава удостоверение. Удостоверението се признава официално съгласно българското законодателство за документ, доказващ владеенето на даден език.

   Най-голяма тежест пред работодателите имат различните международно признавани сертификати за владеене на чужд език. Всеки, който желае, може да се възползва в „Кабината“ от международно признаван сертификат по Европейската езикова рамка (https://www.kabinata.com/samoocenka.pdf), който се получава след специално положен за целта тест. Този тест не е включен в програмата и ако някой желае да го премине, е необходимо да заплати допълнително.

 9. Здравейте, по тази програма ще може ли да се запиша за курса за Оперативен счетоводител? Планирате ли провеждане на такъв и какви са сроковете?

  1. Здравейте, по тази програма ще може ли да се запиша за курса за Оперативен счетоводител? Планирате ли провеждане на такъв и какви са сроковете?

   Здравейте, Руска,

   Не планираме да предоставяме обучение по счетоводство, въпреки че е сред компетентностите, за които се предоставят ваучери.

 10. Здравейте! Ако се запиша по тази програма през октомври, в какъв срок (приблизително) след записването ми ще започна обучение?

  1. Здравейте! Ако се запиша по тази програма през октомври, в какъв срок (приблизително) след записването ми ще започна обучение?

   Здравейте, Валя,

   Записването по аз мога преминава през – подаване на документи в бюрото по труда, период на одобрение на кандидатите (отнема от 2-3 до няколко месеца). Обучението в Кабината е 6 месеца задължителни + 1 месец бонус.

 11. Zdraveite,iskam da popitam dali moga da se zapi6a ednovremenno za ezikov kurs,i profesionalno obu4enie,poneje razbrah 4e pri odobrenie imam pravo na takuv variant?

  1. Zdraveite,iskam da popitam dali moga da se zapi6a ednovremenno za ezikov kurs,i profesionalno obu4enie,poneje razbrah 4e pri odobrenie imam pravo na takuv variant?

   Здравейте, Марина,

   Да, можете.

 12. Li4nite asistenti,koito sa kum buroto po truda imat li pravo da se zapi6at za profesionalno ili ezikovo obu4enie?

  1. Li4nite asistenti,koito sa kum buroto po truda imat li pravo da se zapi6at za profesionalno ili ezikovo obu4enie?

   Здравейте, Nina,

   Не, нямат право, тъй като правилата на програмата позволяват в нея да участват само хора, работещи в извън бюджетния сектор.

 13. Здравейте, миналата година изкарах курс по френски език – нива А1, А2, В1 по програмата “ Аз мога повече „. Мога ли тази година отново по програмата да запиша курс по френски за следващите нива – В2, С1 и С2 ?

  1. Здравейте, миналата година изкарах курс по френски език – нива А1, А2, В1 по програмата “ Аз мога повече „. Мога ли тази година отново по програмата да запиша курс по френски за следващите нива – В2, С1 и С2 ?

   Здравейте, Irina Dakova,
   Правилата на програмата позволяват на участниците в нея да преминат по 1 чуждоезиков и по 1 за за професионално обучение курс. Във Вашия случа имате право само на още 1 професионално обучение.

 14. zdraveite, koga 6te zapo4nat 6ofiorskite kursove v programata ,,az moga pove4e“

  1. zdraveite, koga 6te zapo4nat 6ofiorskite kursove v programata ,,az moga pove4e“

   Здравейте, zlatka,

   Ще започнат през 2013 г., като очакваме АЗ да съобщи подробности.

 15. Zdraveite,ot kade shte moga da izteglq dokumentite(deklaraciq i zaqvlenie) za da kandidatstvam?

 16. Здравейте,
  участниците по програми „Ново начало“ и „Старт в кариерата“, които са на трудов договор, могат ли да участват в „Аз мога повече“ по същото време?

  1. Здравейте,
   участниците по програми „Ново начало“ и „Старт в кариерата“, които са на трудов договор, могат ли да участват в „Аз мога повече“ по същото време?

   Здравейте, Ани,

   Да, имат право.

 17. Здравейте!
  Работя в администрацията на частно висше учебно заведение .Имам ли право да участвам в програмата?

  1. Здравейте!
   Работя в администрацията на частно висше учебно заведение .Имам ли право да участвам в програмата?

   Здравейте, Нина,

   Да, имате право, тъй като частните ВУЗ не се финансират от държавния или общински бюджет.

 18. Здравейте!Аз вече съм подала молба за ваучер за обучение по графичен дизайн,още миналата година,но все още нямам отговор.Мога ли да подам и тази година за друго обучение?

  1. Здравейте!Аз вече съм подала молба за ваучер за обучение по графичен дизайн,още миналата година,но все още нямам отговор.Мога ли да подам и тази година за друго обучение?

   Здравейте, Дари,

   Агенцията по заетостта съобщава, че с новото финансиране на програмата кандидатствалите в предишната сесия ще бъдат приоритетно уведомявани за възможността да си избират Доставчик за обучение – необходимо е да проверите в бюрото по труда дали сте одобрена за обучението, за което сте кандидатствала, след като бъде обявено официално началната дата за кандидатстване и съответно новите условия.

   Всеки участник има право на по 1 езиково и по 1 професионално обучение и тази година можете да кандидатствате за чудоезиково.

 19. Здравейте, искам да запиша шофьорски курс за категория B. Ще има ли такъв ?Ако получа сертификат за завършен курс и отида в Автошкола, ще мога ли да карам само изпити без да преминавам отново курс? Т.е ще признаят ли този сертификат?

  1. Здравейте, искам да запиша шофьорски курс за категория B. Ще има ли такъв ?Ако получа сертификат за завършен курс и отида в Автошкола, ще мога ли да карам само изпити без да преминавам отново курс? Т.е ще признаят ли този сертификат?

   Здравейте, Рамона Ставрева,

   Засега Агенцията по заетостта не е съобщила подробности за програмата, а само че приемът на документи ще започне през октомври. Веднага след съобщаването на подробности ще бъдат известни със сигурност и обученията, за които ще се раздават ваучери.

   Ако преминете шофьорски курс по програмата, ще можете да се явите директно на изпит без да преминавате шофьорски курс отново.

 20. Здравейте,
  Искам да попитам ако съм изкарала един курс за козметик по програмата „Аз мога“ и един курс по Англ.език – „Аз мога повече“. Имам ли право на нещо друго?

  1. Здравейте,
   Искам да попитам ако съм изкарала един курс за козметик по програмата „Аз мога“ и един курс по Англ.език – „Аз мога повече“. Имам ли право на нещо друго?

   Здравейте, Мария Димитрова,

   Всеки участник в програмата (независимо в кое от изданията й („Аз мога“, „Аз мога повече“, или ако предстоящата 3-та сесия е с ново име) има право на по 1 чуждоезиково и по 1 професионално обучение. В случая, който цитирате, правилата на програмата не позволяват участие.

 21. Благодаря за информацията.

 22. Ще бъде ли проблем ако работя на срочен договор?

  1. Ще бъде ли проблем ако работя на срочен договор?

   Здравейте, Р.С.,

   Не, няма да бъде проблем. Важното е да докажете, че работите по време на процеса по кандидатстване и към момента на започване на обучението.

 23. Здравейте,
  искам да попитам дали имам право да кандидатствам по програмата “Аз мога“ понеже ще подпиша договор по „Ново начало“ ?
  Благодаря предварително за отделеното внимание !

  1. Здравейте,
   искам да попитам дали имам право да кандидатствам по програмата “Аз мога“ понеже ще подпиша договор по „Ново начало“ ?
   Благодаря предварително за отделеното внимание !

   Здравейте, Николай,

   Да, имате право.

 24. Здравейте,
  Към момента съм участник в програмата “ Създаване на заетост на младежите чрез осигуряване на възможност за стаж“ и съм назначена на трудов договор към частна фирма. Интересувам се дали мога да взема участие в програмата “ Аз мога повече“ ?

  1. Здравейте,
   Към момента съм участник в програмата “ Създаване на заетост на младежите чрез осигуряване на възможност за стаж“ и съм назначена на трудов договор към частна фирма. Интересувам се дали мога да взема участие в програмата “ Аз мога повече“ ?

   Здравейте, Мария Добрева,

   Да, имате право на участие в програмата.

 25. Здравейте! Работя в държавно ВУЗ. Мога ли да кандидатствам по програмата „Аз мога“?

  1. Здравейте! Работя в държавно ВУЗ. Мога ли да кандидатствам по програмата „Аз мога“?

   Здравейте, Георгиева,

   Правилата на програмата не позволяват в нея да участват хора, работещи в бюджетния сектор.

 26. Здравейте,

  Интересувам се от обучение по италиански език. Предлагате ли такова?

  1. Здравейте, Интересувам се от обучение по италиански език. Предлагате ли такова?

   Здравейте, Hristina,

   Предлагаме обучение по италиански език: https://www.kabinata.com/index.php?objid=74 , но само извън „Аз мога повече“.

 27. Добър ден,

  Миналата година кандидатствах по програмата за стартиране на обучение по Английски език, но така и не получих отговор. Тази година наново ли трябва да подавам документи или мога да ползвам някакви преференции и следващия ми въпрос е: Тази година мога ли да запиша и друго обучение като например Графичен дизайн?

  Предварително Ви благодаря за отделеното време.

  1. Здравейте, Живко Михалев,

   Възможно е да не сте получил отговор поради причините, описани в следната статия: http://blog.kabinata.com/?p=2421 и да не се налага да кандидатствате отново, но при всички положения само от бюрото по труда може да Ви дадат точен отговор дали сте одобрен.

   Всеки участник в програмата има право на по 1 езиково и по 1 професионално обучение, така че имате право и на 2-те.

 28. Преминах обучение по програма „Аз мога“.
  Имам ли право да кандидатствам по програмата „Аз мога повече“

  1. Преминах обучение по програма „Аз мога“.
   Имам ли право да кандидатствам по програмата „Аз мога повече“

   Здравейте, Емилия Данкова,

   Правилата на програмата предоставят право на всеки участник в отделните й издания да премине по 1 езиково и по 1 професионално обучение. Имате право на още едно обучение – ако сте преминала езиково, имате право на 1 професионално и обратното.

 29. Преди година имаше шофьорски курсове по тази програма, сега дали ще има пак?

  1. Преди година имаше шофьорски курсове по тази програма, сега дали ще има пак?

   Здравейте, Даниела Йорданова,

   Все още не са обявени окончателните условия за новия прием на документи за кандидатстване по програмата, поради което не са известни окончателно и курсовете на обучение.

   Веднага след официално обявяване на подробности, ще съобщим.

 30. iskam da popitam kakav e krainiq srok za podavane na dokumenti po programata az moga poveche.

  1. iskam da popitam kakav e krainiq srok za podavane na dokumenti po programata az moga poveche

   Здравейте, Daniel,

   Както сме написали в статията по-горе – веднага след официалното обявяване на тази информация от АЗ, ще съобщим и ние. Към настоящия момент АЗ съобщи само описаното по-горе, без повече подробности.

 31. Zdraveyte iskame s moita priqtelka da u4im Angliiski po programata Az moga pove4e no v buroto po truda ni kazaha 4e nqmat online obu4enie.Mozhe li da mi kajete kakvo trqbva da napravim za da uchim online

  1. Zdraveyte iskame s moita priqtelka da u4im Angliiski po programata Az moga pove4e no v buroto po truda ni kazaha 4e nqmat online obu4enie.Mozhe li da mi kajete kakvo trqbva da napravim za da uchim online

   Здравейте, Ventsislav,

   Не е вярно, че по програмата не се предлага онлайн обучение по английски език. Заповядайте в „Кабината“: https://www.kabinata.com/index.php?objid=183 – предлагаме именно онлайн обучение по английски език.

 32. Здравейте,
  В момента съм в отпуск по майчинство за гледане на дете до 2г. Мога ли да кандидатсвам по програмата?

  1. Здравейте, В момента съм в отпуск по майчинство за гледане на дете до 2г. Мога ли да кандидатсвам по програмата?

   Здравейте, Ivelina,

   Имате право на участие в програмата по време на отпуск по майчинство.

 33. Здравейте,
  в момента съм по майчинство,имам трудов договор,интересуваме мога ли да кандидатствам по програмата Аз мога?

  1. Здравейте, в момента съм по майчинство,имам трудов договор,интересуваме мога ли да кандидатствам по програмата Аз мога?

   Здравейте, Анна Китанова,

   Правилата на програмата предоставят право на участие по време на отпуск по майчинство, така че можете да кандидатствате.

 34. През 2011г. завърших обучение по тази програма по Англ. език.Мога ли сега да кандидатствам за професионално обучение?

  1. През 2011г. завърших обучение по тази програма по Англ. език.Мога ли сега да кандидатствам за професионално обучение?

   Здравейте, Десислава Костова,

   Да, можете.

 35. Здравейте,
  миналата година кандидатствах по тази програма но от бюрото ми дадоха грешен код и не можах да се възползвам от ваучера.Тази година отново ще подам заявление за шофьорски курс та въпроса ми е от къде мога да разбера
  кода, за да съм сигурна ,че кандидатсвам за това което желая?

  1. Здравейте,
   миналата година кандидатствах по тази програма но от бюрото ми дадоха грешен код и не можах да се възползвам от ваучера.Тази година отново ще подам заявление за шофьорски курс та въпроса ми е от къде мога да разбера
   кода, за да съм сигурна ,че кандидатсвам за това което желая?

   Здравейте, Борислава,

   Кодовете не са публикувани онлайн. Можете да сте сигурна, ако в бюрата по труда или в АЗ са окачени списъци с кодовете.

 36. Здравейте,
  Аз искам да попитам имам ли право да си сменя професионалмото обучение с друго професионално.Кандидатствах по програмата миналата година, сега ми се разглеждат документите, но приоритетите се смениха…

  1. Здравейте,
   Аз искам да попитам имам ли право да си сменя професионалмото обучение с друго професионално.Кандидатствах по програмата миналата година, сега ми се разглеждат документите, но приоритетите се смениха…

   Здравейте, tedi,

   Ако вече е вписано в уведомлението – трябва да поискате от бюрото по труда да Ви издадат ново. Ако вече имате издаден ваучер – трябва да поискате да се анулира и да се издаде нов. И двете процедури са бавни, особено втората.

 37. Здравейте!Имам ваучер за Италиански език,който не съм използвала от програмата „Аз Мога Повече“.Искам да попитам дали все още ми е валиден ваучера и дали мога да се запиша онлайн да изкарам езика,понеже съм в отпуск по майчинство с две малки деца(едното ходи на градина),но ми е трудно да посещавам часовете.Много благодаря!

  1. Здравейте!Имам ваучер за Италиански език,който не съм използвала от програмата „Аз Мога Повече“.Искам да попитам дали все още ми е валиден ваучера и дали мога да се запиша онлайн да изкарам езика,понеже съм в отпуск по майчинство с две малки деца(едното ходи на градина),но ми е трудно да посещавам часовете.Много благодаря!

   Здравейте, Светлана Борисова,

   Валидността на вече издадените ваучери се удължава до 31.12.2014 г. Можете да се възползвате от ваучера Ви, ако намерите доставчик, предоставящ желаното от Вас обучение. Имате право да участвате в програмата по време на отпуск по майчинство.

 38. Здравейте,
  Започнало ли е вече записването за кандидатстване в програмата?
  Навсякъде пише началото на октомври, но като цяло актуална информация за сегашната кампания няма.
  Списъци за доставчиците само в бюрата по труда ли има, тък като не успях да намеря или и те не са ясни все още?
  Благодаря!

 39. Здравейте,

  искам да попитам следното. Изкарах курс по професионално обучение и курс ключова компетенция чрез ваучери от програмата „Аз мога“ и „Аз мога повече“. Въпроса ми дали може да кандидаствам отново и ако може, какъв курс имам право да запиша?

  Благодаря предварително!

  1. Здравейте,

   искам да попитам следното. Изкарах курс по професионално обучение и курс ключова компетенция чрез ваучери от програмата „Аз мога“ и „Аз мога повече“. Въпроса ми дали може да кандидаствам отново и ако може, какъв курс имам право да запиша?

   Благодаря предварително!

   Здравейте, Галя,

   Правилата на програмата позволяват на всеки участник да се възползва от по 1 езиково и по 1 професионално обучение. Във Вашия случай имате право на 1 езиково обучение по програмата.

 40. Езиковото обучение не е ли ключова компетнция? Защото аз под ключова комптенция искам да кажа, че съм изкарала езиков курс. Значи така съм изкарала един езиков курс и един професионален курс.

 41. Здравейте,
  Аз съм студент във втори курс, записана съм в студентската борса, но все още не работя. Исках да попитам дали мога да се включа в езиковите курсове, които предлага Вашата програма?

  1. Здравейте,
   Аз съм студент във втори курс, записана съм в студентската борса, но все още не работя. Исках да попитам дали мога да се включа в езиковите курсове, които предлага Вашата програма?

   Здравейте, Антония Дикова,

   Програма „Аз мога повече“ е за обучение само на работещи. Безработни и неработещи нямат право на участие в нея.

 42. На 54години съм,работя като мед.сестра и искам да кандидатствам по програмата ,,Аз мога повече,, за езиково обучение,има ли възрастово ограничение…..,ходих до Бюрото по труда във Варна но служителките бяха нелюбезни и не ми обчсниха нищо,подразни ги даже моето присъствие

 43. Здравейте,
  Аз работя по ОП“Развитие на човешките ресукти“от АЗ към КНСБ , проект „Сигурност чрез закона, гъвкавост чрез колективно трудово договаряне.На срочен трудов договор съм.Имам ли право да кандидатствам по програмата?

  1. Здравейте,

   След като работите в бюджетния сектор (източник на доходът Ви са средства от държавния бюджет – за каквито се считат парите по европрограми), нямате право на участие.

 44. Работя по програма „Укрепване на капацитета на Агенцията за социално подпомагане за повишаване качеството и ефективността на социалната работа”, имам ли право на ваучер, за да знам дали да подавам документи?

  1. Работещи в бюджетния сектор нямат право на участие в програмата.

 45. Здравейте,
  работя в Институт по металознание към БАН.
  Имам ли парво да се включа в програмата „Аз мога повече“?

  1. Здравейте,

   Работещи в бюджетния сектор нямат право на участие в програмата.

 46. Здравейте,

  Миналата година си подадох документите за обучение по Английски език, но явно средствата не са стигнали и за мен. Тази година смених работното място и в момента работя за едно сдружение, което е по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ 2007-2013г. Разбрах, че тази година кандидатите, които не са одобрени предния път, сега ще са с предимство. Въпроса ми е – имам ли право тая година да се възползвам от ваучера, след като съм сменил работното място?

  Благодаря Ви предварително.

 47. Здравейте!
  Работя в училищния стол на учебно заведение като работник-кухня и съм на 4 часа.Мога ли да участвам в програмата?

  1. Не, нямате право на участие в програмата, тъй като работите в бюджетния сектор – училището, съответно и средствата за трудово възнаграждение на работещите в него, се осигуряват от държавния / общинския бюджет.

 48. Здравейте

  На 4.10.2012 завърших курса си по английски.. той беше по програма „Аз мога“ от 2011.. за тази година мога ли да се запиша отново само, че на друга специалност.. компютърна грамотност, примерено или нещо друго.. Благодаря 🙂

  1. Здравейте,

   Правилата на програмата позволяват курсистите да преминат общо 2 обучения за всичките й издания – 1 за дигитална ИЛИ езикова компетентност и 1 професионално.

   Вие вече сте преминала 1 езиково обучение и имате право само на 1 професионално.

 49. Здравейте,

  На колко ваучера има право всеки работещ и на каква максимална стойност?

  Моля за повечета яснота в това отношение – мога ли да се запиша на два курса – по английски и компютърна грамотност, например.

  Благодаря.

  1. Здравейте,

   Правилата на програмата позволяват на участниците в нея да се възползват от общо 2 обучения за всичките й издания – 1 по езикова ИЛИ дигитална компетентност и 1 за професионална компетентност.

 50. Здравейте! Работя и живея във Варна, но адреса ми по лична карта не е от там. Мога ли да кандидатствам по адрес на месторабота. Прочетох различни коментари и така и не разбрах отговора? Благодаря, предварително!

 51. Работя по договор за управление в частна фирма. Не се осигурявам сама. Осигуровките ми ги внася моят работодател.Мога ли да участвам в програмата?
  Благодоря.

 52. Здравейте,

  Студент съм към ТУ-София. Получавал съм до момента стипендия и награда по проект „Стипендии и награди“ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007-2013“, както и стипендия, отпускана от университета. Гореспоменатите са получавани на база висок успех. Не съм завършил езикова гимназия, но съм изучавал немски език от 1. до 7. клас включително и след това отново в 10. и 11. клас. В момента работя към дружество с ограничена отговорност.
  Имам ли право да кандидатствам по програма „Аз мога повече“ за чуждоезиково обучение по немски или английски език? Ако да и бъда класиран, да считам ли, че ваучерът за езиковия курс може да бъде използван до 31.12.2014 г.?
  Благодаря!

  Поздрави,
  Николай

  1. Здравейте,

   Имате право на обучение по даден език, ако в гимназията и университета сте изучавал този език по-малко от общо 1500 – 1700 ч.: http://blog.kabinata.com/?p=2065 .

   Получаваните от Вас стипендии нямат отношение към кандидатурата Ви по програмата, тъй като не с изисква кандидатът да не е получавал стипендии, а да не е преминавал същото обучение по ОП „РЧР”, Програма ФАР, държавния бюджет или друг публичен източник: http://blog.kabinata.com/?p=2551 .

   Поздрави,
   Екипът на http://www.Kabinata.com

 53. Здравейте, интересува ме дали могат да кандидатстватват жени, които в момента са в майчинство?
  Благодаря!

  1. Здравейте,

   Да, кандидати в отпуск по майчинство имат право на обучение по време на този отпуск.

 54. Здравейте,
  Интересувам се може ли издаден ваучер от София, където е местоработата ми, да бъде използван в друг град, тъй като в момента съм в отпуск по майчинство и живея в Бургас?

  1. Здравейте,

   Кандидатите имат пълното право да сами да изберат доставчика си на обучение по специалността, за която са одобрени – независимо къде на територията на страната се намира този доставчик. Пълната процедура е описана тук: http://blog.kabinata.com/?p=2634 .

 55. Здравейте,

  Кандидатите, подали документи от предната кампания на програмата, трябва ли да подадат отново документите си в бюрото по труда (декларация и заявление) или е достатъчно само да заявят желание за участие?

   1. А възможно ли е документите да бъдат подадени в Бюрото по труда от друго лице?

    1. Да, възможно е да бъдат подавани от упълномощено лице – за целта са необходими пълномощно (не знаем дали трябва да е нотариално заверено) и лична карта на лицето от чието име се внасят документите.

 56. Преди две години кандидатствах по програмата и изкарах курс по англ. език.
  Въпросът ми е дали пак мога да кандидатствам и още веднъж да се запиша на курс по англ. език?

  1. Здравейте,

   Правилата на програмата предоставят право на всеки участник в нея да премине не повече от общо 2 обучения във всичките й издания – 1 за дигитална ИЛИ езикова компетентност и 1 за професионална компетентност. След като сте преминала обучение за езикова компетентност, имате право само на 1 обучение за професионална компетентност.

 57. Здравейте ,

  Благодаря за чудесната възможност предоставена ни по програма „Аз мога повече“!
  Вече подадох своите документи за обучение по английски език, но имам някои неясноти по следните въпроси:

  1. Центровете по езици прилагат ли входящ езиков тест за определяне нивото на всеки курсист ?

  2. Ако е така в случай, че аз започна курса по език от ниво В1 ще имам ли възможност за остналите 200 часа да се обучавам за нива В2 и С ?

  3. Ще има ли възможност за онлайн провеждане на курса ?

  4. Мога ли да запиша два чужди езика едновременно ?

  Поздрави,

  февзие

  1. Здравейте,

   1. При нас – в http://www.Kabinata.com , всеки курсист, ако желае, може да премине напълно безплатно тест за определяне на нивото по езика, за обучение по който се е записал (без значение дали по „Аз мога повече“ или не). Не сме запознати с тестовете за определяне на нивото, предлагани по същата програма от други езикови школи.

   2. В http://www.Kabinata.com може да се обучавате, по които три от изброените в списъка нива пожелаете: https://azmoga.kabinata.com/

   3. Обучението в http://www.Kabinata.com е изцяло онлайн: https://www.kabinata.com/index.php?objid=3 , други доставчици по програмата също предлагат изцяло онлайн чуждоезиково обучение.

   4. По програма „Аз мога повече“ не можете да запишете 2 чужди езика едновременно. Правилата на програмата позволяват на всеки участник да премине по общо не повече от 2 обучения за всичките й издания – 1 за езикова ИЛИ дигитална компетентност и 1 за професионална компетентност.

 58. Здравейте,
  Искам да кандидатствам по програмата за онлайн обучение по Английски език. Родена съм в Търговище, но в момента живея и работя в Силистра. От бюрото по труда в Силистра ми поискаха документ от ГРАО за настоящият ми адрес. От там поискаха лично да се яви хазяина ми с нотариалния акт за жилището. Той е инвалид и разбираемо не му се занимава с такива неща. След като подавам документите по месторабота, защо се изискват документи за настоящия адрес. Още повече, че обучението се извършва онлайн и не зависи от това къде се намираш.
  Благодаря!

  1. Здравейте,
   От бюрото по труда просто спазват административно определената процедура за прием на документи по програмата.
   Изискванията за издаване на удостоверение за настоящ адрес имат за цел предотвратяване на злоупотреби – предоставяне на неверни данни за местоживеене, без знанието собственика на имота.

 59. Здравейте, искам да попитам дали мога да участвам, при положение, че работя като детска учителка на трудов договор?
  Благодаря.

   1. https://www.kabinata.com/index.php?objid=183
    „… Не могат да кандидатстват безработни, държавни служители и учители. …“
    Заповядайте линка и точното изречение.
    А сега бихте ли ми отговорили на въпроса, ако може не с една буква.
    Благодаря.

 60. Здравейте, работя като психолог в детска градина.Мога ли да кандидатствам по програмата?

  1. Здравейте,

   Работещи в бюджетния сектор нямат право на обучение по програмата.

 61. Преди две години завърших курс по програмата Аз мога -компъютерна грамотност, исках да изкарах курс по готварству, но мне било отказано. Компютерна грамотност -това професия ли? Лошо ли човек да иска на получи професия и не одна?

 62. Здравейте, кандидатствах по програма, за книжка от категория С. Въпросът ми е дали, може да кандидатствам отново за категория D?

 63. Здравейте,
  мога ли да попитам кога ще има следващи дати за подаване на документи, тъй като все още не са ми издали дипломата за завършена бакалавърска степен?

  1. Здравейте,

   Не знаем дали ще има и следващи дати и не е съобщавана информация по въпроса.

 64. Здравейте днес кандидатствах по програмата „Аз мога повече“ служителката ,която ми взе документите ми каза че няма курсове за „С“ категория . Но до колкото чета в сайта пише ,че има . Ще сам много благодарна ако някой ми даде точна информация.

  1. Здравейте. Обученията за управление на МПС, за които се предоставят ваучери по програмата са с кодовете, записани в следната страница: https://azmoga.kabinata.com/zaiavlenie/ (при избор на „Професия“). Подробности за самите обучения: http://bit.ly/QPncw6.

 65. Здравейте,кога ще имаме отговор дали сме одобрени???

  1. Здравейте,

   Не е фиксиран срок за одобряване на кандидатите. Според коментарите във Facebook страницата ни, посветена на програма „Аз мога повече“: http://www.facebook.com/AzMogaPoveche, в различните бюра по труда в страната е предоставяна различна информация по отношение сроковете за одобряване.

   1. Здравейте отново,вчера ми се обадиха че от 13.11 до 19.11.2012г. да заповядам в бюрото по труда за да получа уведомление!!!

 66. Здравейте,
  Искам да попитам какво става след като по време на курса на обучение по програмата „Аз мога повече“ остана без работа?

 67. А какво става ако по време на курса ти се наложи да го прекъснеш по някаква причина???

  1. Здравейте,

   Зависи от причината, поради която курсът бъде прекъснат. Ако причината не е уважителна (напр. здравословни проблеми), курсистът дължи неустойка на АЗ в размер стойността на ваучера.

 68. А тези които са безработни какви програми и мерки препоръчвате като имате на предвид че ас съм на 30 год

  1. да попитам за програмата „аз мога повече“ и шофьорски курсове ли има? защото аз знам за английски език, става въпрос за софия??

   1. и могат ли да кандидатстват в София хора от други градове?

    1. Здравейте,

     Програмата е за цялата страна, не само за София.

     1. а къде може да се види какви обучения се предлагат?

     2. Здравейте. Крайният срок за кандидатстване за обучения беше 2 ноември 2012 г. Не е съобщавана информация за евентуален нов прием на документи.

 69. Ако преди да получим уведомлението, но имаме одобрение от бюрото по труда какво се случва ако останем без работа?

  1. Здравейте. Необходимо е да работите към момента на издаване на ваучер – в противен случай съществува голяма вероятност да не Ви бъде предоставен такъв, въпреки че сте одобрена.

 70. Iskam da popitam,rabotq ot 2 meseca v edna stroitelna firma i 6te moga li i az da y4astvam za vay4er za 4ujd ezik,tai kato dogovora mi e za 6 meseca ne e postoqnen ,sled 6 meseca 6te podpisvam nov.

  1. Здравейте,

   Крайният срок за кандидатстване за обучения по програмата беше 2 ноември 2012 г.

 71. Здравейте,
  Ще има ли нови обучения по тази програма през 2013. Интересуват ме обученията по английски език.

  1. Здравейте,

   Не е съобщавана никаква официална информация за евентуален нов прием на документи през тази година.

 72. Zdraveite, odobrena sam po programa Az moga poveche. Kursa mi zapochna no v momenta sam v maichinstvo i mi e dosta trudno da poseshtavam kursa. Vaprosa mi e dali moga da se otkaja ot kursa i dali dalja nqkakvi neustoiki?

  1. Здравейте,

   След като вече Ви е издаден ваучер, не дължите неустойка при прекъсване на обучението, само ако е прекъснато поради независещи от Вас причини – т.е., ако се откажете просто така, дължите неустойка.

 73. Здравейте! Сега почвам курсове по немски език по програмата, обаче искам да се откажа и да ползвам ваучера си за английски език. Това възможно ли е?
  Благодаря!

  1. Здравейте,

   След като вече сте заявил немски език в Заявлението Ви, с което сте кандидатствал, не можете да го промените, но все пак проверете в бюрото по труда – възможно е и да има някаква „вратичка“ в правилата на програмата.

   1. Надявам се да има 🙂 Мерси много.

 74. Работя в системата на МВР като лиц, работещо по трудово правоотношение. Мога ли да участвам в програмата? Благодаря, предварително.

  1. Здравейте. Не, нямате право на обучение по програмата, тъй като получавате доход от публичен източник.

 75. Здравейте, кога мога да кандидатствам в програмата ? Не намерих срокове за 2013г. 🙁

  1. Здравейте,

   Крайният срок за кандидатстване за обучения по „Аз мога повече“, провеждащи се през 2013 и 2014 г. беше 02.11.2012 г.

   Не е съобщавана информация за нов прием на документи.

 76. Аз съм безработна от 3 месеца. Мога ли да участвам в курс по програма „Аз мога повече?На 28 години съм и бих искала да уча оперативно счетоводство.

  1. Здравейте,

   Крайният срок за кандидатстване по програмата беше 02-11-2012 г., като по отношение подновяването на програмата АЗ съобщи единствено, че съществува вероятност през 2014 г. отново да има прием на документи. Ето кой имаше право на участие в програмата досега: http://аз-мога-повече.net/?p=25

 77. работя в сферата на застрахователно дружество…мога ли да участвам в програмата „аз мога“

  1. Здравейте,

   Крайният срок за кандидатстване по схема „Аз мога повече“ беше 02-11-2012 г. Бе съобщено единствено, че програмата може да бъде подновена догодина, ако се осигури финансиране: http://bit.ly/166lO3s.

   Право на обучение по „Аз мога повече“ имаха лица, отговарящи на следните условия, като не е известно какви ще бъдат правилата при евентуално подновяване приема на документи: http://аз-мога-повече.net/?p=25.

   Ако бъде взето решение за подновяване на програмата, ще съобщим незабавно в безплатния ни email бюлетин за новини по нея: http://azmoga.kabinata.com/ , в настоящата Facebook страница и в блога ни: http://blog.kabinata.com/.

 78. Здравейте!

  Интересувам се в момента има ли актуална и действаща програма „Аз мога повече“ или поне някакви планове да бъде пусната такава?

  И по-конкретно ме интересува какви категории за шофьорски курсове могат да бъдат изкарани с държавни пари?

  Благодаря Ви предварително! 🙂

  1. Здравейте,

   Към момента програмата не е активна, само се извършват обучения за одобрените и получили Уведомление от бюрата по труда. Крайният срок за кандидатстване по схема „Аз мога повече“ беше 02-11-2012 г. Съобщавано е единствено, че програмата може да бъде подновена догодина, ако се осигури финансиране: http://bit.ly/166lO3s.

   Ако бъде взето решение за подновяване на програмата, ще съобщим незабавно в безплатния ни email бюлетин за новини по нея: http://azmoga.kabinata.com/ , в Facebook страницата, която сме създали за нея: http://www.facebook.com/AzMogaPoveche и в блога ни: http://blog.kabinata.com/.

 79. Здравейте! Има ли информация дали ще започне кандидатстване по „Аз мога повече“? Благодаря

  1. ммм да, същият въпрос го има по долу :-)! Благодаря

  2. Здравейте. Съобщавано е единствено, че програмата може да бъде подновена догодина, ако се осигури финансиране: http://bit.ly/166lO3s.

   Ако бъде взето решение за подновяване на програмата, ще съобщим незабавно в безплатния ни email бюлетин за новини по нея: http://azmoga.kabinata.com/ , в Facebook страницата, която сме създали за нея: http://www.facebook.com/AzMogaPoveche и в блога ни: http://blog.kabinata.com/.

   1. От Агенцията за Трудова заетост твърдят, че парите няма да стигнат дори за сега одобрените! Това предполагам означава, че не е възможно да се поднови програмата! Поне до края на 2014 – когато ще има ново финансиране!

    1. Здравейте. Да, така е – издаването на уведомления за одобрените кандидати е преустановено поради изчерпване финансовия ресурс на програмата. Възможно е да бъде подновена догодина, ако бъде осигурено финансиране, като не е известно дали ще бъдат осигурени средства за одобрените, но не възползвали се от правото си на обучение. Подробности: http://bit.ly/166lO3s

 80. Днес разбрах, че съм удобрен за ваучер по професионална компететнос, но няма да ми бъде даден валчера защото вече съм се възползал от обучение по език. Това е въобще основание ли е ?

  1. Здравейте. В следната статия сме описали подробно на какви две обучения имате право: http://blog.kabinata.com/?p=2665 . Ако сте преминал или сте одобрен за езиково обучение, имате право още само на 1 професионално, освен ако не сте се обучавал преди това и по други програми с източник на финансиране от държавата.

  2. Здравей,
   понеже чувам , че има раздвижване по програмата „Аз мога повече“ и виждам, че към днешна дата има още удобрени хора бих искал да знам дали са разгледали моят номер в бюрото по труда и дали съм удобрен. За съжаление никой не отговаря на телефоните, който ми дадоха от бюрото по труда за проверка на статуса ми на кандидатстване. Подадох документи в София – бюро Сердика на ул.Тимок на 31.10.2012. Номера ми е 114xx.
   Моля поне да кажете първите 3 цифри от номера Ви.
   Благодаря предварително

   Поздрави,
   Миро, София

   1. Здравейте. Само в БТ могат да Ви кажат дали сте одобрен.

 81. zdraveite, tezi kurcove za angliiskiq ezik na jivo po internet bezplatni li sa ili sa s pari?

  1. Здравейте,

   Курсовете са безплатни, но крайният срок за кандидатстване по схема „Аз мога повече“ беше 02-11-2012 г. Съобщавано е единствено, че програмата може да бъде подновена догодина, ако се осигури финансиране: http://bit.ly/166lO3s.

   Можете да се възползвате и от платените ни курсове извън програмата: http://www.kabinata.com

   Ако бъде взето решение за подновяване на програмата, ще съобщим незабавно в безплатния ни email бюлетин за новини по нея: http://azmoga.kabinata.com/ , в настоящата Facebook страница и в блога ни: http://blog.kabinata.com/.

Коментарите са изключени.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?