Кабината – Шест ‘К“ въпроса

Шест „К”-въпроса

Къде?

А къде всъщност ви е удобно?
Искате да учите в къщи?
1. Облечете нещо удобно, за да… всъщност защо ли ви даваме акъл с какво да се обличате в къщи? Може да сте нудист, това не пречи.
2. Обуйте си любимите пантофи, да не ви изстиват краката (освен ако на термометъра не му се вие свят от жега).
3. Налейте си нещо за смазване на гласните струни. Все пак ще ги употребявате.
4. Ако не сте на диета, прехвърлете част от съдържанието на хладилника към компютъра. Но не прекалявайте. Все пак това е училище за чужди езици, а не кулинарен техникум.
5. Включете си компютъра, придърпайте мишока за опашката, нахлузете слушалките с микрофона и… приятно учене J
Шефът е юрнал целия офис да учи езици в „Кабината”?
1. Направете мили очички на колегата, за да вдига телефона ви, докато учите.
2. Изпийте по-дълго кафе с колежката, за да се информирате за всички текущи клюки и да не ви прекъсва по време на урока, за да ви пробута нещо от „Avon”.
3. Внимателно сложете слушалките, за да не си развалите прическата.
4. Не ругайте системния администратор. Слушалките ви работят, просто завъртете кръглата врътка върху кабела, дето виси на нивото на бюста ви, за да чувате звука. И другия път не си играйте с потенциометъра (така се казва тази джаджа), докато лафите с гаджето по телефона.
5. Ако вземе, че изникне спешна задача от шефа, не му мислете много, ами си свършете работата. Защото урока и утре ще довършите, а заплатата се взема веднъж месечно.
В командировка сте или сте избягали от града за глътка спокойствие?
1. Осведомете се къде можете да се докопате до интернет. Ако намерите Wi-Fi на аванта, късметът ви работи и си пуснете фиш.
2. Намерете си уютно местенце, където да не ви досаждат с „Включете се в подписката срещу грипния вирус”, „Коте, намажи ми гърба, че изгорях” или „Голема работа си, ша знайш. Дай да ти гледам, сичко щи кажа”.
3. Възползвайте се от липсата на контролиращи елементи и направете нещо, което все не ви позволяват или вечно няма време. Няма връзка с ученето, но пък какъв е кеф J
4. Ако половинката ви не вярва, че ще учите по интернет и ви дига скандали по телефона, то… Наистина ли си струва да търпите това?
5. Отворете лаптопа, проверете си пощата, вижте какво ще е времето утре, влезте в „Кабината” и… приятно учене J
Всъщност няма абсолютно никакво значение къде ще учите. Необходими са три неща – желание, компютър и интернет. Като от трите желанието е най-важното.
Какво?
Английски – общ курс
Май няма нужда да обясняваме защо е нужно да се учи английски. Достатъчно е да погледнете обявите за работа. От десет работодатели, петима искат да знаете английски, трима – да го знаете отлично, а останалите двама биха се радвали да го говорите.
В зависимост от това дали го знаете „горе-долу” или колкото „да си изпросите боя”, се определя дали сте напреднал или начинаещ. Начинаещият започва от самото начало, откривайки, че „шльокавицата” използва английската азбука. Напредналият пък трябва да попълни тест, който ще го прати на оня урок, от който навремето е бил дузпата на ученето, а е можело… хм, то колко работи може човек, ако мисли с главата си.
После започва ученето, по време на което ще трябва да се говори, пише, чете, превежда. Ще се правят купчина тестове, ще се учат много-много думички, ще се задават въпроси на преподавателя, ще се отговаря на неговите въпроси и така, докато се премине последният финален тест.
На финала и бившият „начинаещ”, и бившият „напреднал” ще може да си дърдори по „Скайпа” с всички, дето са писали English в профила си, да обясни на горките американци, че България не е провинция в Азия и столицата й не е Будапеща,  да забие гадже от Калифорнийския университет, която да се окаже рускиня, да започне работа в мултинационална компания, а след три месеца да го изтеглят в Лондонския офис с шестцифрена заплата, да гледа поредния „Индиана Джоунз” без субтитри и още хиляди други приятности, които досега са били недостъпни, като вход в сайта на Пентагона.
Всъщност финалната картинка вие сами можете да си я нарисувате. Важното е да имате желание и да сте упорити. Съгласете се, не е гот все да си „Начинаещ” или „напреднал”, не върши много работа. По-друго си е да си реално знаещ J
Английски – бизнес-комуникации
Този „тежкарски” курс е само за напреднали. Не че начинаещият не би могъл да си напише CV-то на английски, но това би му отнело половин ден и поне две кила нерви.
Бизнес-английският е понятие твърде обширно и границите му се определят от самия потребител. Е, има общи неща, които не могат да се прескочат. Искаш, не искаш, но трябва да знаеш как да напишеш писмо, как да изглежда CV-то ти, как да оформиш оферта. Тези и други неща са основополагащи. Но ако си инженер и ти се налага да обясняваш как се сглобява оборудване, или ако си търговец на мебели и боравиш с хиляди артикули, ще ти се наложи да понаучиш специфичната за конкретния бранш терминология. И разбира се, всички, без изключение, ще трябва да знаят как звучи на английски „банков превод”, „отложено плащане” или „търговска отстъпка”. В който и отрасъл да работиш, нещата обезателно опират до пари, затова и част от материала все около тях се върти. За щастие, успешно завършеният курс по бизнес-английски със сигурност ще увеличи шансовете ти да не се притесняваш за размера на банковата си сметка. И това ако не е приятен стимул да се захванеш за учене, здраве му кажи J
Английски – разговорна практика
Тези уроци са имунизация срещу ситуацията „Дръж ми чантата, че почвам да говоря!”. Статистиката сочи, че 7 от 10 човека изпитват неудобство да разговарят на езика, който са учили, а 3 от 10 – изпитват непреодолим страх да си отворят устата, за да попитат къде е тоалетната. Шубето си е голям страх, дори когато става въпрос за грешно произношение или не дай си Боже, неправилен глагол.
Добрата новина е, че във виртуалните класни стаи на „Кабината” този страх постепенно изчезва и в края на курса се стопява съвсем. Приятелското бърборене с преподавателя и чатът неусетно те превръщат от мънкащ и заекващ нескопосник в уверен и нахакан симпатяга.
Много-много разговори, безкрайно множество фразеологични похвати, купища идиоми – цялото това въоръжение разбива всеки конфуз и неудобство. А превъзходното произношение, с което се сдобивате, увенчава с лаври всички ваши преговори.
Няма нищо сложно в това да говориш добре английски. Стига само да го искаш.
Немски език
Ако някой твърди, че немският е „кофти език”, то той просто нищо не разбира от езици. Да не говорим за това, че половин Европа общува именно на немски.
Много думи, много разговори, перфектно обяснена граматика, стотици упражнения, десетки тестове – това е непогрешимият начин да се чувстваш комфортно в Хановер, без проблеми да учиш в Лайпциг или да сключиш успешни сделки в Хамбург. Но за разлика от множеството други курсове по немски език, курсът на „Кабината” се провежда на един ден път с камили от дома ти, а направо у вас. Дори няма нужда да предлагаш на преподавателя кафенце. Освен ако не е на картинка J
Немският език е силно оръжие, историята го доказва. А в арсенала на „Кабината” има купища от него. Грехота е човек да не се възползва от тази страхотна възможност да покори Германия със собствения им език.
Френски език
Какви ли не суперлативи са измислени за този красив език, звучащ като пролетен ручей и галещ ухото с музикалността си. И „език на любовта”, и „език на изкуствата”, и „език на нежността”. Но съдейки от все по-големия брой желаещи да го учат, по-скоро е „език на желанието”. А и именно френският е езикът, който масово се изучава „до дупка”. Не сме правили специално проучване, но тайничко се съмняваме, че франкофонството в България е заразно и не е открита ваксина срещу него. На всичкото отгоре е неизлечимо и заразилият се, се чувства по-добре, когато сложи слушалките, влезе във виртуалната класна стая и чуе благостното за ушите му „Бонжур”.
Ако ви е пипнала тази нежна зараза, желанието да учите френски, или пък друга причина ви тласка да търсите най-удобния и бърз начин да проговорите езика на Елисейските полета, то хич не му мислете, ами попълвайте поръчката начаса. Колкото по-скоро започнете да учите, толкова по-близо сте до Айфеловата кула.
Испански език
Испанският е не само езикът на коридата, фламенкото и сапунките. На испански говори близо четвърт от земното кълбо. Явно Колумб добре си е свършил работата, след като и в двете Америки без този език е трудничко да се справиш. Има и една особеност – болшинството четящи Сервантес в оригинал на „България” реагират с „А-а-а, Стоичков!”. Дори да не си футболен запалянко, пак си е приятно J
Ако ви кажем, че испанският се учи много трудно, значи да излъжем. Но и не се дава току-тъй. Настоява да четеш, да пишеш, да учиш думи и граматика, да правиш тестове. Като знойна испанка, този език иска да го ухажваш и да му подаряваш по мъничко от времето си, за да ти открие накрая безкрайните възможности на испаноезичния свят. И в целия този процес на „ухажване”, като един верен Санчо Панса, с вас винаги ще бъде преподавателя и екипа на „Кабината”. В крайна сметка, щом сте ни поверили желанието си, то за нас е въпрос на чест да го удовлетворим!
Португалски език
На португалски говорят в Европа, в Америка и… тези, които обичат красивата танцуваща музика. Ако не знаете, латино-ритмите са на португалски J И няма кътче по Земята, където да не звучи тази слънчева и смееща се перкусия. Няма човек, който при звуците на бразилската самба да не му трепне нещо в душата и да не се усмихне. А с колко текила е полят този език… J Но докато учиш португалски, желателно е вместо текила да пиеш нещо с по-нисък градус.
Всъщност, дори спреженията, фразеологията и диктовките няма нищо против да послушат малко бразилска салса. И докато цялото лексическо и граматическо войнство се вихри в латино-ритми, вие с лекота можете да ги опитомите и да ги сложите в малкия си джоб. Дори да забравите да напъхате някое, преподавателят ще го хване за ушите и ще ви го даде. Така де, все пак ученето на езици е двустранен процес, като танците. Можеш и сам да танцуваш, ама с партньор си е къде-къде по-добре J
Кога?
Отговорът на този въпрос само вие го знаете. Защото ние сме на линия денонощно. А преподавателите от обяд до късна доба са онлайн, за да са ви полезни. Без значение по кое време на деня или нощта, стига да имате желание – можете да учите. Говорете, пишете, правете тестове, превеждайте. Всичко това можете да правите навсякъде и по всяко време.
И не се отказвайте. Да, нашите преподаватели не пишат отсъствия и не попълват дневници, но все пак – не отлагайте ученето. Защото този език наистина много ви трябва. Иначе нямаше да четете тези редове. Не се залъгвайте, че и утре ще успеете да се запишете за курса, да направите теста, да научите думичките, да напишете диктовката. Бъдете честни – този език ви трябва тук и сега. Вие губите от липсата му. Незнанието му ви пречи. Така че грабвайте всяка възможна минута, включвайте компютъра, слагайте слушалките и… какво? Наслаждавайте се, естествено! Наслаждавайте се на това, че в края на курса ще притежавате нещо желано, ще постигнете една своя цел. А това си повод за радост J
Кой?
Да се определят преподавателите на „Кабината” като висококвалифицирани, значи нищо да не се каже. Има множество преподаватели в България и Европа, сред които се подбират тези, които водят уроците в нашите виртуални класни стаи. Те не само са безупречни филолози и педагози. Те прекрасно разбират интернет-общуването. Тяхната цел е не да си „изпеят” урока, а вие, именно вие да научите езика, на който те са посветили живота си. Затова към всеки потребител те изграждат индивидуален подход, стараейки се той да получи максимум знания и практически умения за времето на взаимното им общуване.
Комуникациите в интернет са направо отделна наука. И само този, който е висял н чата цяла нощ или е дърдорил по „Скайпа” с часове, знае за какво става дума. Е, нашите преподаватели не са новаци в тези неща. Те знаят, че чат без майтап – не е чат. И че усмивката в нета има значителна стойност. Затова и уроците в „Кабината” обикновено преминават с шегички и смайлчета. Жизнерадостен глас на усмихнат човек – това е, което ще звучи в слушалките ви. И бъдете сигурни – и преподавателите, и всички ние от „Кабината”, сме загрижени за това да научите езика, който сте избрали. Затова сме разработили програмите, създали сме софтуерни продукти, генерирали сме огромна база данни. Затова преподавателите с часове неуморно говорят, слушат, съветват, помагат – за да можете да осъществите желанията и мечтите си. За да откриете един непознат досега свят – светът на чуждите думи.
Как?
Откакто човек е започнал да издава членоразделни звуци, той учи език със слушане и говорене. А откакто е сътворена писмеността, научените думи се запомнят и пишат. Така че няма да откриваме колелото, нито пък ще ви убеждаваме, че владеем магически заклинания за учене на чужд език. За съжаление, ще трябва да фраснете едно кроше на мързела и да го нокаутирате, докато приключи курса. Не бихме искали да впишете ученето си под заглавието „Исках да направя нещо хубаво, а се получи както винаги”.
Затова запретнете ръкави, въоръжете се с търпение, настройте се на откривателска вълна и „Пълен напред!”. Вземете всичко от ресурсите ни – уроци, упражнения, диктовки, видео и аудиоматериали, диалози, преводи, писма и есета. И най-вече – говорете, говорете и пак говорете. Не се притеснявайте, че някой ще ви чуе грешките. За всички потребители вие сте някой с измислен ник. Да не ви пука, че резултатите от теста не са много добри. Огледайте грешките си и повече не ги правете. Не чакайте преподавателят да ви натика нещо в ръцете. Грабвайте сами всичко, което той ви предлага. И питайте за още. Ако нещо не ви е ясно – питайте! Ние сме за това – да отговаряме на въпросите ви.
Няма мързелив начин да научиш нещо. Всяко учение иска време и усилия. И ако всеки ден слагате поне по една монетка от тези двете неща, накрая вашата касичка ще ви дари с най-безотказния инструмент за постигане на всички цели – знанието на език. Защото няма човешко действие, за което да не е необходимо използването на думи.
Така че грабвайте клавиатурата, нахлузвайте слушалките с микрофона и действайте по въпроса. Говорене и писане, писане и говорене. Съгласете се, по-приятно е от разтоварването на камион с тухли J
Колко?
Количествените въпроси винаги са многостранни. Учудващо е колко много неща могат да се скрият зад този въпрос. И за да предугадим за кое по-точно ви е питанката, ще разделим отговора на въпроса.
Колко като време?
А колко имате? J Курсовете са в пакети от три и шест месеца. Поради спецификата на системата, за шест месеца може да се преминат всички нива на обучение, като бонус да се шлифова разговорния език, а за финал – да се усвои бизнес-комуникацията. Изборът на пакет зависи от вашето ниво на знания и умения, както и времето, което можете да отделите за учене. И разбира се, именно вие имате тежката дума – кое от всичките ни предложения ще ви свърши работа. Часовете в класните стаи са традиционните 45 минути – достатъчни, за да научиш необходимото и да не започнеш да се прозяваш.
Ако по някаква причина ви се наложи да прекъснете обучението си, желателно е да се възползвате от опцията „Записване, отписване, удължаване на курс”. Не бихме искали да бъдете ощетени само, защото са ви пратили ненадейно в командировка или пък ви е дошла тъщата на гости. Когато отново имате възможност да учите, оставащото ви време за занятия в „Кабината” ще бъде активирано.
Пак да си кажем – ако имате въпроси – питайте. Питането е абсолютно безплатно и денонощно. Отговорите ни – също J
Колко човека са в една класна стая?
По принцип са до осем, като всеки път може да бъде различно. Пак да кажем, че при нас не се пишат отсъствия, а и всеки може сам да прегледа материала за даден урок, когато не може да посети занятието. Може да се случи да сте сам, може да имате порядъчна компания. Но при всички случаи, колкото и човека да са, преподавателят в ролята си на модератор, ще ръководи занятието и всеки един ще вземе участие.
Ако желаете, можете да получите индивидуално обучение. Това означава, че преподавателят ще се занимава само и единствено с вас. Да, това струва по-скъпо, но пък ефектът е зашеметяващ.
Колко струва?
Цените на курсовете можете да намерите тук. Обръщаме вашето внимание, че цената не е на час, а за целия курс. Цената не се влияе от това, че вие посещавате няколко урока дневно и ползвате множество материали от „библиотеката”. Тя си е такава, и толкоз. За съжаление, тя не се променя и когато зарежете занятията и не се обадите за временно спиране на акаунта ви. Затова, бъдете коректни към себе си и не си търсете неприятности, те и сами могат да ви намерят.
Можете да платите чрез интернет, по банков път или с куриерска фирма. За тези, които плащат по банков път и чрез куриер, има приятен бонус. Заедно с фактурата и данните за достъп, те получават слушалки с микрофон като подарък от „Кабината”.

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?