Матурите – светлина в тунела

Въпросът с матурите вече не се разглежда в хамлетовски ракурс.  Но утрешните абитуриенти пак се питат „Да бъде или да не бъде“. Не за явяването си на изпитите, там няма мърдане, а за многобройните курсове за подготовка. А те изникват ежедневно и всички обещават безпроблемни шестици. Няма да се спираме върху истинността на тези обещания. Би било преливане от пусто в празно. Просто ще поразсъждаваме върху подготовката към матурите.

Ерата на частните уроци, без които „няма влизане“ във ВУЗ, уви, не е приключила. Продължава изтръскването на джобове, ежедневното търчане до един, втори, трети и т.н. даскал. Като ги погледне човек тези деца, как вместо да си живеят младостта, препускат по автобуси, чак да му се отще да си връща годинките назад. Неумолимо е незнайно откъде пръкналото се твърдение, че само учителят, който ти преподава предмета, ще те подготви най-добре за матурата. Всъщност, ако той досега не те е подготвил, за толкова години учене, как ще смогне да го направи за три месеца? Но това е само едната страна на медала. Факт е, че и да си учил, и да не си, няма как да помниш целия материал от годините назад като за „отличен“. Нуждата от опресняване на знанията си е налице. Но трябва ли човек да стига до крайности в стремежа си да постигне добър резултат на матурите? Трябва ли да си прави ежеседмичен и ежедневен график в колко часа е при българичката, после да търчи като изоглавен при математика, а за финал да препуска при преподавателя по история? Звучи отвратително, нали? Особено когато си на 18.

Е, вече има светлина в тунела. И тя се намира тук. Вече можеш да се подготвиш за матурите без да обикаляш като глух петел къщите на преподавателите или да висиш с часове зад чиновете на всевъзможните курсове, намиращи се на три дена път с камили от дома ти. И няма нужда да издирваш най-добрите и най-квалифицираните преподаватели, от които да получиш така необходимата сигурност, че всичко ще е наред и няма да се издъниш на финала на всичките тези години школо.

Матури онлайн“ дава възможност да си учиш на спокойствие в къщи с най-добрите специалисти по всички предмети. Пускаш компютъра, влизаш в сайта и си точно там, където трябва. И не само това. Помислено е и за свободното време на абитуриентите. Ако си първа смяна на училище, влизаш онлайн следобед. Ако си втора – сутрин. Така вечерта ти е свободна. Можеш поне от време на време да разпуснеш с приятели, да се видиш с гаджето, да идеш на концерт и въобще да се чувстваш като нормален млад човек, който безпроблемно съвместява ученето и развлеченията.

Матурите са не само първият сериозен изпит в живота на човека. Матурите са и начин да се научиш да организираш същия този живот достойно. Да положиш максимум усилия за доброто си бъдеще по най-ефективния, удобен и, много важно, евтин начин. Да, всеки е свободен да избира как ще постигне целите си. Но този, който съумее да избере най-разумния път към тях, винаги печели. Така че изборът е Ваш и на добър път!

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?