Онлайн рекламата чрез Landing Page

Огнян Младенов представя темата

Ефективност в онлайн рекламата чрез Landing Page. Различните методи в онлайн рекламата.

Статистиките в Ландинг Пейдж. Измервайте поведението на потребителите. Използвайте програми като Гугъл Аралитикс. Всяка информация за потребителите и изключителон важна: продажби, регистрации, попълнени заявки; Рейт на страницата и т.н. Източници на трафик – от кой рекламен инструмент идват най-много потребители, които са направили желаното действие. Какви ключови думи са използвали, за да ви намерят.

Оптимизацията ва LP – правят се няколко страници с малки разлики и се гледа коя е по-ефективна. Тествасе – промяна на заглавието, булети, снимни, бутони и т.н. Използват се различни инструменти. Анализът и отчета е изключително важен. Необходимо е да се анализират резултатите. Трябва да бъде получена обратната връзка от рекламодателя. Изпраща се детайлен отчет. Предлагат се нови решения и идеи за следващи кампании. Най-често допусканите грешка при реализиране на онлайн кампания: линкът от банера води до заглавната страница; не се създава за целите на рекламната кампания; не се определя каква е желаната ефективност; не се измерва и анализира поведението на посетилите потребители; много често информацията на LP не съвпада с тази на рекламата. Съвети: тествайте; поставяйте ясни цели на кампанията; измервайте ефективността на LP; винаг исъздавайте специално за целите на кампанията LP; винаги искайте и търсете обратната връзка от рекламодатея за ефективността на кампанията; рекламодателите да търсят дигитални агенции; дигиталните агенции да обединят интернет криейтива и медия планирането; онлайн медиите да консултират агенциите за възможностите на LP.

 

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?