Презентация на Клиент.БГ

Христо Георгиев, от екипа на Клиент.БГ.

Ще разберем повече за това, че в България може да се направи повече за клиента.

Идеята е да се повиши качеството на обслужване. „В бизнеса получавате това, което друг иска да получи“. Има доволни и недоволни клиенти. Сайтът позволява да изразиш мнението си и в двата случая. А фирмите могат да отговорят на това мнение.

Всеки може да си публикува мнението. Но за да се провери достоверността, се изисква регистрация. Защо? Има много форуми и сайтове, в които можеш да оплюеш фирма анонимно. Ние искаме да се предпазим от това. Искаме реални мнения за реални проблеми или реални позитивни резултати.

След като се изпрати мнението, автоматично уведомяваме фирмата. С мейл изпращаме мнението и координатите на човека, който е изпратил мнението. Ние не изземваме функцията на държавните контролни органи, ние искаме да бъдем посредници между двете страни. Затова сме и регистрирани по Закона за защита на личните данни.

Фирмата може да отговори, но е необходима една регистрация. Правото на отговор също не е анонимно.  Около 10% са фирмите, които дават отговор. Което е добро, при условие, че сайтът не е набрал скорост, тъй като е нов.

Досега тази комуникация се случва по телефона, с лична кореспонденция по мейла. Но когато виждаш, че фирмата е отговорна и дава отгоров, реакциято от отрицателна често става положителна.

Колко време трае процеса от първото мнение до края? На клиента не му ли писва?

След като проучим някакво мнение, ако клиентът е попълнил информация за фирмата, ако има мейл, пращаме веднага. Стремим се в рамките на деня да се свържем с фирмата. Когато фирмата решава на въпроса, става същия ден.

Това некомерсиален проект ли е?

По принцип имаме бизнес модел, но нашето решение е да изчакаме с проекта. Ако не печелим, поне да си струва усилията, които сме вложили. По-скоро проектът няма да е комерсиален. Затова бе създадено сдружение Клиент.БГ

Какво е съотношението? По-скоро фирмите са неразбрани или по-скоро се коригират.

Има и от двата. Има драстични случаи на некоректност.

Вие реално не можете да изследвате на 100% реален ли е проблема?

Да, нашата цел не е да разследваме в дълбочина случая. Нашата цел е да има ответност.

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

2 коментара към “Презентация на Клиент.БГ”

  1. Сайта е приятен и лесен за употреба.
    Много добра презентация!

Коментарите са изключени.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?