Програма ‘Аз мога повече’ – въпроси и отговори

уважаеми потребители,

поради големия интерес към обучението с ваучери и многобройните въпроси които ни задавате, тук публикуваме някои от дадените от нас отговори:

В: Живея и работя в гр. Русе.
Искам да се обучавам дистанционно по програмата ‘Аз мога повече’.
В тази връзка моля да ме информирате може ли това да стане в Kabinata.com ?
Поздрави!
О: Няма проблем да се обучавате при нас. Необходимо е да ни изпратите Уведомлението, за да го попълним и подпечатаме, След което да го върнете в бюрото по труда, от където ще Ви издадат ваучер около 10 дни преди началото на курса. Датата за начало на курса Вие сама я избирате – 29.08.11, 26.09.11, 24.10.11г.
След като вземете ваучера трябва да ни изпратите и двата му екземпляра, да подпишем договор за обучение и да се регистрирате на нашия сайт.
След като сте преминали през всички стъпки обучението Ви започва на избраната от Вас дата.
Оставаме на разположение за въпроси и коментари.

В: Благодаря за незабавния отговор.
Днес се опитах да подам заявление в бюрото по труда, но ми отговориха, че в момента не приемат документи по програмата „Аз мога повече“, очакват да започне приемането на документи за тази програма през август или септември. Разчитам, че ще мога да се включа тогава и да започна обучение по английски език при Вас.
Има ли тест за оценка на нивото, което би било подходящо за мен (предполагам, че съм за А1) ?
Поздрави !
О: Ако искате да се обучавате по английски език може да започнете от А1 /начинаещи/ или А2 /напреднали/ ниво – Вие сама избирате нивото. За останалите езици за момента може да започнете само от ниво А1.
Надяваме се да Ви одобрят бързо! Ще Ви очакваме.
Оставаме на разположение за въпроси и коментари.
………………………………………………………….
В: Otnosno programata az moga poveche
Оdobren sam
Kakav e varianta za obu4enie pri vas
Interesuva me vazmojno nai intenziven kurs.
О: Po programata „Az moga poveche“ srokut na obuchenie e fiksiran – 6 meseca. Obhvashtat se tri niva ot daden ezik, kato sled vsqko nivo se pravi test /produljitelnostta na edno nivo e 2 meseca/.
Ostavame na razpolojenie za vuprosi i komentari.
Nqma li na4in da se vzemat tezi 300 4asa po intenzivno , za6toto ako se naloji da zamina prez Septemvri trqbva da vra6am parite – neustoika Blagodarq Vi
Kursut pri nas e izcqlo online, koeto pozvolqva da go poseshtavate, kudeto i da se namirate, stiga da imate dostup do Internet.
Ostavame na razpolojenie za vuprosi i komentari.
В: Положението е че има възможност да замина за Англия през септември месец, но не е сигурноа ако това стане и не съм завършил курса трябва да плащам неустойки и да връщам 700лвзатова ме интересува има ли вариант да ги взема часовете по интензивно.
О: Няма възможност да се съкрати срокът, защото изискванията за времето, за което трябва да бъде взет дадения материал, са предварително заложени по програмата.
Трябва да прецените дали ще можете да отделяте по 2 часа седмично за часове с преподавател и още 4-6 часа за самостоятелна работа, на седмица, при евентуално заминаване в чужбина. Отсъствието Ви от територията на страната не е пречка за завършването на курса, тъй като, както беше вече споменато в друг мой имейл, курсът ни е изцяло онлайн.
………………………………………………………….
В: Bih jelal da uchastvam,chrez programata AZ MOGA POVECHE v kursvete po angliyski
ezik,poneje naskoro sam zavurshil sredno obrazuvanie imam spored men izvestni poznaniq po ezika, vuzmojno li e da zapochna ot nivo Intermediate, za da imam
vse pak napreduk i da nqma povtorenie na materiala.
О: Po programata „Az moga poveche“ kursyt trqbva da obhvashta 3 niva, po tazi prichina nai-visokoto nivo, ot koeto moje da zapochnete e A2 /Pre-Intermediate/.
Ostavame na razpolojenie za vuprosi i komentari.
………………………………………………………….
В: zdraveyte, poneje specelih vaucer za ezik po programa Az moga. vie ucastvate li v odobrenia dostavcik na uslugi . blagodarq i lek den.
О: По Аз мога повече можете да се обучавате в курсовете на Кабината наравно с всички останали потребители – няма специални ограничения. Повече информация можете да намерите тук: https://www.kabinata.com/index.php?objid=3
Можете да погледнете данните на Кабината БГ ООД в списъка на одобрените доставчици на обучение
ще се радваме да отговорим и на други ваши въпроси
с уважение
………………………………………………………….
В: По новата програма Аз мога повече избирам
вас,защото обучението ви е дистанционно. Въпросът ми е след като попълних
заявлението онлайн,какви документи трябва да изпратя към вас?
Благодаря предварително!
О: След като Ви издадат Уведомлението, че сте одобрена, трябва да ни го донесете, за да го попълним и подпечатаме.
Оставаме на разположение за въпроси и коментари.
………………………………………………………….
В: Одобрена съм по програмата аз мога повече за обучение по англ.език за начинаещи.Търся си възможно най-добрият вариант за мен,тъй като работя на смени и малко ще ми е трудно.Ще очаквам от Вас да ми изпратите възможните вариянти,които може да ми предложите. Благодаря.
О: Започвайки обучението си по програмата „Аз мога повече“, Вие трябва да вземете 3 нива за 6 месеца, което означава, че едно ниво е 2 месеца. След всяко ниво ще правите тест, за да преминете в следващото ниво.
По програмата „Аз мога повече“ имате минимални изисквания, които трябва да спазвате. Те са – 2 часа във виртуална класна стая на седмица и още 6-7 часа самостоятелна работа по задължителния материал за всяка седмица, които ще имате. Няма значение кой ден ще вземете минималните часове, важно е в края на седмицата да ги имате.
Разписанието на часовете може да видите тук:
Оставаме на разположение за въпроси и коментари.
………………………………………………………….
В: Ще се запиша при вас на курс по английски с ваучер по програмата „Аз мога повече”
Моля за още накои подробности . Примерно:
Понеделник
19:00-20:00
20:10-21:10
Това един и същ урок ,който се повтаря в  двата часа ли е или са  2 различни
урока всеки ден?
Уроците в събота и неделя  продължават материала от седмицата  или може ако
нямаш възможност през седмицата  да наваксаш пропуснатото в събота/неделя. /да
се повтаря материала от седмицата в тези 2 часа /.
Може ли преварително да се види текста на договора, който се подписва?
Благодаря!
О: В часовете през седмицата се взимат различни уроци или теми за разговорен английски. Часовете в събота и неделя са преговорни.
………………………………………………………….
В:Бих искала да се обучавам при вас в курс по английски език по програмата „Аз мога повече”.
В момента имам уведомление от БТ.
Имам някои въпроси:
Има ли ограничение за броя участници в една виртуална стая , защото ако са неограничен брой ,то обучението няма да бъде ефикасно?
Разбрах,че по програмата „Аз мога повече“ общо трябва да се покрият 300 учебни часа престой в системата за около 6 месеца – по 100 на ниво , а колко максимално може да се престои в системата за 6 месеца – има ли ограничение , може ли престоя да бъде например 1000 часа ?
Аз живея във Варна ,как става записването ?
Успешен ден!
О: Няма ограничения за броя участници във виртуалната, но не се събират повече от 8-10 души в една класна стая в един и същ ден.
Няма ограничения за максималния брой часове, които може да вземете, трябва да покриете минимума от часове по програмата.
Не е проблем, че не сте от София. Необходимо е да ни изпратите Уведомлението на посочения в сайта ни адрес за контакт. Допълнително трябва да ни изпратите началната дата на курса:
– 29.08.2011
– 26.09.2011
– 24.10.2011
– 21.11.2011
Телефон и имейл за връзка, ЕГН, ако Уведомлението е за английски език трябва да изберете от кое ниво ще започнете – А1 или А2. Всички останали езици започват от А1.
Попълненото Уведомление ще Ви го изпратим обратно, трябва да го върнете в бюрото по труда, от където ще издадат ваучера около 10 дни преди началната дата на курса. 2-та екземпляра на ваучера също трябва да ни ги изпратите заедно с договор за обучение, който ще Ви изпратя щом получим Уведомлението.
Оставаме на разположение за въпроси и коментари.
………………………………………………………….
В: Бих искала малко повече информация за курс по английски език  с ваучер по програмата „АЗ мога повече”.В момента със си взела уведомлението и си търся доставчик. Прочетох поместената информация ,но все още имам въпроси:
Курсът с такъв ваучер с каква продължителност е  6 или 7 месеца?
За тези месеци  колко часа   максимално мога да престоя в системата? А на колко посещения във виртуалните класни стаи имам право  максимално , и колко трябва да са те минимално?
Какво се отчита/ за 300 часа /  и  се следи от  Бюрото по труда  –  престоя в системата или посещенията във виртуалните класни стаи? Бизнес  Английски отделно ниво ли е  и включва ли се в обучението по програмата „Аз мога повече”?
Какви документи се издават при завършване на курса ? Ако входящия тест определи нивото ми като  А1 , а аз искам да запиша по –високи нива има ли проблем ? Най-високото ниво  което предлагате B2  ли е?
Може би въпросите станаха много, но почти съм решила да стана ваш клиент и искам да съм сигурна , че съм разбрала всичко правилно , за да няма проблеми.
Надявам се да отговорите.
Успешен ден!
О: В Кабината можете да се обучавате по ‘Аз мога повече’. Подробна информация можете да намерите тук.
ето и отговорите на вашите въпроси:
Курсът с такъв ваучер с каква продължителност е 6 или 7 месеца? – Курсът продължава 6 месеца, в които имате задължителни материали и време за престой всяка седмица. След като свършите имате 1 месец бонус допълнителен достъп.
За тези месеци колко часа максимално мога да престоя в системата ? А на колко посещения във виртуалните класни стаи имам право максимално , и колко трябва да са те минимално ? – В Кабината имате достъп до всички нива (освен задължителното по Аз мога повече). Можете да посетите всички часове в нашата програма по английски език. Минимално според Аз мога повече, за да отговаряте на изискванията на програмата ви е достатъчен и един час седмично във виртуалната класна стая.
Какво се отчита/ за 300 часа / и се следи от Бюрото по труда – престоя в системата или посещенията във виртуалните класни стаи? – престоя в системата. От вас зависи дали тези 300 часа повечето ще ги прекарате във виртуална класна стая или в самостоятелна работа.
Бизнес Английски отделно ниво ли е и включва ли се в обучението по програмата „Аз мога повече”? – да. това е ниво В2. За да имате достъп до него, трябва да започнете от ниво А2 и да вземете А2,В1 и В2.
Какви документи се издават при завършване на курса ? – документ за завършен курс по Аз мога и/или документ за завършен курс в Кабината.
Ако входящия тест определи нивото ми като А1 , а аз искам да запиша по –високи нива има ли проблем ? Най-високото ниво което предлагате B2 ли е ? – по Аз мога трябва да преминете 3 нива, всяко по 100 часа. А1, А2 и В1 или А2, В1 и В2. Имате достъп до всички нива по всяко време и ако желаете, след като минете задължителния материал, можете да посещавате и различни нива, да пишете писмени задачи и от тях и т.н.
Поздрави
………………………………………………………….
В: Одобрена съм за обучение по програмата „Аз мога повече“ за английски език и тъй като Вие предлагате оферти с добри възможности,реших да се спра на Вас,но имам въпроси.Тъй като работя на смени /една седмица първа и една втора смяна,а събота и неделя почивам/,искам да знам как точно е посещението в класните стаи.Мога ли едната седмица да посещавам преди обяд стаята,а другата след обяд или в събота или неделя.Има ли класове само в почивните дни и колко часа на седмица трябва да имам в класната стая и съответно в системата.Ще съм Ви благодарна ако ми по сочите кой курс и от коя дата ще е подходящ,за да мога да Ви изпратя уведомлението за подпечатване.
С уважение
О: По програмата „Аз мога повече“ имате минимални изисквания, които трябва да изпълнявате. Те са:
– минимум 2 часа на седмица във виртуална класна стая /няма значение кой/кои ден/и ще ги вземете/ – часовете с преподавател са от понеделник до петък от 19:00 до 21:10ч и събота и неделя от 10:00 до 13:00ч
– минимум 4-6 часа на седмица самостоятелна работа по задължителния материал, който ще имате за всяка една седмица
При дистанционното обучение имате доста по-голяма свобода да избирате в кои часове да си вземете, минималните според програмата, часове.
Оставаме на разположение за въпроси и коментари.
………………………………………………………….
В: Интересува ме има ли възможност да премина на дистанционно обучение по програма „Аз мога повече“, приположение , че в момента посещавам уроци при друг доставчик, извън София? И ако да- при какви условия? Очаквам вашия отговор на посочения мейл:)
О: Този въпрос е най-добре да го отнесете към Вашето бюро по труда, ако те се съгласят, за нас няма проблем.
Оставаме на разположение за въпроси и коментари.
………………………………………………………….
В: 3 месеца се обучавах в Кабината в курса по немски език.
Бих искала да споделя с вас добрите впечатления, с които приключвам курса. Програмата е много стегната, учителите са изключително ерудирани и мили. Учебните материали, които са на разположение на курсистите, са добре подредени и достатъчни за самостоятелна работа, стига обучаващият се да отделя полагаемото време за самоподготовка, без което усвояването на чужд език е немислимо. За съжаление именно с такова време не разполагам в момента, което е причина да прекратя курса за сега.
В сайта ви прочетох за предлаганото „Обучение по програмата АЗ МОГА „.
Доколкото разбирам, процедурата е следната:
1. В сайта на Министерство на труда и социалната политика попълвам, разпечатвам
и подписвам Заявление, където посочвам курса, който бих искала да посещавам.
2. Заявлението подавам в Бюро по труда по месторабота, заедно със следните
документи:
– копие от лична карта;
– копие на диплома за завършено средно образование;
– удостоверение за преминат курс за придобиване на
професионална квалификация (ако има такова)
3. Изчаквам уведомление от Бюрото по труда.
4. Нося го/изпращам го до Кабината.
5. Кабината го попълва и подпечатва.
6. Нося го отново в Бюрото по труда, за да ми издадат ваучер.
7. С този ваучер заплащам обучението в Кабината.
Имам следните въпроси по горната процедура.
относно 3.
Имате ли представа колко време отнема издаването на това уведомление и бих ли могла да се класирам за изброените от вас начални дати, в частност се интересувам от последната обчвена (24.10.2011г.) И ще запазя ли правото да се обучавам в кабината по програмата „АЗ Мога „, ако получа уведомлението по-късно от тази дата. Задава ви този въпрос, тъй като чух (непотвърдена информация), че Бюрото по труда се бави с месеци, докато стане одобрението.
относно 7.
Как става самото заплащане чрез ваучер? – на място в офиса на Кабината или по друг начин?
Благодаря предварително за отделеното време!
Поздрави.
О: Очакваме стартирането на продължението на програмата „Аз мога “ – „Аз мога повече“. За съжаление не мога да Ви кажа колко време ще отнеме одобряването – до сега е около 4-6 месеца. Надяваме се за напред програмата да стане доста по-гъвкава.
Няма как да се включите във вече започнал курс по тази програма, защото списъците с курсистите се подават към съответното бюро по труда 7 дни преди началото на курса.
След като вземете ваучера ни го носите/изпращате и подписваме договор за обучение. Не е необходимо допълнително заплащане или някакъв депозит, ваучерът е достатъчен.
Оставаме на разположение за въпроси и коментари.

В: Благодаря за бързия отговор.
Доколото разбирам одобряването наистина става бавно. В случай, че не стане до последната предложена от вас дата, мога ли да се възползвам от по-нататъшни дати, които ще предложите и имате ли представа колко е валидността на това уведомление, след като се получи.
Благодаря!
О: Ще имаме нов курс всеки месец, просто все още не сме упоменали останалите дати.
Уведомлението има срок за избор на доставчик на обучение 1 месец, като имате възможност и да удължавате този срок до 3 пъти с по още 1 месец.
………………………………………………………….
В: Imam izdadeno uvedomlenie po programata az moga za otpusnati sredstva za izu4avane na nemski ezik, tui kato mnogo putuvam mislia 4e vashata sistema otgovaria naj-to4no na nujdite mi v momenta, iskam da popitam, moga li da se zapisha za kursa v kraia na septemvri, imajki predvid 4e uvedomlenieto mi e ot 22.07.2011 i za kolko kursa moga da izkaram s tozi vau4er ot 700 lv. Molia da mi otgovorite za da moga da izpratia niakogo da zaveri vau4era mi, tui kato sum v 4ujbina do kraia na meseca. Predvaritelno vi blagodaria.
О: Mojete da se zapishete pri nas po Az moga poveche. S Vauchera mojete da izkarate samo edin kurs koito prodyljava 6 meseca (+1 mesec bonus dostyp) – obshto 7 meseca. Sledvashtite nachalni dati sa 29.08, 26.09, 24.10. Zapovqdaite v nashia office da podpechatame uvedomlenieto vi ili izpratete nqkogo. Poveche mojete da vidite tuk: http://pay.kabinata.com/go.php?r=27055&i=l28&data=blog

В: Samo 4e tozi kurs ot 6 meseca, kolko niva obhvashta, tui kato vidiah 4e edno nivo e 250 lv, a vse pak vau4era e za 700, molia da mi kajete ako e vuzmojno da izkaram 2 niva po 2 meseca zashtoto mi se iska pove4e material da hvana.
Blagodaria
Pozdravi
О: Vauchera po programata „Az moga poveche“ obhvashta 3 niva, vsqko nivo e po 2 meseca.
S Uvedomlenieto shte sa ni neobhodimi:
– nachalna data na kursa /29.08.11, 26.09.11, 24.10.11, 21.11.11, 19.12.11/
– EGN
– telefon za vruzka
– e-mail
………………………………………………………….
В: Predlagate li obuchenie za nivo B2 po anglijdki ezik? odobrena sam po programa za moga pove4e.
О: Predlagame obuchenie za nivo B2. Po programata „Az moga pove4e“ Vie trqbva da vzemete 3 niva za 6 meseca, vsqko nivo e po 2 meseca. Te se vzimat bez prekusvane. Ako zapochnete ot nivo A2 shte vzemete nivata – A2, B1 i B2.
Ostavame na razpolojenie za vuprosi i komentari.
………………………………………………………….
В: Бих желала да се включа във ваучерната система за обучение. Към момента се намирам в Англия. Безработна съм. До сега не съм подавала заявления по тази ОП и не съм имала курс към ДБТ в последните 4 години.
Желанието ми е да уча онлайн английски език като покрия знанията за всички нива. След английския език, бих желала да уча и немски – истината е че владеех немския на много добро ниво, но съм го забравила и бих могла да си опресня знанията.
Интересува ме също, предлагате ли обучение по Български език за англоговорящи?
Относно документа, който издавате, след успешно взет изпит – за къде е признат?
С пожелания за успешна и усмихната седмица.
Ще съм ви благодарна ако успеете да ми отговорите възможно най-скоро, тъй като в момента правя проучване относно най-удобният за мен езиков курс.
О: Оперативната програма, с която работим е „Аз мога повече“, която е само за хора, които работят. Един ваучер покрива 3 нива на даден език. За момента по английски език най-високото ниво, което предлагаме е В2 /А2, В1, В2/, а по немски език – В1 /А1, А2, В1/.
Предлагаме български език за чужденци. Повече информация може да видите тук:
Можем да Ви издадем сертификат от Kabinata.com.
Оставаме на разположение за въпроси и коментари.
………………………………………………………….
В: Предлагате ли професионално обучение (за професии) по Аз мога повече.
О: Да, в Кабината можете да учите професионално счетоводство (професия Оперативен счетоводител), програмиране (професия Програмист) и графичен дизайн (професия Графичен дизайнер). Повече информация за Аз мога повече професионални курсове>>
………………………………………………………….

За повече информация:

Ако вече имате уведомление от бюрото по труда – Програма Аз мога >>

Ако искате да кандидатствате сега – Програма Аз мога повече>>

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

284 коментара към “Програма ‘Аз мога повече’ – въпроси и отговори”

 1. Здравейте!
  Мога ли да подам заявление и да се обучавам по ОП „Аз мога повече“ за английски език от ниво B2 след като по ОП „Аз мога“ имам преминати три нива на обучение до В1 включително

  1. Можете, ако успеете да си намерите доставчик, който предлага нива B2, C1 и C2.

 2. Могат ли държавни служители да кандидатстват за тази програма?

  1. Здравейте,

   бюджетни служители не могат да участват в тази програма.

 3. Здравейте! Всичко, което предлагате, ми звучи много добре и ако съм одобрена, бих избрала вас, но имам един допълнителен въпрос, който много ме интересува. а именно – По време на обучението по Амглийски език с програмата „Аз мога повече“ предвидени ли са и часове с преподаватели британци? Примерно разговорни

  Благодаря предварително!

  1. Здравейте,

   голяма част от провежданите часове във виртуалните класни стаи се водят от преподаватели британци (native speakers). Подробна информация можете да видите тук:

   https://www.kabinata.com/news.php?objid=165

 4. Здравейте! Искам да попитам има ли други часове, в които да посещавам виртуалната стая? Проблемът е, че аз съм на работа до 17 ч., имам две малки деца, едно от които е втори клас. Събота и неделя също нямам много свободно време. Има ли възможности за сутрин и преди обяд?
  Благодаря Ви предварително!

  1. от 15.09 в Кабината ще има и дневни часове – от понеделник до четвъртък от 12:00ч. и от 13:00ч.

 5. Здравейте!Мисля да кандидатствам за ваучър в програмата и проучвам въпроса.Някъде в коментарите към сайта ви един от кандидатите спомена за плащане на неустойки при евентуално прекратяване на курса от страна на обучаващия се.За съжаление не срещнах подробна информация.Как стои въпроса в действителност?Другият ми въпрос е-само работещи на пълен работен ден ли могат да кандидатстват за ваучър по програма за изучаване на чужд език?Третият ми въпрос е-може ли часовете обучение с учител да е само събота и неделя?

  1. Здравейте,

   ето отговорите на вашите въпроси:
   за неустойките – при началото на вашия курс, сключвате договор с Кабината, че ще завършите курса си. Ако не го завършите и нямате уважителни причини, дължите сумата на ваучера – 700лв.
   Непълен работен ден – можете да учите по Аз мога повече и ако сте на непълно работно време. Важното е да имате трудов договор.

 6. Здравейте! Очаквам одобрение от БТ по програма Аз мога повече и съм се ориентирала да ползвам вашия курс по английски. Интересува ме:
  1. Мога ли да видя демо урок.
  2. Материалите за съответния курс – как се получават – предполагам в електронен вид.
  3. Какво представляват материалите за самоподготовка?
  4. Как се практикува езика говоримо – предполагам само в часовете с преподавател – колко максимум са на седмица?
  Ще бъда много благодарна ако получа отговор на въпросите ми.

  1. Здравейте,

   благодарим ви за интереса към дистанционните курсове на Кабината. Ето отговорите на вашите въпроси:
   1. Можете да видите демо
   2. Материалите са в системата за електронно обучение- не ги получавате а ги ползвате направо вътре.
   3. Мултимедийни уроци, тестове, видео уроци, аудио файлове, текстове и изображения.
   4. В Кабината няма ограничения за посещения на часове във виртуалната класна стая. Можете да посещавате всички часове и нива. Максимално можете да учите седми дни в седмицата по 3 астрономически часа дневно.

 7. Здравейте, искам да задам следния въпрос. Назаначена съм на длъжност главен специалист на трудов договор в Изпълнителна агенция към Министерстовото на земеделието и храните. Мога ли да кандидатствам по програмата „Аз мога повече“ с обучение по английски език

  1. Не можете. Бюджетни служители не могат да участват.

 8. Какво значи това ,че бюджетни служители не могат да участват в програмите? И ако това е така , защо предврително не се обясняват тези неща?

  1. тези неща са обяснени на страницата на Агенцията по заетостта и в условията на програмата

 9. Здравейте,
  Имам желание да се запиша по програма „Аз мога повече“ за английски език, но проблема ми е че аз съм по майчинство.Имам ли право да се запиша

  1. Можете да се запишете по Аз мога повече ако сте в майчинство

 10. В момента завършвам курс по немски – нива А1, А2 и В1 по програма „Аз мога“. Възможно ли е да продължа с В2 по програмата „Аз мога повече“ или да запиша три нива по английски? Освен това бих искала да започна от А2, защото имам основни знания по английски.

  1. Не можете да карате втори езиков курс, тъй като вече имате изкарана курс по ключови компетентности (езиково обучение). Можете да кандидатствате за професионално обучение. Специалностите които предлага Кабината са счетоводство, графичен дизайн и програмиране. За повече информация тук:
   https://www.kabinata.com/index.php?objid=186

 11. Здравейте,
  За тези, които са одобрени по програмата „Аз Мога Повече” искаме да напомним, че имате 30 дни от датата на уведомлението да си изберете доставчик и да заявите желанието си да се запишете при него, след което трябва да уведомите за това Агенцията по Заетостта.
  Kabinata ви предлага курсове по английски език и оперетивно счетоводство, които са он-лайн (няма значение от кой град сте, необходимо ви е само компютър и Интернет)!
  Заповядайте при нас!

  Честито на одобрените!

 12. iskam da popitam kolko vreme e neobhodimo za da 4akam tova odobrenie za programata „az moga pove4e“?

  1. за одобрение може да се наложи да чакате 2-3 седмици, до месец

 13. Здравейте,
  от къде мога да видя демо версията?

  1. моля свържете се с екипа на Кабината

 14. налага ми се да замина в чужбина как мога да прекратя договора

 15. Привет! Аз все още очаквам одобрение от бюрото по труда, но започнах да разузнавам възможностите за курс по английски от А2. Проблемът е следния – в Бургас не мога да намеря доставчик, който предлага следобеден курс. Аз съм на работа само първа смяна до 13 часа и имам две малки деца, а вечерните и съботно неделните курсове изобщо не са опция за майки с деца. Възможно ли е да организирате следобеден курс 13-16 часа?
  П.п. Очаквайте още подобни запитвания от потребителки на бг-мамма.

  1. Здравейте,

   в Кабината има дневни часове:
   понеделник, вторник, сряда, четвъртък и петък от 11 до 13ч.
   събота и неделя от 10 до 13ч.

   все пак основния фокус са вечерните часове. Ако се обучавате само в дневни, ще трябва да наблегнете по-сериозно и на самостоятелната работа в мулдимедийните и видео уроци в сайта.

 16. Здравейте! Имам няколко въпроса във връзка с курса по Английски език по програмата „Аз мога повече“.
  1. Мога ли да посещавам часовете с преподаватели, т.е. виртуалната класна стая само в събота и неделя?
  2. Тези часове – в събота и неделя, преговорни ли са и ще бъдат ли достатъчни за добра подготовка?
  3. Възможно ли е да посещавам часове при различни учители?
  4. Какъв е крайният срок за изпращане на уведомлението за да се запиша за курса от 24.10.?
  5. Кога ще получа договора – преди или след като Ви изпратя ваучерите?
  6. Колко часа минимум трябва да имам на седмица в системата и класната стая? Проблем ли е ако в някои от дните не мога да влизам и наваксвам това в събота и неделя или след 21:00 часа през седмицата, тъй като нямам възможност да влизам през деня в рамките на работната седмица?
  7. Как се определя нивото от което ще започна?
  8. Има ли възможност да преминавам някои уроци по-бързо/по-бавно?
  9. Какво означава, че ще имам пълен достъп до всички останали нива?
  10. Тестовете след всяко ниво по кое време се правят – има ли възможност да избираме часа и датата или трябва всички от класа да го правя по едно време?
  Благодаря предварително за отговорите!
  Спорен ден!

  1. Здравейте,

   на всички тези въпроси ще ви отговорят по телефона служителите в нашия офис:
   Адрес:
   Kabinata.com
   ул. Цар Петър 9 – 11
   София, 1463
   България

   Работно време офис: 9:00ч. – 17:30ч.

   Тел:
   0700 18 908
   (Цена на градски разговор)
   02/968 16 00
   0878 718

 17. iksam da popitam kolko vreme gore dolu e neobhodimo da 4akam dokato polu4a uvedomlenieto?

 18. Здравейте, интересува ме какъв е максималния срок за избор на доставчик? аз съм одобрена за“ посредник на трудовата борса“,но във Варна доставчиците нещо куцат- едната фирма нямала изобщо запитвания за подобен курс, а с другата не мога да се свържа?какви са вариантите в подобна ситуация !
  сърдечно благодаря 😉

 19. Имам интерес към някои от курсовете. Намирам се в чужбина. На трудов договор съм, плащам си осигуровките и т.н. Виждам, че обучението е дистанционно. Дали е възможно да си вземам нивата оттук?

  1. в Кабината можете да учите от всяка точка на света, свързана с интернет. Необходими са ви интернет връзка и слушалки и микрофон.

 20. Здравеите, все още чакам уведомление, но междувременно търся доставчик на обучение по Аз.. – английски език. Ниво А1 карах скоро . Искам да започна от А2 , но не искам бизнес-английски , възмоцно ли е след Б1 да мина на native speakers- на кое ниво е този курс ? Обучението с преподавател и в часове ли е ?

  1. Здравейте,

   онлайн курса по английски език в Кабината включва нива А1, А2, В1 и В2, като ниво В2 при нас е равнозначно на ниво Business English. Нива В1 (втората част) и В2 са с преподаватели – native speakers. Класовете с преподавател във виртуалната класна стая се провеждат по предварително зададено разписание, което можете да видите тук:

   https://www.kabinata.com/index.php?objid=101

 21. Имам въпрос относно курсовете по немски език, понеже виждам, че нивата са четири, а по програма“Аз мога повече“ се предвижда покриването на три, дали в курса се включва и ниво В2 и ако не има ли възможност то да се изкара допълнително? Благодаря предварително, поздрави :)))

  1. Здравейте,

   в онлайн курса по немски език се включват нива А1, А2, В1 и В2. Можете да започнете от ниво А1 или от ниво А2 и да изкарате три нива. От началното ви ниво зависи какви задължителни материали за преминаване ще имате всяка седмица. Отделно, в Кабината ще имате достъп и до четирите нива в курса по немски език – т.е. можете да ги преминете всички.

 22. Здравейте, искам да попитам може ли да се изучава френски език за начинаещи при вас по програмата Аз мога повече, но дните да са петък и неделя? Съответно само дистанционно ли ?

  1. Здравейте,

   можете да се обучавате в курс по френски език по ‘Аз мога повече’. Часовете са фиксирани и не могат да се променят. Цялото разписание на уроците във виртуалната класна стая, можете да намерите тук:

   https://www.kabinata.com/index.php?objid=117

   всички езикови курсове в Кабината са дистанционни

 23. Здравейте! От всички оферти за е-обучение се спрях на вас.Интересува ме следното:
  1: Ако бъда одобрена и замина за Англия мога ли да си взема всички изпити по интернет, за да не се наложи да дам изкараното за неустойка?
  2:Ако може да се явя online, то тогава: Как протича изпитът? Т.е какво друго ще ми е нужно ( освен компютър и интернет), за да протече нормално ?
  Благодаря ви за отделеното време и труда 🙂

  1. здравейте,

   можете да вземете всички изпити през сайта на Кабината. Обучението е 100% онлайн и всичко се извършва в нашия сайт, включително и консултациите с преподаватели (във виртуалната класна стая)

 24. Здравейте,

  в момента се обучавам при Вас в курс по английски език по програмата „Аз мога повече“. Изключително съм доволна от обучението.
  Прочетох, че предлагате и курс по графичен дизайн. Съпругът ми има интерес да се запише на такъв курс, но никъде не видяхме програма.
  По кое време и в кои дни ще се провеждат тези часове?
  Знаете ли дали имам право и аз да се запиша за курса по графичен дизайн по програмата „Аз мога повече“ при условие, че вече съм я използвала?

 25. Native Speakers – 15 астрономически часа всяка седмица – на кое ниво е този курс и имаме ли достъп до него? Дневните часове напълно достатъчни ли са за обучение? По каква система се учи, освен че се покрива европ. езикова рамка ? Има ли учебници , тетрадки или начин да се принтират при желание на курсиста?

  1. часовете с native speakers са разпределени в няколко нива – A2, B1 и Business English. Повече информация можете да видите тук:

   https://www.kabinata.com/news.php?objid=165

   можете да принтирате всичко от системата

 26. Видях че в кабината се предлага EFEТ (European Framework English Test) .Той допълнително ли се заплаща и слид всяко изкарано ниво ли е или накрая на трите нива???

  1. цената на този изпит е 50лв. и той се заплаща предварително.

 27. По каква система е организирано обучението? Има ли възможност при желание да се свали урока на комп. или да се разпечата нещо на хартиен носител- напр. нови думи, граматика , текстове?
  Как може да видим демо урок?
  Дневните часове достатъчни ли са и колко време продължава едно ниво?

  1. Здравейте,

   повече за системата за обучение на Кабината можете да видите тук:

   https://www.kabinata.com/index.php?objid=3

   Можете да разпечатвате всички текстове, но освен тях в системата има аудио, видео, интерактивни тестове и мултимедия – те се ползват само от сайта ни.

 28. Zdraveite! Za momenta sam odobrena za kurs po grafichen dizain i triabva da polucha uvedomlenie.Tarsia dostavchik za tozi kurs i ako Vie predlagate bihte li mi dali poveche informacia: nachalni dati, programa i chasove, kakvi sa iziskvaniata za provejdaneto mu, i dr. Poneje profesiata mi e svarzana s grafichnia dizain(rabotia v pechatnica) i imam ogromno gelanie da se obuchavam, interesuvame ot kakvo nivo se zapochva, t.k.v rabotata mi ne se nalaga da rabotia na kompytar, i imam min. kompytarna gramotnost . 🙂 Blagodaria predvaritelno!

  1. здравейте,

   за съжаление в момента не провеждаме курсове за Графичен дизайн по програма ‘Аз мога повече’

 29. Може ли да се влиза в системата от различни комп. – в раб. време от служебен, а вечер и събота и неделя от домашния?

  1. здравейте, можете да се обучавате от различни компютри, стига да не сте в системата едновременно и от двете места.

 30. от Аз мога се плащат 700 лв за 300 учебни часа. До колкото разбирам с тях получаваме 6 м. достъп до с-мата. При вас платен достъп е 500 лв за 6 м. Ако по някаква причина не завършим обучението по Аз … каква сума ще дължим ?

  1. ще дължите 700 лв. Цената на 6 месечен курс по английски език + достъп до бизнес английски е 600лв. В Кабината имате достъп за 7 месеца.

 31. Гледам че постоянно има дати за нови курсове- сега стартира на 2.11 очаква се на 7.11 , както и на 21.11 , за който мисля да се запиша ако получа уведомление от БТ . С какъв график са курсовете,като часове от деня или паралелно вървят в един и същи час различни уроци за даденото ниво според началната дата?

 32. Dobyr vecher!Ot 19.00h do 21.10h se ravnqva na edin ucheben chas li?Primerno ,ako si izbera ponedelnik,vtornik i srqda ot 19.00 do 21.10h da sym v virtualnata staq ,tova oznachava li che sym se vmestila v chasovete za sedmicvata ili trqbva da vlizam poveche ot 3 dena v staqta.Drugiqt mi vypros e :moje li ponedelnik ,vtornik ili srqda da vlqza ot 20.00 do 21.10h ili e zadyljitelno ot 19.00 do 21.10h.
  Na koi adres da vi pratq uvedomlenieto si i po kakyv nachin ,smisyl online ili po poshtata ?Kato polucha valchera si i nego li trqbva da go prashtam po syshtiq nachin ?

  1. Здравейте,

   можете да влизате по всяко време когато има уроци с преподавател. Изискването на програмата ‘Аз мога повече’ е да имате поне 2 часа седмично във виртуалната стая. Разбира се, ако имате желание можете да посещавате и по 10-13 часа седмично с преподавател във виртуалната класна стая. Общо всяка седмица трябва да имате 8 часа престой в системата – това време може да е изцяло във виртуалната стая, или във виртуалната стая (поне 2 часа) и материалите за обучение. Изпратете уведомлението на нашия адрес:

   https://www.kabinata.com/index.php?objid=12

 33. Здравейте, знам че по програмата „Аз мога повече“ трябва да премина 3 нива, всяко по 100 часа. Ако входящият тест ме определи за А2, то тогава може ли аз да взема още ниво А1 и В1 (така стават три нива) и да не се явявам на тест за В2 и да не посещавам часове и упражнения въобще за В2?

  1. ако сте за ниво А2 (т.е. започвате от него) трябва да вземете и следващите две нива: т.е. нива А2, B1 и B2. Според новите изисквания на Агенцията по заетостта, може да положите само един тест на края на обучението, а не тест след всяко ниво – т.е. ще положите тест само за ниво B2. Имайте предвид, че ниво B2 предлагаме само за английски и немски език, но не и за френски и италиански.

 34. Здравейте.Кои са следващите дати за записване на английски език по програмата „Аз мога повече“?След като мина нивата А2,В1 и В2 правя тест,нали така?Онлайн ли е тестът?Заплаща ли се допелнително или минава по ваучъра?
  Благодаря за отговора предвалително!

  1. Здравейте,
   след 21.11, следващите начални дати по програма ‘Аз мога повече’ са 19.12 и 16.10. Според последните указания на Агенцията по заетостта, тестът вече е само един – след края на вашето обучение. Тестът се провежда онлайн в системата на Кабината и не се заплаща.

 35. Здравейте,

  Ние сме 3 момичета от гр.Куклен ( общ.Пловдив) и искаме да запишем при Вас дистанционно обучение по английски език по схемата „Аз мога повече“. Бихме желали да започнем от А2, одобрени сме от Бюро по труда-Пловдив и имаме уведомления.Имаме следните въпроси:
  1- възможно ли е в понеделник-14.11.2011 една от нас да ви донесе уведомленията и за трите, да ги попълните и да ни ги изпратите, понеже срокът ни за намиране на доставчик е до 23 ноември 2011 г.Слушалките и микрофоните ако може ги предайте на момичето, което ще дойде в понеделник.
  2- Видяхме графиците за предстоящите обучения и се интересуваме дали можем да започнем от 21.11.2011 г., ако до тогава ви изпратим и ваучерите?

  Благодарим Ви предварително!

  1. Здравейте,

   няма проблем един от вас да донесе уведомленията на останалите. Приемането на уведомленията за началната дата 21.11 приключи в петък, 11.11. Можете да се включите от следващата начална дата по ‘Аз мога повече’ – 19.12. По програмата ‘Аз мога повече’ не осигуряваме слушалки и микрофон. Трябва да си ги набавите отделно. Достатъчни са най-обикновени слушалки с микрофон.

 36. Получих уведомителното си писмо за обучение по испански език – имам срок до 10.12. да взема ваучера си. Интересувам се от вашето дистанционно обучение, но ме интересува как протича изпитът накрая на обучението – очаквам да не мога да пътувам никъде май/юни … и ако е възможно – да ми посочите програмата по това обучение, т.е. разписанието на часовете – за курс в края на ноември, началото на декември.

  1. Здравейте,
   съгласно указанията на Агенцията по заетостта, на края на вашето обучение полагате тест. Не е задължително да полагате тест след всяко ниво. Цялата програма на курса по искански език можете да видите тук:

 37. Виждам, че като часове предлагате следният вариант: A1 Начинаещи (Elementary 1) – дневен курс-всеки понеделник от 12:00ч. до 13:00ч. И A1 Начинаещи (Elementary 1) (Fast Start 1) вечерен курс- всяка вечер от понеделник до сряда от 19:00ч. до 21:10ч. Това един и същи урок ли ще бъде в единиат вариант сутрин, а във вторият вечер или това за вечерта е за напълно начинаещи, които не знаят азбуката, а сутринта за начинаещи от същото ниво А1?

  1. Не е един и същ урок, а няколко урока които се преподават в продължение на понеделник, вторник и сряда. Същите уроци се преговарят в събота и неделя. В четвъртък и петък има разговорни класове.

 38. Системен програмист онлайн 481020 обадиха ми се от бюрото за да взема уведомление но да си намеря доставчик вие приемате? Благодаря ви

  1. за момента не предлагаме този курс

 39. Zdraveite! Polu1ih uvedomlenie, 4e sum odobrena da polu4a vau4er za kurs po angliiski ezik, no tui kato ve4e ne sum na rabota me interesuva tova problem li 6te bude da si polu4a vau4era i da se vklu4a v kurs po angliiski ezik vuv va6ata agenciq?

  1. Вероятно е проблем. Най-сигурно е да попитате бюрото по труда издало уведомлението ви.

 40. Здравейте,
  Исках сега (13.12.2011) да си подам документи за кандидатстване по проекта, но ми казаха, че още не е започнал срока. Бих искала, ако имате някакви срокове за прием на документи да ми посочите, защото не мога да намеря информация.

  1. В момента не се приемат документи. Очаква се това да стане през 2012г.

 41. Здравейте, интересува ме онлайн курса за оперативен счетоводител по програма Аз мога повече. Тъй като не съм от София, как стои въпроса с придвижването на документите за записване при вас? Налага ли се да се идва на място в офиса ви в София?

  1. Здравейте,

   за съжаление спряхме обучението по ‘Аз мога повече’ за професия Оперативен счетоводител. Сроковете поставени от Агенцията по заетостта за приключване на обученията са много кратки (до 31.10.2012г.). Курсът по счетоводство е 960 часа и изисква поне година обучение. Има некоректни доставчици на обучение които организират курсове с непосилни за потребителите срокове (напр. курс от 960 часа който се взема за 6 месеца, което означава 24 астрономически часа обучение всяка седмица). В Кабината се стремим да доставяме винаги качествено обучение в разумни рамки.

 42. Здравейте, интересува ме как стои въпроса с придвижването на документи към вас и обратно ( договор, ваучер, уведомление), тъй като не съм от София. Налага ли се да се идва на място в офиса ви в София?

 43. Здравейте, бих искала да участвам чрез програма „Аз мога повече“ в курс за оперативен счетоводител, но съм студент/задочно обучение/. Възможно ли е кандидати безработни да бъдат включени в програмата? Благодаря предварително за отговора и успешна седмица .

  1. Здравейте, не могат да участват учащи, безработни и държавни служители. В програма ‘Аз мога повече’ мога да участват само работещи на трудов договор.

 44. Здравейте, одобрена съм по програма Аз мога повече за Английски език. Искам да попитам ваучера покрива ли и модул Бизнес английски и Разговорен английски, тъй като съм изучавала езика и искам да се съсредоточа върху по-високите нива? Благодаря

  1. Здравейте, одобрена съм по програма Аз мога повече за Английски език. Искам да попитам ваучера покрива ли и модул Бизнес английски и Разговорен английски, тъй като съм изучавала езика и искам да се съсредоточа върху по-високите нива? Благодаря

   При нас можете да започнете английски език максимално от ниво А2 и да покриете нива А2, B1 и B2. Ниво B2 е де-факто ниво Бизнес английски, а разговорен английски има във всички нива.

 45. Привет,
  бих искала да попитам последният срок за записване до 02.03.2012г.ли е? Ще има ли и други дати за записване по- нататък?
  Благодаря предварително!

  1. Привет,
   бих искала да попитам последният срок за записване до 02.03.2012г.ли е? Ще има ли и други дати за записване по- нататък?
   Благодаря предварително!

   Следващите начални дати са 13.02 и 12.03. Вероятно ще имаме и още една дата.

 46. Здравейте!

  Виждам, че минималното изискване за курсисти по Аз мога е да прекарват по 2 часа с преподавател в системата. Тъй като работя на смени а виждам, че нямате сутрешни курсове по немски език, ще мога ли да изкарвам един час от А1 и един от А2, за да си направя минималните часове, когато не мога да присъствам на нито един от вечерните часове през седмицата? Или ще мога ли предварително да взимам повече часове, които да ми се считат и за следващата седмица?

  Благодаря предварително!
  Поздрави,
  Ели

  1. Здравейте!

   Виждам, че минималното изискване за курсисти по Аз мога е да прекарват по 2 часа с преподавател в системата. Тъй като работя на смени а виждам, че нямате сутрешни курсове по немски език, ще мога ли да изкарвам един час от А1 и един от А2, за да си направя минималните часове, когато не мога да присъствам на нито един от вечерните часове през седмицата? Или ще мога ли предварително да взимам повече часове, които да ми се считат и за следващата седмица?

   Благодаря предварително!
   Поздрави,
   Ели

   Няма проблем да направите това.

 47. Здравейте, много бих искала да се включа в програмата „аз мога“ в курсовете по английски език.Прочетох ,че всеки на трудов договор може да кандидатсва,но в скоби е упоменато :само в частния сектор.Значи ли това ,че ако съм на трудов договор ,например в болницаытова не важи за мен.Благодаря предварително.

  1. Здравейте, много бих искала да се включа в програмата „аз мога“ в курсовете по английски език.Прочетох ,че всеки на трудов договор може да кандидатсва,но в скоби е упоменато :само в частния сектор.Значи ли това ,че ако съм на трудов договор ,например в болницаытова не важи за мен.Благодаря предварително.

   Здравейте, ако болницата е частна, можете да участвате. В момента обаче не се приемат документи и тече одобряване само на вече кандидатствалите. Очаква се нов прием през тази година, но не е ясно кога точно.

 48. Здравейте, записана съм при Вас за обучение с ваучер „Аз мога повече“ за немски език от ниво А2. Бих искала да Ви попитам възможно ли е, ако в дадена седмица не съм покрила изискването за престой от минимум 2 часа във виртуалната класна стая да „наваксам“ през следващата седмица, престоявайки 4 часа? Благодаря Ви за отговора!

  1. Здравейте, записана съм при Вас за обучение с ваучер „Аз мога повече“ за немски език от ниво А2. Бих искала да Ви попитам възможно ли е, ако в дадена седмица не съм покрила изискването за престой от минимум 2 часа във виртуалната класна стая да „наваксам“ през следващата седмица, престоявайки 4 часа? Благодаря Ви за отговора!

   Здравейте,

   това е възможно за престоя ви във виртуалната класна стая. Относно общия ви престой, обаче не можете да прехвърляте часове от един период в следващ. Ако за дадена седмица нямате необходимия престой от 8 часа, а имате например 6 часа, ви се пише отсъствие, независимо дали през следващата седмица имате 8 или повече от 8 часа.

 49. Zdraveite,
  bih iskala da popitam dali kum programata Az moga pove4e ima i nivo C1 po angliiski ezik, tui kato pri men to po vsqka veroqtnost 6te e 3 toto nivo
  blagodarq

  1. Zdraveite,
   bih iskala da popitam dali kum programata Az moga pove4e ima i nivo C1 po angliiski ezik, tui kato pri men to po vsqka veroqtnost 6te e 3 toto nivo
   blagodarq

   В Кабината можете да започнете английски език по ‘Аз мога повече’ най-високо от ниво А2. Така в рамките на целия курс (6 месеца) ще вземете нива А2, B1 и B2. В момента не предлагаме ниво C1 по програма ‘Аз мога повече’.

 50. Здравейте!
  Моя приятелка се е записала в курс с ваучер – дистанционно обучение.Много сериозен и труден курс. Отгоре на всичко преди седмица в семейството й станаха трагични събития и тя просто не може да се съвземе, камо ли да продължава да учи. Какво може да стане в такъв случай? Средства няма, гледа и две малки деца… Посъветвайте ни какво да направи, моля ви от нейно име!

 51. Zdraveite,

  interesuva me nemski ezik, imam uvedomlenie veche i misleh da zapisha A2 ili B1. Do kakvo nivo predlagate obuchenie po Az moga poveche – B1 ili B2?

  1. Zdraveite,

   interesuva me nemski ezik, imam uvedomlenie veche i misleh da zapisha A2 ili B1. Do kakvo nivo predlagate obuchenie po Az moga poveche – B1 ili B2?

   Здравейте,
   в Кабината предлагаме немски език за нива A1, A2, B1 и B2. Можете да започнете от ниво A1 или A2 и да завършите следващите две нива.

 52. namerih info za po-gorniq vypros na vashata stranica 🙂 Sega da popitam poneje na povecheto mesta delqt B nivata na 4, a tuk se delqt na dve, kato obem informaciq e edno i syshto nali? Toest zavyrshvaiki vashite B niva moga da otida direktno na C1 posle…?

  1. namerih info za po-gorniq vypros na vashata stranica Sega da popitam poneje na povecheto mesta delqt B nivata na 4, a tuk se delqt na dve, kato obem informaciq e edno i syshto nali? Toest zavyrshvaiki vashite B niva moga da otida direktno na C1 posle…?

   Tочно така. Нивата са B1, B2 след което следва C1. Но в Кабината най-високото възможно ниво което можете да вземете е B2.

 53. Лица работещи като държавни служители, ще могат ли да ползват възможността
  изучаване на език по някоя от програмите на бюрата по труда. Очаквате ли такава възможност в близко време.

  1. Лица работещи като държавни служители, ще могат ли да ползват възможността
   изучаване на език по някоя от програмите на бюрата по труда. Очаквате ли такава възможност в близко време.


   Здравейте,
   бюджетни служители не могат да участват в схема ‘Аз мога повече’. За тях са предвидени обучения по същата европейска програма (Оперативна програма за развитие на човешките ресурси – ОПРЧР). За повече информация, попитайте в институцията, в която работите.

 54. Здравейте,
  Имам уведомление от бюрото по-труда(от преди 1 седмица) , че съм удобрен за професионално обучение по код по СППО: 481010 – придобиване на професия „Програмист“. Мога ли да се запиша при Вас, защото ме притеснява срока за приключване на обучението -30.10.2012. Ако е не, какво бихте ме посъветвали да запазя ли уведомлението с надежда за удължаване на срока?
  Благодаря.

  1. Здравейте,
   Имам уведомление от бюрото по-труда(от преди 1 седмица) , че съм удобрен за професионално обучение по код по СППО: 481010 – придобиване на професия „Програмист“. Мога ли да се запиша при Вас, защото ме притеснява срока за приключване на обучението -30.10.2012. Ако е не, какво бихте ме посъветвали да запазя ли уведомлението с надежда за удължаване на срока?
   Благодаря.

   Здравейте,
   в момента не провеждаме такъв курс, тъй като времето за завършване е ограничено до 31.10.2012г. Времето за ефективно обучение по такъв курс е поне една година.

 55. Здравейте,
  Бих искал да попитам ако се запиша по програмата „Аз мога повече“ с изучаване на английски език за нива А1, А2, B1 и накрая направя бщия тест след трите нива (след 6 месеца обучение) и не се справя за ниво B1 или дори А2, ще изтърпя ли някаква санкция и каква? Притеснявам се, понеже не съм учил никога английски.

  Също така ако след първите два месеца на обучение за ниво А1 не мога да се справя с материала и реша да се откажа, подлежа ли отново на санкция и каква?

  Благодаря Ви предварително!

  1. Здравейте,
   Бих искал да попитам ако се запиша по програмата „Аз мога повече“ с изучаване на английски език за нива А1, А2, B1 и накрая направя общия тест след трите нива (след 6 месеца обучение) и не се справя за ниво B1 или дори А2, ще изтърпя ли някаква санкция и каква? Притеснявам се, понеже не съм учил никога английски.
   Също така ако след първите два месеца на обучение за ниво А1 не мога да се справя с материала и реша да се откажа, подлежа ли отново на санкция и каква?
   Благодаря Ви предварително!

   Здравейте,
   ако учите 6 месеца вероятността да не вземете теста е малка. Иначе по правилата на програмата и договора с доставчика на обучение, ако не завършите курса си, подлежите на санкция – заплащане на изразходваното време и лишаване от европейски средства за обучение занапред.

 56. Здравейте! Интересувам се от възможностите за обучението по английски език. Ще има ли организирано такова във Варна? Абонирала съм се за Вашия бюлетин и новости. Следя с интерес направленията и предлаганото разнообразие от курсове за повишаване на квалификацията, а мои познати имат добри отзиви за Вас. Чакаме Ви във Варна!

  1. Здравейте,
   курсовете в Кабината се провеждат изцяло онлайн от системата за обучение на адрес http://www.kabinata.com

   Здравейте! Интересувам се от възможностите за обучението по английски език. Ще има ли организирано такова във Варна? Абонирала съм се за Вашия бюлетин и новости. Следя с интерес направленията и предлаганото разнообразие от курсове за повишаване на квалификацията, а мои познати имат добри отзиви за Вас. Чакаме Ви във Варна!

 57. Здравейте!

  Приемате ли още кандидати за курсовете по езици по програмата „Аз мога повече“?
  А това долу вярно ли е че не приемат документи!?
  „Важно: Посочената информация се отнася за вече кандидатствалите по програмата. В момента бюрата по труда не приемат документи на нови кандидати!“

  1. В момента не се приемат нови кандидати. Следете нашия сайт.

   Здравейте!

   Приемате ли още кандидати за курсовете по езици по програмата „Аз мога повече“?
   А това долу вярно ли е че не приемат документи!?
   „Важно: Посочената информация се отнася за вече кандидатствалите по програмата. В момента бюрата по труда не приемат документи на нови кандидати!“

 58. Бих желала да получа по-вече информация за курса по Английски език по ОП „Аз мога повече“.
  Конкретно :
  – в момента приключвам друг курс по същата ОП и ни казаха, че приемът на документи за нови обучения ще започне през август. Интересува ме през есента ще организирати ли нови курсове по английски език по тази ОП или курсът, който ще започне през юни ще е последният?
  – разбрах, че трябва да бъда във виртуалната класна стая поне по 2 часа седмично. Ако например се включвам няколко пъти по половин час (например: от 19,30 до 20,00 или от 20,30 до 21,10) системата ще сумира ли включванията или трябва точно да се спазва времето (19,00 – 20,00; 20,10 – 21,10), за да се отчетат накрая 2 или повече часа седмично?
  – индивидуалните упражнения мога ли да ги правя събота и неделя следобед а през седмицата да влизам по половин час на ден или трябва да е точно по един час, за да ми ги отчете системата?

  1. Здравейте,

   в Кабината езиковият курс е 6 месеца. Както знаете срока за приключване на всички курсове е юли 2013г. Това означава, че групи в Кабината ще стартират поне до януари 2013г. Ние пускаме нови групи по ‘Аз мога повече’ на всеки 4 седмици (английски, немски, френски и испански езици). Цялата информация за обучението по оперативната програма за развитие на човешките ресурси (‘Аз мога повече’) можете да видите тук:
   https://www.kabinata.com/index.php?objid=183
   за повече детайли, моля свържете се с нас по телефона или мейл.

   Бих желала да получа по-вече информация за курса по Английски език по ОП „Аз мога повече“.
   Конкретно :
   – в момента приключвам друг курс по същата ОП и ни казаха, че приемът на документи за нови обучения ще започне през август. Интересува ме през есента ще организирати ли нови курсове по английски език по тази ОП или курсът, който ще започне през юни ще е последният?
   – разбрах, че трябва да бъда във виртуалната класна стая поне по 2 часа седмично. Ако например се включвам няколко пъти по половин час (например: от 19,30 до 20,00 или от 20,30 до 21,10) системата ще сумира ли включванията или трябва точно да се спазва времето (19,00 – 20,00; 20,10 – 21,10), за да се отчетат накрая 2 или повече часа седмично?
   – индивидуалните упражнения мога ли да ги правя събота и неделя следобед а през седмицата да влизам по половин час на ден или трябва да е точно по един час, за да ми ги отчете системата?

 59. Докато чакам да започне раздаването на ваучери учих доста , но усещам че ми трябва практика. Затова мисля да използвам ваучера за повтаряне и затвърждаване на наученото. Ще имам ли достъп едновременно до всички водени курсове- тоест ако ми е елементарно А2 да сменяма класните стаи с В1 или В2 или трябва едно по едно да се изкарат?Ниво В2 при вас се води бизнес-английско- до колкото разбирам по лексика, а като граматика по европ. езикова рамка ли е В2? А също ме интересува курса-English with Native Speakers за кое ниво е и ще имам ли достъп до него?

  1. Здравейте,

   В Кабината имате достъп до ВСИЧКИ нива, независимо от кое ще започнете по програмата. Освен задължителните ви нива и уроци, имате възможност да посещавате всичко останало, включително и виртуалните класни стаи на останалите нива. Всички нива в Кабината са по Европейската езикова рамка – от А1 до B2. Преподаватели, които са Native speakers има във всички нива, така че не е нужно да записвате нещо специфично, за да имате достъп до тези класове.

   Докато чакам да започне раздаването на ваучери учих доста , но усещам че ми трябва практика. Затова мисля да използвам ваучера за повтаряне и затвърждаване на наученото. Ще имам ли достъп едновременно до всички водени курсове- тоест ако ми е елементарно А2 да сменяма класните стаи с В1 или В2 или трябва едно по едно да се изкарат?Ниво В2 при вас се води бизнес-английско- до колкото разбирам по лексика, а като граматика по европ. езикова рамка ли е В2? А също ме интересува курса-English with Native Speakers за кое ниво е и ще имам ли достъп до него?

 60. Здравейте,
  от къде мога да получавам актуална информация,относно нови срокове за приемане на документи в бюрата по труда?
  Разгледах подробно сайта,на за съжаление не мога да се ориентирам?
  Предвижда ли се скоро въобще да има нови дати,тъй като забелязах, че срокът по програма „аз мога повече“ е удължен?
  Благодаря предварително!

  1. Здравейте,
   все още няма официална информация за нов прием на документи по ‘Аз мога повече’. След удължаването на срока се очаква да бъдат одобрени тези които са кандидатствали, но не са се включили в първата вълна. За информация относно ново кандидатстване ви препоръчваме да се обърнете към Агенцията по заетостта.

   Здравейте,
   от къде мога да получавам актуална информация,относно нови срокове за приемане на документи в бюрата по труда?
   Разгледах подробно сайта,на за съжаление не мога да се ориентирам?
   Предвижда ли се скоро въобще да има нови дати,тъй като забелязах, че срокът по програма „аз мога повече“ е удължен?
   Благодаря предварително!

 61. Здравейте, бих искала да попитам по програмата Аз Мога колко време ще имам достъп до системата?

 62. Здравейте! Искам да попитам дали може да се кандидатства едновременно за езиково и за професионално обучение по програмата?

  1. Може

   Здравейте! Искам да попитам дали може да се кандидатства едновременно за езиково и за професионално обучение по програмата?

 63. В началото на трето ниво съм, мога ли да се откажа от курсът и какво ще стане. Трябва ли да си плащам ваучерът?

  1. Доставчикът на обучение има право да изисква да заплатите обучението си, ако не завършите трите нива. Няма значение на кое ниво се отказвате – щом не сте завършила, фирмата в която се обучавате може да изисква заплащане.

   В началото на трето ниво съм, мога ли да се откажа от курсът и какво ще стане. Трябва ли да си плащам ваучерът?

 64. Здравейте!
  Искам да попитам дали ще има още един курс по счетоводство?

  1. Здравейте,

   следете нашият сайт. Към момента не предвиждаме нов курс, но при ново кандидатстване и раздаване на ваучери, е възможно да стартираме.

   Здравейте!
   Искам да попитам дали ще има още един курс по счетоводство?

 65. Здравейте, какво се случва, ако по една или друга причина не съм успяла да премина през част от учебния материал за седмицата в рамките на крайния срок – неделя 23:59, а на следващия ден, когато все още е активен.

 66. Здравейте,в момента ползвам отпуск по майчинство,мога ли да се запиша по програмата и да изучавам английски език?При попълване на заявлението и декларацията в графите за работодател какво попълвам в случая?Благодаря!!!

 67. Здравейте!
  Бих искал да попитам за „Д“категория ще има ли курс?Никъде не прочетох,а знам,че с тази програма има и курсове за водач на МПС.

 68. Здравейте, Мария,

  Можете да кандидатствате по програмата, след като работите на трудов договор.

  „Здравейте,в момента ползвам отпуск по майчинство,мога ли да се запиша по програмата и да изучавам английски език?При попълване на заявлението и декларацията в графите за работодател какво попълвам в случая?Благодаря!!!“

 69. Zdraveite! Izviniavam se za latinicata no imam problem s kompiutura! Iskam da popitam za ezikovite kursove kak to4no stava zapisvaneto i v kakvi srokove? V biuroto ne mi obiasniha . Az sum nazna4ena na polovin raboten den.

  1. Здравейте,
   Все още не е обявен прием на документи по програмата, а е обявено само, че е финансирането й е осигурено. Веднага след официален старт на програмата, ще съобщим подробностите. Имате право на участие, въпреки че работите на 1/2 р.д. – важното е да работите на труд. дог.

   „Zdraveite! Izviniavam se za latinicata no imam problem s kompiutura! Iskam da popitam za ezikovite kursove kak to4no stava zapisvaneto i v kakvi srokove? V biuroto ne mi obiasniha . Az sum nazna4ena na polovin raboten den.“

 70. Здравейте, аз също мисля тази година да кандидатствам в програмата „Аз мога повече“, бихте ли ми казали, дали тази година Вие отново ще работите с тази програма ? И в удобно за мен време ли ще се преподава (от понеделник до петък) ?
  Благодаря !

  1. Здравейте! Тази година също ще провеждаме обучения по програмата: https://www.kabinata.com/index.php?objid=183 . Очаква се от средата на този месец най-късно до края на септември да започне приемът по документи по програмата.

 71. Здравейте, искам да попитам ще има ли прием на документи за обучения по „Аз мога“ за 2012.

  1. Здравейте, искам да попитам ще има ли прием на документи за обучения по „Аз мога“ за 2012

   Здравейте. Да ще има – очаква се да започне в близките седмици, или най-късно да средата на септември.

 72. Работя на трудов договор от септември 2011-та. Преместих се в друга фирма на същия работодател в началото на юли, но не съм имала прекъсване между напускането на едната работа и назначаването на другата. Ще мога ли да се възползвам от програмата „Аз мога повече“?

  1. Работя на трудов договор от септември 2011-та. Преместих се в друга фирма на същия работодател в началото на юли, но не съм имала прекъсване между напускането на едната работа и назначаването на другата. Ще мога ли да се възползвам от програмата „Аз мога повече“?

   Здравейте! След като работите на трудов договор, имате право да кандидатствате по програмата.

 73. Zdraveite iskam da znam vazmojno li e tai kato sam bezrabotna i nqma da imam pravo na tazi programa da se zaplati i da zapochna ili tova moje da stane samo v online kursovete vi i tazi programa vav vseki edin golqm grad li q ima Blagodarq vi!

  1. Zdraveite iskam da znam vazmojno li e tai kato sam bezrabotna i nqma da imam pravo na tazi programa da se zaplati i da zapochna ili tova moje da stane samo v online kursovete vi i tazi programa vav vseki edin golqm grad li q ima Blagodarq vi!

   Здравейте. Всеки, който желае може да се възползва от платените курсове. Подробности: https://www.kabinata.com/index.php?objid=78

 74. Здравейте,искам да попитам откога ще започне приемането на документи по програмата „АЗ МОГА“,за тази година ? И имам ли право да участвам в програмата като в момента съм в майчинство ,но по трудов договор?

  1. Здравейте,искам да попитам откога ще започне приемането на документи по програмата „АЗ МОГА“,за тази година ? И имам ли право да участвам в програмата като в момента съм в майчинство ,но по трудов договор?

   Здравейте, vililolo,

   Имате право да участвате в програмата, въпреки че сте в отпуск по майчинство, след като работите на трудов договор. Очаква се кандидатстването по „Аз мога повече“ да започне съвсем скоро, но все още датата не е обявена официално. Подробности: http://www.teacher.bg/Article/Details/36643.

 75. Здравейте,
  Аз имам сертификат за ниво B2 от 2009-2010 г.
  Итересува ме дали има смисъл да кандидатствам в тази програма „Аз мога повече“. Доколкото ми е известно остават две нива – С1 и С2, а условието е да се завършат 3 нива.
  Благодаря ви.

  1. Здравейте,
   Аз имам сертификат за ниво B2 от 2009-2010 г.
   Итересува ме дали има смисъл да кандидатствам в тази програма „Аз мога повече“. Доколкото ми е известно остават две нива – С1 и С2, а условието е да се завършат 3 нива.
   Благодаря ви.

   Здравейте, Ради,

   Можете да запишете 3 нива за да се възползвате от С1 и С2 – онлайн системата на http://www.Kabinata.com, Ви позволява голяма гъвкавост на обучението& http://bit.ly/wRi47M.

 76. Безработна съм и желая да изучавам английски език,а нямам право да кандидатствам по програма „АЗ МОГА“. Във всяка обява по която бих желала да кандидатствам едно от условията е да владееш английски език.С какво бюрата по труда спомагат, ние безработните да успеем да се реализираме.Безработните без доход няма да се учат -държавата не им помага. Работещите с доход -имащи възможност да си плащат ,ползват безплатни курсове.Има ли някаква възможност като безработна да посещавам безплатен курс на обучение.

  1. Безработна съм и желая да изучавам английски език,а нямам право да кандидатствам по програма „АЗ МОГА“. Във всяка обява по която бих желала да кандидатствам едно от условията е да владееш английски език.С какво бюрата по труда спомагат, ние безработните да успеем да се реализираме.Безработните без доход няма да се учат -държавата не им помага. Работещите с доход -имащи възможност да си плащат ,ползват безплатни курсове.Има ли някаква възможност като безработна да посещавам безплатен курс на обучение.

   Здравейте, Венка,

   Необходимо е да проверите в Бюрото по труда какви обучения за безработни се предлагат.

 77. Какви точно документи са необходими, когато отида в Бюрото по труда? Лична карта, копие от диплома за средно образование, заявление, декларация. Нещо друго има ли?

  1. Какви точно документи са необходими, когато отида в Бюрото по труда? Лична карта, копие от диплома за средно образование, заявление, декларация. Нещо друго има ли?

   Здравейте, Соня,

   Все още липсва информация дали ще се изискват нови документи. Към настоящия момент са публикувани само старите: http://www.az.government.bg/OPHR/voucher.asp?type_id=1

 78. Здравейте, плащам ли глоби ако не се явявам на часове и не взема изпитите?

  1. Здравейте, плащам ли глоби ако не се явявам на часове и не взема изпитите?

   Здравейте, Соня,

   Ако не се явявате в часове и не вземете изпитите, ще трябва да заплатите цената за пълен курс на обучението.

   1. iskam da znam koga zapo4va kursa po angliiski ezik i kade trqbva da se zapi6a v sofiq

    Здравейте, Miglena,

    Курсът по английски език ще започне през 2013 г. – точно кога ще обявим след като АЗ по заетостта съобщи точната начална дата за прием на докумменти и условията по подновения прием по програмата.

 79. Здравейте!
  Много бих искала да започна да обучение по английски език при Вас, тъй като е дистанционно. В тази връзка имам няколко въпроса:
  1. Могат ли начални учители да се включат в програмата?
  2. След английския мога ли да си опресня немския?
  3. От кога започва подаването на заявления?
  Предварително Ви благодаря за информацията!

  1. Здравейте!
   Много бих искала да започна да обучение по английски език при Вас, тъй като е дистанционно. В тази връзка имам няколко въпроса:
   1. Могат ли начални учители да се включат в програмата?
   2. След английския мога ли да си опресня немския?
   3. От кога започва подаването на заявления?
   Предварително Ви благодаря за информацията!

   Здравейте, Ирина,

   Ако работите като учител в държавно учебно учебно заведение, за съжаление няма да имате възможност да участвате в програмата, тъй като право но обучения по нея имат само хора, работещи на трудов договор извън бюджетния сектор.

   Участниците в програмата имат право на по едно чуждоезиково и по едно професионално обучение и в този смисъл, ако вече сте се обучавала по английски по програмата, имате право само на 1 професионално обучение (при условие, разбира се, че не работите в бюджетния сектор).

   Подаването на заявления започва от началото на октомври, но все още не е съобщена точната начална дата: http://blog.kabinata.com/?p=2362.

 80. Управител на ЕООД съм-имам ли право да кандидатствам по програмата Аз мога повече?

  1. Управител на ЕООД съм-имам ли право да кандидатствам по програмата Аз мога повече?

   Да, Любка, имате право, но ако работите на трудов договор.

 81. Здравейте!
  Управител съм на малка фирма ЕООД.Имам ли право да кандидатствам по програмата „Аз мога повече“?

 82. Здравейте, въпросът ми е идентичен на горния – аз съм фризьорка, имам регистрирана фирма като ЕТ. Искам да се обучавам по програмата Аз мога повече. Самоосигуряващо се лице съм, предполагам, че ще ме одобрят. Въпроса ми е, има ли вариант да не ми позволят да избирам сама къде да се обучавам, имат ли право да ми наложат от бюрото по труда къде да уча? Защото аз мога да се включа само ако обучението е дистанционно, редовното не ме устройва никак. Благодаря за вниманието.

  1. Здравейте, въпросът ми е идентичен на горния – аз съм фризьорка, имам регистрирана фирма като ЕТ. Искам да се обучавам по програмата Аз мога повече. Самоосигуряващо се лице съм, предполагам, че ще ме одобрят. Въпроса ми е, има ли вариант да не ми позволят да избирам сама къде да се обучавам, имат ли право да ми наложат от бюрото по труда къде да уча? Защото аз мога да се включа само ако обучението е дистанционно, редовното не ме устройва никак. Благодаря за вниманието.

   Здравейте, Радка,

   Никой няма право да определя на кандидатите къде да се обучават по програмата – те имат пълното право сами да избират доставчика на обучение.

 83. ИНТЕРЕСУВА МЕ ДИСТАНЦИОНИЯ КУРС ПО АНГЛИЙСКИ ПО ПРОГРАМАТА „АЗ МОГА ПОВЕЧЕ“ БЕЗПЛАТЕН ЛИ Е ?ЗАЩОТО НЯКЪДЕ ЧЕТОХ,ЧЕ 3-НИВА СТРУВА 300лв., А 6-НИВА 500лв.

  1. ИНТЕРЕСУВА МЕ ДИСТАНЦИОНИЯ КУРС ПО АНГЛИЙСКИ ПО ПРОГРАМАТА „АЗ МОГА ПОВЕЧЕ“ БЕЗПЛАТЕН ЛИ Е ?ЗАЩОТО НЯКЪДЕ ЧЕТОХ,ЧЕ 3-НИВА СТРУВА 300лв., А 6-НИВА 500лв.

   Здравейте, Петя,

   Всички курсове по програмата, без изключение, са безплатни – в т.ч. и дистанционното обучение

 84. Здравейте,

  Бих искала да се запиша на курс по испански език. По принцип имам адресна регистрация в Пазарджик, но работя и живея в София.Къде мога да кандидатствам по програмата и има ли предвидени курсове по испански?

  1. Здравейте,

   Бих искала да се запиша на курс по испански език. По принцип имам адресна регистрация в Пазарджик, но работя и живея в София.Къде мога да кандидатствам по програмата и има ли предвидени курсове по испански?

   Здравейте, Николета,

   Можете да кандидатствате и по месторабота, не само по местоживеене (съгласно ЛК).

 85. Здравейте, плащам ли глоби по програма „Аз мога повече“ ако се явя на часове, но не взема изпитите?

  1. Здравейте, плащам ли глоби по програма „Аз мога повече“ ако се явя на часове, но не взема изпитите?

   Здравейте, Иван,

   Да, заплащате неустойка в размер на таксата за обучение и евентуално направени други разходи.

 86. Здравейте, преди 2 години се обучавах при вас по програмата Аз мога – английски език А2, В1 и В2. Имам ли право на подобен ваучер и по програмата Аз мога повече, като желанието ми е да увелича познанията си – дори като възможност подготовка за сертификатите на Кембридж?

  Само да отбележа че уроците – особено бизнес английския с тийчър Джери, ми бяха изключително полезни! Не мога да пренебрегна и тийчър Цвети, с уроците й по граматика и огромното търпение на тичър Лилия да проверява дългите ми писмени работи! 😉 Поздравления за чудесно подбрания екип от учители!

  1. Здравейте, преди 2 години се обучавах при вас по програмата Аз мога – английски език А2, В1 и В2. Имам ли право на подобен ваучер и по програмата Аз мога повече, като желанието ми е да увелича познанията си – дори като възможност подготовка за сертификатите на Кембридж?

   Само да отбележа че уроците – особено бизнес английския с тийчър Джери, ми бяха изключително полезни! Не мога да пренебрегна и тийчър Цвети, с уроците й по граматика и огромното търпение на тичър Лилия да проверява дългите ми писмени работи! 😉 Поздравления за чудесно подбрания екип от учители!

   Здравейте, Радка,

   Благодарим Ви, от името на целия ни екип за оценката Ви.

   Правилата на програмата позволяват на всеки участник да се възползва от 1 професионално и 1 чуждоезиково обучение. Във Вашия случай имате право на на още 1 професионално обучение.

 87. Имам още един въпрос хора регистрирани като свободни професии могат ли да кандидатстват по програмата Аз мога повече?

  1. Имам още един въпрос хора регистрирани като свободни професии могат ли да кандидатстват по програмата Аз мога повече?

   Да, Радка, хора, регистрирани като свободни професии имат право на участие в програмата.

 88. Здравейте!
  Много искам да изучавам уеб програмиране. Имам право на втори ваучер за професия по „Аз мога повече“ и бих вписала в заявлението си Кабината като доставчик. Доколкото разбирам, в момента не предлагате такива курсове поради липса на желаещи.
  1. Какъв е шансът да се проведе такова обучение с новата вълна одобрени след приема през октомври 2012?
  2. И ако все пак не се проведе такъв курс, може ли доставчикът да бъде сменен на етап, когато и ако бъда одобрена?
  3. Курсът по уеб програмиране провежда ли се за желаещи, необвързани с „Аз мога повече“?
  Благодаря за търпението!

  1. Здравейте!
   Много искам да изучавам уеб програмиране. Имам право на втори ваучер за професия по „Аз мога повече“ и бих вписала в заявлението си Кабината като доставчик. Доколкото разбирам, в момента не предлагате такива курсове поради липса на желаещи.
   1. Какъв е шансът да се проведе такова обучение с новата вълна одобрени след приема през октомври 2012?
   2. И ако все пак не се проведе такъв курс, може ли доставчикът да бъде сменен на етап, когато и ако бъда одобрена?
   3. Курсът по уеб програмиране провежда ли се за желаещи, необвързани с „Аз мога повече“?
   Благодаря за търпението!

   Здравейте, Мария,

   1. Няма да провеждаме такова обучение.
   2. Кандидатът избира доставчика си на обучение след като бъде одобрен за ваучери – в този смисъл можете напълно свободно да изберете доставчик след като бъдете одобрена за ваучер.
   3. Не, засега няма такава възможност.

 89. Здравейте,
  Бих искала да се запиша на курс по френски език.
  От тази седмица започвам работа на трудов договор.
  Това проблем ли е?

  1. Здравейте,
   Бих искала да се запиша на курс по френски език.
   От тази седмица започвам работа на трудов договор.
   Това проблем ли е?

   Здравейте, Славяна,

   Не, не е проблем. Важно е към момента на кандидатстване и започване на обучението да работите.

 90. Здравейте,

  аз бих искала да запиша курс по английски език. Притеснява ме обаче възможността да остана без работа по време на курса. В такъв случай дължа ли някакви неустойки?

  Благодаря!!!

  1. Здравейте,

   аз бих искала да запиша курс по английски език. Притеснява ме обаче възможността да остана без работа по време на курса. В такъв случай дължа ли някакви неустойки?

   Благодаря!!!

   Здравейте, Милена,

   Важно е да работите към момента на започване на курса. Ако престанете да работите по време на курса на обучение, не е проблем.

 91. Здравейте! В момента съм стажант по програма “ Ново начало“. Мога ли да се изучавам англиъски език по Вашата програма? Благодаря Ви предварително.

  1. Здравейте! В момента съм стажант по програма “ Ново начало“. Мога ли да се изучавам англиъски език по Вашата програма? Благодаря Ви предварително.

   Здравейте, Велина,
   Да, можете да кандидатствате.

 92. Здравейте,
  Искам да се запиша на курс за език/френски или английски/ и оперативно счетоводство.
  Има ли предвидени тези курсове и кога мога да кандидатсвам?
  Благодаря.

 93. Миналата година изкарах курс по английски език чрез програмата „Аз мога повече“ бих искала да знам мога ли да кандидатствам пак, само че този път да изучавам друг чужд език т. е. имам ли право на ваучер тази година. Благодаря ви предварително за информацията, която ще ми предоставите.

  1. Миналата година изкарах курс по английски език чрез програмата „Аз мога повече“ бих искала да знам мога ли да кандидатствам пак, само че този път да изучавам друг чужд език т. е. имам ли право на ваучер тази година. Благодаря ви предварително за информацията, която ще ми предоставите.

   Здравейте, Пламенка Николаева Димитрова,

   Правилата на програмата позволяват на всеки участник да премине по 1 езиково и по 1 професионално обучение. След като сте преминала езиково, сега имате право само на 1 професионалон обучение.

 94. Здравейте! Искам и аз да кандидатствам за програмата аз мога и четох доста коментари но не видях нищо за курса който желая аз и за това се обръщам към вас.Искам да запиша курса по фризъорство и ме интересува аз ли ще си избирам къде ще го карам ,като времетраене колко ще трае/като имам в предвид колко учебни часа седмично ще има и по колко часа ще са/ ,защото работя 15 дни в месеца и ще мога ли да посещавам курсовете

  1. Здравейте! Искам и аз да кандидатствам за програмата аз мога и четох доста коментари но не видях нищо за курса който желая аз и за това се обръщам към вас.Искам да запиша курса по фризъорство и ме интересува аз ли ще си избирам къде ще го карам ,като времетраене колко ще трае/като имам в предвид колко учебни часа седмично ще има и по колко часа ще са/ ,защото работя 15 дни в месеца и ще мога ли да посещавам курсовете

   Здравейте, Людмила Радева,

   Информация за курсовете и за доставчиците на обучение ще можете да получите от Бюрото по труда сллед официалното обявяване на началната дата за прием на документи (http://blog.kabinata.com/?p=2362) и съответно подробностите относно подновения прием на документи.

 95. Здравейте ,искам да изкарам курс по английски език-мога ли да се включа в програмата при положение ,че работя в училище,но не съм учител , а счетоводител!Благодаря за отговора!

  1. Здравейте ,искам да изкарам курс по английски език-мога ли да се включа в програмата при положение ,че работя в училище,но не съм учител , а счетоводител!Благодаря за отговора!

   Здравейте, Павлинка Цанкова,

   Правилата на програмата не позволяват в нея да участват хора, работещи в бюджетната сфера, поради което нямате право на участие.

 96. Могат ли лица, които са ползвали ваучер по „Аз мога“, да кандидатстват и по „Аз мога повече“?

  1. Могат ли лица, които са ползвали ваучер по „Аз мога“, да кандидатстват и по „Аз мога повече“?

   Здравейте, Михайлова,

   Да, имат право – всеки участник в програмата има право на по 1хпофесионално и по 1 езиково обучение. Ако по „Аз мога“ сте получила ваучер за езиково обучение сега имате право на 1 професионално и обратното.

 97. Здравейте! Искам да попитам при завършен две годишен Вечерен икономически техникум след средно образование със специалност икономика на промишленоста и строителството но преди години когато беше при друг сметкоплан и нямаше ДДС.Маже ли да завърша курс по счетоводство?Благодаря за отговора!

  1. Здравейте! Искам да попитам при завършен две годишен Вечерен икономически техникум след средно образование със специалност икономика на промишленоста и строителството но преди години когато беше при друг сметкоплан и нямаше ДДС.Маже ли да завърша курс по счетоводство?Благодаря за отговора!

   Здравейте, Лидия Георгиева,

   Не нямате право на участие. Правилата на програмата него позволяват: http://blog.kabinata.com/?p=2065

 98. Здравейте!
  Моите въпроси са следните:
  Аз съм втора година по майчинство. Имам ли право да се запиша по програма „Аз мога повече“? Имам постоянен трудов договор с фирмата, в която излязох по майчинство.
  Другият ми въпрос е : може ли самоосигуряващи се лица да кандидатстват по програма „Аз мога повече“ ?
  Благодаря предварително и лек ден!

  1. Здравейте!
   Моите въпроси са следните:
   Аз съм втора година по майчинство. Имам ли право да се запиша по програма „Аз мога повече“? Имам постоянен трудов договор с фирмата, в която излязох по майчинство.
   Другият ми въпрос е : може ли самоосигуряващи се лица да кандидатстват по програма „Аз мога повече“ ?

   Благодаря предварително и лек ден!
   Здравейте, Таня Богданова,

   Имате право на участие в програмата по време на отпуск по майчинство.

   Лица, упражняващи свободни професии имат право на участие в програмата.

 99. Сетих се за още един въпрос.
  След като някой е посещавал например курс по Немски по Вашата програма и го е завършил успешно, може ли след това да кандидатства отново по същата програма, но за друг език, например Френски? Необходимо ли е това да се случи в друга календарна година, различна от тази, в която е учил 1-ви език или няма ограничения?
  Благодаря предварително!

  1. Не, няма право на 2-ри езиков курс. Правилата на програмата позволяват на всеки участник да се възползва от по 1 езиково и по 1 професионално обучение. Т.е., ако някой е посещавал например курс по Немски по програмата и го е завършил успешно,след това да може кандидатства отново само за професионално обучение.

 100. Здравейте! Одобрена съм за обучение по английски език по програмата „Аз мога повече“. Определено услугата, която вие предлагате ми е най-удобна. Интересувам се дадените часове за обучение в сайта дали се отнасят и за самостоятелната работа или само за виртуалната класна стая. Мога ли да влизам в системата по всяко време на деня и да си правя упражненията. Има ли компромис за отсъствия, ако евентуално се разболее човек. На кои дати започват новите ви курсове и по какъв начин трябва да ви изпратя уведомлението. И последно: След като изкарам курса по английски, мога ли да се запиша и за курс по програмиране примерно, без да съм кандидатствала отново през бюрото по труда или трябва да се запиша отново при следващо набиране на заявления?

  1. Здравейте,

   Курсистите ни имат достъп до системата ни за обучение 24 ч. в денонощието, като сами избират времето за самостоятелна работа. Часовете с преподавател във виртуалната класна стая са фиксирани – те се провеждат в определено време съгласно програмата ни, като се повтарят на даден интервал в рамките на седмицата и курсистите също могат да избират в кои от фиксираните дати и часове от седмицата да ги посещават.

   Правилата на програмата задължават курсистите да присъстват определен брой астрономически часове в системата ни – в противен случа АЗ не признава обучението им за валидно – тези часове се отчитат автоматично от системата ни, като курсистите имат възможността да следят статистиката за прекараното от тях време (за детайлни подробности относно конкретните параметри, моля, свържете се с нас: https://www.kabinata.com/index.php?objid=12).

   За да преминете курс на професионално обучение по програмата е необходимо да впишете това в заявлението Ви при кандидатстване – ако не сте го направила досега, е необходимо да изчакате да бъде обявен новия прием и да кандидатствате отново.

 101. По програмата “ Аз мога повече“ знам, че има и шофьорски курсове. Аз съм учител към общинско училище мога ли да кандидатствам за ваучер?

  1. Здравейте, Михайлова,

   Правилата на програмата не позволяват в нея да участват хора, работещи в бюджетния сектор, независимо дали се касае за финансиране от държавния или общински бюджет.

 102. Здравейте!
  Въпросите ми са следните:
  – вече има ли яснота от кога започва подновения прием на документи по програмата „Аз мога повече“ в бюрата по труда?
  – освен Декларация и Заявление, трябват ли още някакви документи (например копие от диплома за завършено образование или служебна бележка от работата)?

  1. Здравейте,

   Не, все още не обявен приемът на документи.

   Напълно възможно е с новия прием да бъдат въведени нови бланки на въпросните документи. Необходимо е да представите дипломите си за завършено образование, като висшистите предоставят и дипломата си за средно, освен за завършено висше образование поради следните причини: http://blog.kabinata.com/?p=2065.

 103. Здравейте!
  Имам следният въпрос:
  Може ли документите за кандидатстванеда се подават по електронен път или
  пък някой друг да ми ги занесе до бюрото по труда?

  Благодаря предварително!

  1. Здравейте,

   Няма възможност да се кандидатства онлайн. Ако желаете друго лице де внесе Вашите документи за кандидатстване е необходимо то да бъде официално уполномощено.

 104. Здравейте!
  Искам да попитам дали имам право да кандидатствам по програмата,при положение,че съм служител на трудов договор към Община Велико Търново, Дирекция „Култура“.
  Предварително благодаря!

  1. Работещи в бюджетния сектор нямат право на участие в програмата.

 105. Здравейте! Моите въпроси са следните. Работя на трудов договор в СБАЛАГ ‘Майчин Дом“ София. Бих ли могла да се възползвам от езиковия курс по обявената от вас програма ? И, ако това е възможно, сега мога ли да подам заявление в бюрото по труда, или вече е твърде късно за записване през настоящата година?

  1. Здравейте! Правилата на програмата не позволяват в нея да участват хора, работещи в бюджетния сектор, поради което нямате право на участие в програмата.

 106. Здравейте,въпросът ми е следния:
  Аз съм самоосигуряващо се лице,собственик на ЕООД.
  Имам ли право на участие в програмата Аз мога повече?

 107. Здравейте,
  има ли проблем да кандидатсвам по програмата, при положение че имам само ВРЕМЕННА регистрация за местожителство в София /по лична карта се водя от друг град/. По сигурно ли е ако кандидатсвам в бюрото по труда по адрес на местроработата ми, която е в Красно Село, София. Благодаря!

  1. Според правилата на програмата се кандидатства по местоживеене и по месторабота. Не е изрично уточнено, че по програмата трябва да се кандидатства по местоживеене само с постоянен адрес по лична карта. За по-сигурно обаче проверете в бюрото по труда.

 108. Здравейте, бих искала да разбера ако съм изкарала курс по AutoCad по програмата „Аз мога повече“, за какъв друг курс мога да кандидатствам, за ключова компетентност или за професионално обучени.

  1. Правилата на програмата предоставят право на участващите в нея да преминат по общо 2 обучения във всичките й издания – 1 по чужд език ИЛИ дигитално компетентност и 1 професионално обучение.

   Ако сте преминала курс по AutoCAD (което е дигитална компетентност), вече имате право само на професионално обучение.

 109. Здравейте!
  Искам да попитам :
  Безработна съм, имам ли право да кандидатствам по програмата „Аз мога повече“ ?

  1. Здравейте,

   Програмата е само за обучение на работещи, поради което нямате право на участие в нея.

 110. Здравейте,
  Моят въпрос е – след като съм завършил бакалаварска степен Икономика и в момента записах магистратура Счетоводство, мога ли да кандидатствам за обучение Оперативен счетоводител?
  Ще очаквам Вашия отговор!
  Поздрави,
  Даниел Йорданов

 111. Здравейте,
  имам успешно завършен езиков курс към програмата „аз мога повече“, мога ли сега да кандидатствам за професионален такъв – икономика примерно. Ако да, при подаване на заявлението трябва ли да нося копие от дипломата за завършения езиков курс?
  Предварително благодаря за отговора Ви.

  1. Здравейте,

   Правилата на програмата позволяват на кандидатите да участват в общо 2 курса във всичките й издания – 1 езиков ИЛИ за дигитална компетентност и 1 професионално обучение. След като сте преминала езиково обучение по програмата, имате право само на 1 професионално.

   Не, не е необходимо да носите копие или оригинал на документ за завършения курс, тъй като данните Ви са записани в информационната система на АЗ.

 112. Работя в ЦСМП исках да кандидатсвам за курс по английски но ми отговориха че щом работя в държавно учреждение нямям право.Бихте ли ми писали има ли начин да се запиша и да ги изкарам курсове

  1. Здравейте,

   Не, няма начин – правилата на програмата не позволяват работещи в бюджетния сектор да участват в програмата.

 113. Здравейте,
  Искам да ви попитам дали имам право да участвам в програмата „Аз мога повече“, след като работя на два договора – единият е творчески, а другият – граждански (пиша журналистически материали за два сайта)? От втората фирма по гражданския договор ме осигуряват.
  Другият ми въпрос е дали мога да избера немски език, след като съм го изучавала като втори в гимназията?
  Благодаря предварително!

  1. Здравейте,

   Право на участие имат хора, работещи на трудов договор или самонаети – ако можете да докажете, че сте самонаета, имате право на участие: http://blog.kabinata.com/?p=2634.

   Имате право да се обучавате по желания от Вас език по програмата, ако в средното и висшето Ви образование сте го изучавала общо по-малко от 1500 уч. ч.: http://blog.kabinata.com/?p=2065

 114. Защо работещите в бюджетния сектор нямат право да се обучават по тези програми? Например аз работя в държавна дирекция, но не съм държавен служител.

  1. Здравейте!
   Работя на две места,едното е частна фирма-на 4 часа съм с временен договор,а другото е в обществено предприятие-на 4 часа с постоянен договор.Въпросът ми е дали мога да участвам в програмата?

   1. Здравейте,

    Не, след като работите в бюджетния сектор, независимо от това, че съвместявате тази работа с друга в извън бюджетния сектор, нямат право на участие в програмата.

    1. Е това ми се струва супер глупаво. Какво като някои хора работят на държавна служба? Защо така се разделят хората не мога да разбера.

 115. Искам да попитам , тъй като съм от малко градче , а искам да участвам в програмата , трябва ли лично да се подават документите – областния град ми е Ямбол

  1. Здравейте,

   Документите може да бъдат подадени от упълномощено лице, което при внасянето на документите трябва да носи личната карта на човека, който представлява. Не знаем дали пълномощното трябва да бъде нотариално заверено.

 116. Здравейте, работя във Висшия адвокатски съвет като библиотекар. Имам ли право да участвам в курс по програмата „Аз мога повече“? Висшият адвокатски съвет е самостоятелен орган и не е на подчинение на Министерство на правосъдието. Благодаря предварително!

  1. Здравейте,
   Ако Висшият адвокатски съвет е юридическо лице, което не е финансирано с държавни или общински средства, би трябвало да имате право на участие в програмата.

 117. Ако бъда одобрена за обучение с ваучери от Бюрото по труда,кои са крайните дати за записване на онлайн обучение при вас?

  1. Здравейте,

   Публикуваме крайните дати в сайта, посветен на обучението по „Аз мога повече“ в „Кабината“: https://azmoga.kabinata.com/ . Важното е да ни предоставите уведомлението Ви, ако Ви одобрят, защото валидността му е 30 дни. Догодина ще има дати също за всеки месец.

 118. Здравйте искам да попитам дали имам право да участвам по тази програма при условие, че ще бъда назначена на работа по Програма „Старт на кариерата“.
  Благодаря предварително.

   1. Ако наистина ви е вярна информацията ще съм много доволна. Само да не бъркате програмата нещо, защото програма „Старт на кариерата“ е за работа в държавната администрация. Някакво изключение ли е?

 119. Здравеийте,подадох документи за курс Оперативно счетоводство.Интересува ме уроците с учител във виртуална стая колко пъти в седмицата се провежда един и същ урок?Работното ми време е 3 дни работя,3 дни почивам и се прибирам от работа след 21 часа.Дали ще мога да присъствам на всички уроци?Благодаря предварително.

  1. Здравейте,

   Ще можете да присъствате на всички уроци при описаната Ви натовареност. Скоро ще публикуваме програмата.

 120. Здравейте!
  Аз съм съдебен служител. Имам ли право да кандидатствам по програма „Аз мога повече“?

  1. Здравейте,

   Не, нямате право – хора, работещи в бюджетния сектор нямат право на участие в програмата.

   1. Никъде не са писали в изискванията че хора, работещи в бюджетният сектор нямат право на участие. Пише си че, държавните служители не могат. Съдебният служител не е държавен. Може да се пробва, дори и да ви откажат от бюрото по труда, настоявайте да ви приемат документите, след което като искат да ви отказват писмено, за да може да си подадете жалба в съответният Административен съд, за неправилният им отказ.

 121. Здравейте,

  Аз искам да попитам след като в дипломата си имам хорариум часове по Английски език 1125 часа и отделно притежавам сертификат First Certificate in English, Cambridge имам ли право да кандидатствам по програмата „Аз мога повече“?

  Благодаря предварително за отделеното време.

 122. Zdraveite ! Imam edin vapros,ako naprimer sam odobrena ve4e v programa „Az moga poveche“ i sluchaino me uvolnqt ot rabota moga li da prodalja kursa? Blagodarq predvaritelno

  1. Здравейте,

   Важното е да работите към момента на издаване на ваучера и при промени в работата Ви до този момент да уведомявате бюрото по труда в 3-дневен срок.

 123. Здравейте ! Одобрен съм за обучение по немски език по програмата Аз мога повече. Искам да попитам кога ще е възможно да се запиша , тъй като в АЗ ми казаха, че процедурата за дистанционно обучение е спряна и не може ли да приемат уведомления от доставчици за дистанционна форма и не знаели от кога ще стартира отново? Имам ли право да си удължа срока на уведомлението с повече от един месец.
  Благодаря Ви предварително .

  1. Здравейте,

   Постарахме се да отговорим на този въпрос със следната статия: http://blog.kabinata.com/?p=2883

   В случай, че са останали неизяснени проблеми по темата, моля, не се колебайте да ни попитате.

 124. Iskam da popitam sled kato popylnite uvedomlenieto i go predstavq v Az ima li veroqtnost da ne mi go priemat zastoto e za distancionna forma i da me nakarat da si tyrsq drug dostavchik s pretekst , che za momenta e sprqna distancionnata forma na obuchenie ? Kato go popylnite uvedomlenieto dati pi6ite li na zapo4vane na kursa ,tyi kato vaucheri za momenta za distancionna forma ne se izdavat i eventualno kakva e procedurata za sled tova ?

  1. Здравейте,

   Правилата на програмата не позволяват подпечатано от доставчик Уведомление да не бъде прието от бюрото по труда.

 125. Здравейте,
  Каква е процедурата и какво трябва да направя, за да си сменя професионалното обучение?Одобрена съм и имам издадено уведомление за счетоводство, а аз към момента желая друга дейност.И по едното , и по другото нямам завършено обучение(гимназиално, висше или голям хорариум часове), така че няма да бъде проблем да се преместя, ако има такава възможност.
  Само да доуточня, че уведомлението не ми е подпечатано още от никоя обучаваща организация.

  1. Здравейте,

   Не можете да променяте обучението, което сте записали в Заявлението.

 126. Ще имали продължение , за подаване на документи и през 2013 година . ?

 127. zdraveite ! moje li da u4astvam v programata az moga pove4e kato rabotq v ead?

  1. Здравейте,

   Крайният срок за кандидатстване по програмата беше 2 ноември. Не е съобщавана информация за нов прием.

   По програмата може да се обучава всеки, който работи в частния сектор.

 128. zdraveite udobrena sam po programata az moga pove4e za rabote6ti no im varqnt da me sakratat ot rabota guba li val4era

  1. Здравейте,

   За да се възползвате от правото Ви на обучение, след като сте одобрена, е необходимо да работите към момента на издаване на ваучера

 129. Здравейте, искам да завърша курс по фризьоство.Теоретичната част е ясна, как става практическата?
  Другият ми въпрос е, че работя в ЕООД, което има държавно участи, но имам и собствена фирма, която в момента няма дейност, но не е закрита.Мога ли да кандидатствам ?

  1. Здравейте,

   Крайният срок за кандидатстване за обучения по програмата беше 02 ноември 2012 г. Не е съобщавана информация за евентуален нов прием на документи за кандидатстване, но ако бъде обявен, ще съобщим незабавно, както в блога ни, така и във Facebook страницата ни. Специализирани сме в област на обучение, различна от фризьорството, поради което не бихме могли да предоставим подробна информация за въпросните курсове.

 130. Zdraveite,az sam ot Plovdiv i iskam da Vi popitam kak moga da razbera nali sam prieta po programata“ Az mog“,zashtoto mnogo moi poznati kazvat,che sa im se obadili ……Po kakav nachin moga da razbera rezultatite?Blagodarq.

  1. Здравейте,

   На табла в бюрата по труда се окачват списъци с одобрени кандидати, като одобрението се извършва по ред на входящи номера. Всеки кандидат би трябвало да бъде уведомен дали е одобрен на записаните от него контактни данни в Заявлението, с което е кандидатствал. Можете да проверите в бюрото по труда дали сте одобрена, както и да разберете дали одобрените са достигнали до Вашия вх. №.

 131. Здравейте, в момента съм на работа на трудов договор по програма от ЕС – „Ново начало“. Имам ли право да кандидатствам за обучение по програмата „Аз мога повече“?

  1. Здравейте. Крайният срок за кандидатстване беше 02-11-2012 г. Не е съобщавана информация за евентуален нов прием на документи.

 132. Здравейте, кандидатствах по програмата “Аз мога повече”, за Водач на МПС
  за обществен превоз с номер 8400902 „Вътрешни и международни превози
  на товари“,което аз си мислих,че мога да изкарам С категория,чрез програмата. Но се оказа,обратното че трябвало да имам С категория за да изкарам курса и сега не зная какво да правя.Дали ще може отново да кандидатствам по програмата за С категория?
  Благодаря предварително и лек ден!

  1. Здравейте,

   Най-вероятно ще имате възможност да кандидатствате отново при евентуално подновяване на кандидатстването за обучения по програмата. Информация за подобно подновяване обаче не е съобщавана.

  2. Здравей, не го разбрах това – как така трябва да имаш С категория, за да изкараш С категория?

   1. Здравейте,

    За да бъде одобрен даден кандидат за курс кат. C (професионална) е необходимо вече да има книжка кат. B (любителска). Не се предоставят ваучери за любителски категории, а само за професионални.

    1. Благодаря много, и аз така го бях разбрал. Просто правописната грешка във въпроса на питащия ме подведе.

 133. Здравейте,

  бих искала да попитам дали мога да се откажа да използвам ваучев за обучение, ако вече имам такъв и съм го дал на доставчика. Работодателят ми първоначално ми каза, че ще мога да посещавам курс и след като ми издадоха ваучера си промени решението. Така няма да мога да посещавам всички часове. Бих искала да си върна ваучера ако има такава възможност.
  Предварително благодаря за отговора!

  1. Здравейте,

   Можете да опитате да се договорите с доставчика. Ако той откаже, ще се наложи да заплатите неустойка в размер цената на курса, тъй като сте подписала договор и ще бъде вписано, че не сте завършила обучението си, и вече няма да можете да участва в европейски програми.

 134. Здравейте,отказах се от програмата Аз мога повече,какви биха могли да бъдат последствията .

  1. Здравейте,

   Ако вече Ви е издаден ваучер и не можете да докажете уважителни причини за отказа ви (напр. заболяване и др.), дължите неустойка на АЗ в размер стойността на ваучера. Ако сте одобрен, но не сте получил ваучер, няма последствия от отказа Ви.

 135. Здравейте,

  Ако съм разбрал правилно хора работещи в сферата на образованието не могат да се възползват от ваучерите по програмата „Аз мога повече“. Дали може да ми даде информация има ли алтернативна програма или друга опция, от която биха могли да се възползват такива хора?
  Благодаря предварително за отделеното време и внимание.

  1. Здравейте. Не сме компетентни по отношение на подобни програми.

 136. Здравейте,
  Работя на граждански договор с включени осигуровки и трудов стаж. При кандидатстването ми по програмата „Аз мога повече“ през мин. година нямаше проблем да ми се издадат от Бюрото по труда два бр. входящи номера за езиково и професионално обучение. Сега, след като съм одоборен и имам уведомление се оказва че не може да ми бъде издаден ваучер за обучение, тъй като не съм на трудов договор.
  Знаете ли дали програмата е само за лица на трудов договор?

  1. Здравейте,

   Задължително условие да получите уведомление и/или ваучер по програмата, след като сте одобрен, е към момента на издаването им да работите – на тр. дог. или като самонаето лице (на гр. дог.). Ако сте самонает към дадения момент, би трябвало да получите съответните документи за да започнете обучението Ви.

 137. Здравейте,искам да попитам след като имам издадено уведомление и договор за обучение от „КАБИНАТА БГ“,но не съм получила от ДБТ ваучер мога ли да се откажа от курса.Записала съм Оперативно счетоводство с Дистанционна форма на обучение.Благодаря предварително

  1. Здравейте,

   Може да се откажете, ако не сте взела ваучера.

   Ваучерът се получава след като е попъленно уведомлението и най-рано 7 дни преди обучението.

 138. Здравейте,
  интерсувам се каква виртуална класна стая ползвате и какви са нейните изисквания към моята машина?

  1. Здравейте,

   Виртуалната ни класна стая изглежда по следния начин:http://on.fb.me/NeBMIP . Разработена е от нас- в „Кабината“ и тя е продуктът, благодарение на който „Кабината“ е сред 20-те най-иновативни компании на Световната банка: http://blog.kabinata.com/?p=2019. Изискванията към компютъра са минимални и всяка конфигурация с операционна система не по-стара от Windows XP може да ползва виртуалната кл. стая, вкл. и при скорост на интернет връзката само 10 Mbps.

  1. Здравейте. Крайният срок за кандидатстване по схема „Аз мога повече“ беше 02-11-2012 г. Не е съобщавана информация за подновяване на схемата и нов прием на документи. Също така издаването на уведомления за вече одобрени е преустановено поради изчерпване бюджета на програмата.

 139. Здравейте, Интересува ме имам ли право да се явя на изпит малко преди да е завършил курса. Става въпрос за това, че ще отсъствам от града за месец и не мога да присъствам на последните три урока, последният от които е изпита за приключване на курса. Имам ли право да се явя самостоятелно на тест преди приключване на курса.

 140. Здравейте! Получих сертификата си за приключен курс по английски език от програмата, но нещо ми направи впечатление- липсата на снимка и наличието на оценка върху него. Интересува ме въпросният сертификат дали е легитимен? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ОТГОВОРА ВИ!!! Поздрави 🙂

  1. Здравейте. Сертификатът отговаря напълно на правилата на програмата и на всички нормативни изисквания в областта на образованието у нас.

 141. Zdraveite jivql sum v italia i znam italianski.Vuprosa mi e ot kude moga da polucha sertifikat za nivo na ezika?

  1. Здравейте,

   Предлагаме следната сертификация: https://www.kabinata.com/index.php?objid=121. Ще се радваме да отговорим на всички Ваши въпроси, отправени на контактните данни, посочени в сайта ни.

 142. Здравейте,
  интересува ме мога ли да се включа в програмата Аз мога повече ако съм в майчинство?Интересуват ме курсовете по немски език
  Благодаря предварително!!!

  1. Здравейте. Не се приемат документи за кандидатстване по програмата, а само се издават ваучерите на одобрените миналата година и кандидатствали по-рано. Одобрените имат право да се обучават по програмата по време на отпуска по майчинство.

Коментарите са изключени.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?