Хостинг за голееееми сайтове

Лектор – Любомир Русанов

Споделеният хостинг.  Много удобно за поддръжка на крайни клиенти.

Под големи се има предвид нещо имагинерно. Какво е голям сайт? Какви са тенденциите в хостинг-услугите? Какво се прави в момента?

Какво е голям сайт? Има различни мнения. Който има много импресии ли или който има голяма аудитория? Или защото излиза на първо място в Гугъл? Друг критерий е какъв бюджет реклама дава, това прави ли сайта голям? И най-хубавата оценка е какви приходи генерира този сайт. Под приходи имаме предвид именно приходи, не печалба. За нашата фирма всеки сайт е голям от гледна точка, че 5 посещения да има днес, може петото да е от „Клиента“. За много хора сайтът е името на домейна. За някои неполучаването на някой мейл също може да бъде голям проблем.

Какви са тенденциите и какво ги обуславя? Един от най-конкурентните сегменти и един от най-глобализираните сегменти. В България почти 400 фирми пише, че предлагат някакъв хостинг, но малцина са тези, които наистина го правят. Технологиите се развиват, има по-големи технически параметри. Това ни позволява да даваме все по-добри технически параметри на клиентите си. Големите сайтове искат и големи ресурси. Съвременния софтуер има все по-големи изисквания. Новите изисквания на софтуера изискват и развитие на другите области. Желанията могат да бъдат неограничени, но реалността си има своите граници. Колко е скъп интернета? Броят на уникалните посетители все повече и повече се увеличава. Това означава, че име все повече и повече сайтове, но факт е, че потреблението на интернет се покачва. Стига се до някакви преломни етапи, в които оборудването, през които трябва да мине огромния трафик, трябва да става все по-голямо и мощно. Вид проблем е хардуера, който може да ескалира до определено ниво, после вече става много по-скъпо. Друга интересна тенденция е, че всеки иска да си купи хостинг. Дори хора с малки компютърни умения. Но това колкото и да е хубаво, утежнява поддръжката, изисква повече време за консултации, обяснения от специалисти и т.н. Хората се обучават, но не става толкова бързо. Сериозно се обмисля въвеждането на CDN. Споделеният хостинг SAAS, хостингът на приложенията е много важен. Разпределени инфраструктури – един сайт да може да работа на много сървъри.

Как помага Суперхостинг.бг?

Постоянно се подобрява инфраструктурата. Поддръжката е издигната в култ. Огромно внимание на клиентите и грижа за тях. Подпомага се българския интернет. Клиентите знаят, че ще се помага на подобни събития, които дърпат целия сегмент напред. Планира се до няколко месеца да стартира Уиндоус хостинг. Има партньорство с Гугъл, за който се дават ваучери. Ще може и тук да се плаща зареждане на акаунтите в Гугъл. Малко е встрани от таргета, но има много запитвания. Хората не искат да въвеждат карти в интернет, предпочитат да дойдат в офиса, за да заредят акаунта. Скоро стартира регистрацията на бг-домейни. Подобрени са услугите по SSL сертификатите, както и разширяване на услугите по сертифициране.

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?