14 908 одобрени за „Аз мога повече“ получават ваучери

Приблизително 15 хил. д., кандидатствали и одобрени за обучение по „Аз мога повече“ ще получат ваучерите си, съобщи официално Агенцията по заетостта. Ваучерите ще бъдат предоставени в рамките на бюджета от 28 октомври 2013 г.

Срокът за провеждане на обученията по схема „Аз мога повече“ е до 31 август  2014 г., а валидността на ваучерите е до 31 декември 2014 г.

Ваучерите се раздават по реда на кандидатстване – т.е. по вх. №.

Ще продължим да Ви уведомяваме както досега до кой вх. № са достигнали одобренията, на базата на информацията, споделяна от Вас във Facebook страницата ни, посветена на програмата.

Част от кандидатствалите в срок и одобрени за обучение по „Аз мога повече“ бяха в неизвестност дали ще получат ваучерите си и съответно дали ще могат да се възползват от правото си на обучение по схемата, след като бюджетът от евросредства, с който тя бе осигурена се изчерпа и не бе ясно дали ще бъде осигурено допълнителното финансиране.

144 000 души от общо 180 000 кандидатствали за обучения по програми „Аз мога“ и „Аз мога повече“ са одобрени, бе съобщено от АЗ, ваучери са получили 91 000. 53 000 остава тепърва да бъдат уведомявани дали ще получават ваучерите си.

Едва 14 908 от общо 53 000 одобрени ще получат ваучер. За обучението на останалите липсва информация от компетентните органи.

„Аз мога повече“ към днешна дата:

 • Кандидатствали: 180 000
 • Одобрени: 144 000
 • Отпаднали: 36 000
 • Получили ваучери: 91 000
 • Завършили обучение: 62 000
 • Одобрени, но все още без ваучер: 53 000

 

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

7 коментара към “14 908 одобрени за „Аз мога повече“ получават ваучери”

 1. здравейте,къде мога да кандидаствам през интернет?

  1. Здравейте. Не можете да кандидатствате – крайният срок за кандидатстване беше 02-11-2012 г. Съобщавано е единствено, че програмата може да бъде подновена догодина, ако се осигури финансиране: http://bit.ly/166lO3s.Ако бъде взето решение за подновяване на програмата, ще съобщим незабавно в безплатния ни email бюлетин за новини по нея: http://azmoga.kabinata.com/ , в настоящата Facebook страница и в блога ни.

 2. А какво става с тези, чиито документи не са разгледани. Те не са ли хора??? Те също са с платени осигуровки, на трудов договор, но по нещастно стечение на обстоятелствата не са с разгледани документи. И не съм само аз,много са такива.
  Значи ли това, че когато се обяви тази програма, трябва да си вземем отпуск, за да си подадем документите първи. Работим, бързаме да си завършим задълженията и когато е най-удобния момент и за нас и за работодателя да отидем да се наредим на километричната опашка, а пред нас се оказват хора, които меко казано се чудят какви да ги вършат по цял ден, без образование и ценз и……. факта си е факт… ТЕ са тези, които печелят

 3. Предоставят ли се ваучери на одобрените за втори курс, но не го получили ?

  1. Здравейте. Не знаем със сигурност. Само в бюрото по труда могат да Ви предоставят сигурен отговор.

 4. Zdr do koi nomer stignahte v razdavaneto na vau4erite az sam nomer 1102 odobrena sam no nikoi ne mi se e obadil

 5. dokato se natutkat s pokanite sroka za obu4enie 6te izte4e.Az mislia 4e tezi koito imat nai goliamo jelanie da ikarat niakakvi kursove i sa re6ili kato vzemat vau4era da sa seriozni i da pose6tavat redovno 4asovete otivat purvi da se rediat za vau4eri i ne e redno da budat vru6tani nezavisimo dali sa karali ili ne vse pak po vajno e horata koito 6te upotrebiat vau4era realno da go upolzotvoriat .Az izkarah ezikov kurs sas purvia vau4er i kogato na 28 oktomvri otidoh da si polu4a vtoria mi kazaha 4e ne davat vau4eri na hora koito sa izkarali edin kurs.Pitam se tezi deto sa 4akali tolkova mnogo 4e 4ak sa propusnali da si vzemat purvia vau4er dali imat izob6to jelanie i namerenie da karat kursove

Коментарите са изключени.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?