Изучавай 6 езика с един абонамент

 

Променихме абонаментите в Кабината. Абонаментът вече е един – с достъп до всички курсове.

Курсове

Курсовете в Кабината включват редовна програма с дистанционни уроци с учители на живо, история със записи на изминали уроци и нива, учебни материали и писмени задачи за домашна работа, които се рецензират от учители. Уроците се провеждат всеки ден – през деня, вечер и през уикенда.
В Кабината се провеждат постоянно 6 езикови курса. Учениците имат достъп до уроците във всеки един от тях.

Виртуална класна стая – Уроците в курсовете се провеждат на живо във виртуалната стая на Кабината. Виртуалната стая е онлайн приложение за комуникация, което се инсталира еднократно на компютър или телефон и след това стартира автоматично всеки път, когато ученика влезе в урок.

В класната стая учителите преподават уроците и отговарят на въпроси на учениците. За разговори в стаята необходими слушалки с микрофон. По желание всеки ученик може да участва и само като слушател, като за целта натиска бутон в стаята и уведомява за това учителя.

Портфейл – всеки ученик разполага с кредити в своята виртуална сметка портфейл. Кредитите могат да се използват за създаване на допълнителни уроци – в курсовете или частни уроци.

Нива и напредък

Учениците имат достъп до всички нива и учители. Те могат да следват едно или две нива или просто да посещават избрани от тях уроци за всички нива.

Курсовете включват редовни граматически уроци разпределени в общо 7 нива – Напълно начинаещи (А1-1), Начинаещи (А1-2), Средно напреднали (А2-1 ,А2-2, B1-1), Напреднали (B1-1, B1-2). Нивата са разделени на две части, например А1 е разделено на А1-1 и А1-2. Всяка част се преподава за 4 седмици, което е половин ниво. Едно цяло ниво се преподава за 8 седмици или около 2 месеца. Всички нива отговарят на Европейската езикова рамка >>

Определяне на нивото – В платформата има тест за определяне на нивото, който се прави след записване. Нивото може да се определи и след консултация с учител. Друг вариант е учениците да разгледат учебните материали и записите на изминали уроци, и да се ориентират за кое ниво са или просто да посетят урок на живо в някое ниво и да преценят дали е подходящо за тях. Ако не е, нивото може да се смени с друго ниво само с един клик.

Курсове за начинаещи – нивата за начинаещи са А1-1, А1-2 и А2-1, като първото е за напълно начинаещи. Напълно начинаещите започват от основни неща като азбука, числя, цветове, дните от седмицата и т.н. Ако в програмата няма скорошен урок за напълно начинаещи, всеки ученик може да създаде такъв с избран от него учител или да учи с учебните материали или записи на уроци.

Начални дати за ниватаАнглийски език – 14.08, Испански език – 21.08, Френски език – 28.08, Немски език – 4.09.  Учениците изчакват тези начални дати, само ако започват от най-ниското ниво А1-1. В най-ниското ниво уроците стартират от азбуката, числата, цветовете и други основни неща. Ако тези понятия са ясни, препоръчваме включване веднага, тъй като има две постоянно провеждащи се нива за начинаещи: А1-1 и А1-2.

Уроци

Учете удобно от дома, офиса, вилата, парка и навсякъде откъдето имате интернет връзка.

Редовни уроци : Редовните уроци следват последователността на учебната програма и учебните материали в отделните нива. В редовните уроци учителите преподават граматиката на съответните езици. Учениците следват редовните уроци, за да напредват по нивата и да преминават нива. Материалите, които се преподават в тези уроци са публикувани и в раздел ‘Учебни материали’ в платформата и учениците могат да съчетават уроците с учители на живо със самоподготовка с качените учебни материали.

Освен граматическите уроци в програмата има многобройни разговорни, практически, преговорни и специализирани уроци. Всички тези уроци отново имат нива, но не следват точната последователност на учебните материали. След всеки урок, учителя качва използваните от него материали и те също са налични за сваляне.

Допълнителни уроци създадени от учениците: Всеки ученик може да създава уроци в удобно за него време и с избрани от него учители. Създадените уроци могат да бъдат уроци в курсовете (отворени), които са видими за всички участници в курса и частни (затворени) – видими само за участници избрани от ученика, който създава урока. При създаването на урок, учениците могат да изберат нивото на урока и да посочат на учителя допълнителна информация за това, което искат да се преподава в урока.
Уроците се създават с кредити, които се намират в портфейла на ученика.

Създаването на урок се извършва от профила на учителя, с който учениците желаят да създадат урок – посещават профила му в платформата и оттам избират дата, час, продължителност, ниво и тема на урока. Учениците могат и да предлагат уроци на учителите в удобно време и учителя да приеме или откаже урока. Портфейла на ученика се таксува само при създаден (приет) урок.

Уроци в курсовете – създадените от учениците уроци се появяват в учебната програма на курса, в който са създадени и могат да бъдат посещавани от всички ученици с активен абонамент за Кабината. При създаването им ученика, който ги създава може да определи нивото и типа на урока – разговорен или практически.

Частни уроци – уроците са видими единствено за ученика, който ги е създал и на практика са индивидуални уроци. Ученика има възможност да определи нивото, типа и темата на урока. Частните уроци могат да бъдат споделяни – ученикът създател на урока може да включи него и други участници, които участват безплатно и виждат урока в тяхната програма.

Брой уроци
Стотици уроци на живо всеки месец в 6 езикови курса. Ако желаете да учите интензивно, Кабината е вашето място – можете да бъдете в урок по няколко часа на ден. Виж брой уроци за всеки език тук >>

Задачи за домашна работа

Всяка седмица в профила на ученика се публикуват задачи за домашна работа. Задачите обикновено са кратки текстове, които учениците трябва да напишат по зададена тема или тема, съобразени с тяхното ниво. Всяка изпратена от ученика задача получава оценка, кратка рецензия и насоки от учителите. Тренирайте вашите умения за писмено изразяване под ръководството на опитни преподаватели.

Учители

Учителите на Кабината преминават през прецизен подбор. Работим дългогодишно с най-добрите учители, доказали професионализма си с преподаването на хиляди онлайн уроци.

Учителите на Кабината преподават онлайн. За разговор с учител в класната стая са необходими слушалки с микрофон. Учителите могат да водят уроци в редовната програма на курсовете или отделни уроци, които учениците създават – уроци в програмата на курсовете или частни уроци.

Всеки учител има профил откъдето учениците могат да му пишат през платформата, за да уговорят урок, както и да се запознаят с неговия опит и компетенции.
В графика на всеки курс учениците могат да използват филтър, с който да видят програмата на уроците на всеки учител за седмици напред и назад.

Библиотека ‘Кабината’

Записи на уроци и учебни материали – учениците използват тези ресурси, когато не са в урок във виртуалните класни стаи.

Записи и история

Всеки приключил урок остава като запис в платформата. Ако ученика пропусне урок, можете да го гледа на запис, заедно с много други записани уроци и видеа (включително и различни версии на същия урок, проведени назад във времето). В раздел ‘История’ има качени записи на хиляди изминали уроци и цели нива в Кабината. Някои от нашите ученици учат изцяло със записи на уроци и нива.

Общо над 20 хиляди записани уроци към месец август 2023г!

Учебни материали
Във всеки курс са включени учебни материали разпределни по модули във всичките 7 нива. Учебните материали са мултимедийни уроци, видео уроци, аудио за слушане, тестове и диктовки.

Разгледайте страниците на отделните курсове:

Английски, Немски, Френски, Испански, Италиански, Нидерландски

Или направете Абонамент с достъп до 6 езикови курса.

Виж курсовете на Кабината >>

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?