От 15 октомври приемат документи по „Аз мога повече“

От 15 октомври 2012 г. във всички бюра по труда в страната стартира приемът на документи по проект „Аз мога повече”, съобщи официално Агенцията по заетостта.

Още 50-60 хиляди души ще могат да се включат в обучение по

 • професионална квалификация,
 • дигитални компетентности и
 • обучения по чужд език (от мин. 300 часа),

благодарение на увеличението на бюджета с 50 млн. лв., се казва  съобщението на АЗ.

Документите за участие по „Аз мога повече” са актуализирани и са публикувани на сайта на Агенцията по заетостта:

Завършилите висше образование е необходимо да представят и дипломата си за  средно образование, за да докажат, че не са изучавали повече от пределен брой часове езика, за който кандидатстват.

Крайният срок

за подаване на заяления е 2 ноември 2012 г.

Имат право на обучение по „Аз мога повече

Всяко лице, което

 • работи на трудов договор или е
 • самонаето,

Подаване на документи

Документите се подават в бюрото по труда

 • по местоживеене или
 • по месторабота.

Кой няма право на обучение по „Аз мога повече

От „Аз мога повече” няма да имат възможност да се възползват заетите на служебно, трудово или приравнено на него правоотношение в органите на държавната администрация, администрацията на органите за местно самоуправление, съдебната система, системите за народната просвета, Министерство на вътрешните работи и Министерство на отбраната, поради наличието на други програми, които финансират обучения в съответните сектори.

Лица, които са ползвали възможностите за обучение по проекти и програми, финансирани от ОП „РЧР”, Програма ФАР, държавния бюджет или друг публичен източник, не могат да получат ваучер за същото обучение.

Не се допускат обучения, свързани с

 • обществена сигурност и безопасност,
 • религия,
 • селско, горско и рибно стопанство, и
 • услуги за дома.

За първите 8 м. от реализацията на проекта „Аз мога повече”, близо 48 хиляди лица са били включени в обучение, от които успешно вече са завършили повече от 30 хиляди души.

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

14 коментара към “От 15 октомври приемат документи по „Аз мога повече“”

 1. В момента съм безработна,а доколкото разбирам, от тази програма могат да се възползват само хора, работещи на трудов договор, което за мен лично не е логично. Нали курса е за придобиване на квалификация и повишаване на конкурентноспособността? Как е възможно безработните да не могат да се възползват от тази възможност? Най-вече, защото на мен ми трябва спешно английски, а нямам финансова възможност да се запиша на платен курс. Нали курса е за придобиване на квалификация и повишаване на конкурентноспособността?

 2. Доколкото знам, БТ предлагат и други европейски програми, които са за безработни! Тази програма е единствената за повишаване на квалификацията на работещите и е одобрена от европейска комисия при тези условия! Логично или не такива са изискванията и каквито и да е разисквания по темата според мен са безсмислени!

 3. Може ли да се възползвам от програмата „Аз мога повече“,работя в частния сектор на трудов договор,но съм завършила езикова гимназия?

 4. Здравейте,
  ако става въпрос за повече от 15 служители от една фирма може ли обучението да се извършва в офиса на фирмата?

  1. Здравейте,

   Курсовете, които предлагаме са изцяло онлайн: https://www.kabinata.com/index.php?objid=3

   Служителите на една фирма могат да посещават часовете на живо с преподавател във виртуалната кл. стая, от където пожелаят, ако в даденото място има Интернет и условия да слушат и говорят.

 5. Здравейте,
  Само онлайн ли курсове се предлагат в момента и документи от 15 октомври само за такива ли се подават.Аз не искам онлайн обучение.Искам да ходя в съответната школа с преподавател.Мога ли от 15 октомври да подам документи?

  1. Здравейте,

   В http://www.Kabinata.com предлагаме само онлайн обучение. По програмата се предлагат и много изцяло присъствени курсове.

 6. Искам да попитам предлагате ли италиански език чрез програмата Аз мога повече? И другото което е присъствените часове които трябва да се имат задължително има ли определено време в което трябва да се влиза.Все пак работното ми време е до 17.00ч. след това имам свободно време и искам да посещавам курса тогава.

  1. Здравейте,

   Не предлагаме италиански език по „Аз мога повече“, а само не като част от програмата. Няма задължително време, в което да покриете задължителния минимум от присъствени часове. Занятията с преподавател на живо във виртуалната класна стая са във време, съобразено с това, че преобладаващата част от курсистите ни са работещи и са след17,00 ч.

 7. Здравейте!

  Проявявам интерес към обучението за Графичен дизайнер. Виждам, че към момента не приемате курсисти по програма ‘Аз мога повече’. Интересува ме дали ще има свободни места по програмата.

  Благодаря!

  1. Здравейте,

   Все още е твърде рано да се отговори дали свободните места са изчерпани, тъй като приемът на документи е започнал току-що. Процедурата е такава, че най-напред се одобряват участниците за обучението, което са заявили и след това те сами избират доставчика си от списъка с одобрени доставчици на обучение по програмата. От 15 окт. до 2 ноември се приемат документи и след това ще започне одобряването на кандидатите.

 8. zdraveyte poneje sega sim s trudov dogovor no misla ce ste me sikrastat i amo me priemat vkursa „az moga povece“ i eventualno ako me sikratyat kakvo ste stane

  1. За да се обучавате по програмата е необходимо да работите към момента на предоставяне на ваучера. Отделните стъпки от процедурата по кандидатстване са описани тук: http://blog.kabinata.com/?p=2652 .

Коментарите са изключени.

Предстоящи уроци в курс по испански език Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?