Започване на обучение до месеци след одобрение

Ако се притеснявате относно забавяне на дистанционното обучение по Аз мога повече, е необходимо да знаете, че имате право да започнете курс дълго време, дори месеци, след получаване на Уведомление.

Доставчикът има право (със съгласието на курсиста) да забави започването на обучението по „Аз мога повече“ за дълъг период следполучаване на ваучера.

За целта е необходимо да изпълните следната процедура и да изчакате старта:

 • Получаване на Уведомление,
 • Предоставяне Уведомлението на доставчика в 30-дн. срок (вижте по-долу);
 • Подпечатване на Уведомлението от доставчика на обучение;
 • Предоставяне подпечатаното Уведомление в бюрото по труда.

Не съществува риск одобреният кандидат да загуби правото си на обучение по „Аз мога повече„, ако изпълни описаната процедура.

30-дневна валидност на Уведомлението

Наложително е обаче да предоставите Уведомлението на доставчика в 30 дневен срок след издаването му. След изтичане на този срок, ако не сте предоставили Уведомлението на доставчик, имате право незабавно да го подновите за още 30 дни.

Онлайн обучение в „Кабината“

Видео на онлайн упражнения от „Кабината“

Как изглежда виртуалната ни класна стая

 

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

29 коментара към “Започване на обучение до месеци след одобрение”

 1. Аз и още много като мен чакаме да се изяснят някакви въпроси около дистанционното обучение. Уведомлението ми вече е обработено от Кабината и от бюрото по труда ми го взеха, заедно с уведомленията на другите кандидати за дистанционно обучение и сега чакаме. Днес говорих с бюрото по труда, още няма яснота по въпроса. Имам вече и акаунт в Кабината, но докато не получа ваучер, няма да мога да почна курса си.

 2. Имах уведомление, но ваучер така и не ми беше даден от Бюрото по труда, 3 пъти ми беше удължаван срока, и то защото доставчика на това, което бях избрала не можеше да обучава само 1 човек. И така загубих правото си да се възползвам от услугата. От Бюрото по труда също не ми съдействаха, за да не загубя това право, и така имаше ли смисъл???? Какво се прави в случая??????

 3. Написано по-горе обяснява нещата, но как да върна в Бюрото по труда уведомление, в което пише „дистанциоонно“, при положение че ме предупредиха, че за момента не мога да се възползвам от такъв вид обучение?! Имате ли идея в какъв период от време ще стане ясно ще го бъде или не?

  1. Здравейте,

   Ако в БТ върнете уведомление, в което пише „дистанционно“ обучение, служителите нямат право да го върнат.

 4. На 16.01. ми изтича срока на уведомлението – да Ви го изпеатя ли или първо да го презаверя и тогава да Ви го пратя !

  1. Здравейте. Ако ни го изпратите, ще разполагате с възможност да се възползвате от курса, на който имате право. Ако предпочитате, можете също и да удължите срока на Уведомлението Ви.

 5. Здравейте
  бих искала да ви помоля да ми отговорите на един въпрос, за който не получих адекватен отговор в Бюро по труда“Сердика“, а именно:
  При положение,че съм си подавала документи когато съм била на трудов договор и в последсвие вече той е прекратен, мога ли да си получа уведомлението за обучение, тъй като съм одобрена?
  В бюрото една дама ми каза,че сега не мога да се възползвам, ами когато започна работа. Това вярно ли е и как точно да постъпя в такъв момент?

  Благодаря ви предварително!

  1. Здравейте,

   За да получите уведомлението и след това ваучера е необходимо да можете да докажете, че към момента на издаването им работите. В противен случай правилата на програмата не позволяват на БТ да Ви издаде тези документи.

 6. Здравейте. Подадох документи за последната „сесия“ на програмата. Ходих преди седмица и ми казаха, че съм одобрен, но понеже кандидатствам за първи път и не знам каква е процедурата оттук нататък. Казаха ми да не се надявам на ваучер в следващите няколко месеца. Това какво означава – хем съм одобрен, хем няма ваучер?

  1. Здравейте,

   Процедурата е описана в следната ни статия: http://blog.kabinata.com/?p=2652 . Ако сте одобрен и работите, не би трябвало да има причина да не получите уведомлението. Би трябвало служителите от БТ, които са Ви казали това да Ви обяснят защо.

 7. А на мен ми казаха от Бюрото само да преподпиша пак след 1месец като ми изтече Уведомлението, ако още чакам за дистанционно…но кой ще ми каже , че вече може да потърся доставчик за дистанционно не се знае…

  1. Здравейте,

   Надяваме се проблемът да бъде разрешен скоро. Веднага след като това се случи, ще съобщим.

 8. Здравейте! Разполагам с Уведомление за курса ,в което пише че има стойност на ваучера 700лв. На уведомлението нищо не е казано за дистанционно обучение,точно обратното,казаха че за момента не се предлага.Какво трябва да направя ,за да започна дистанционен курс при вас за средно ниво. Да ви го изпратя ли? На кой адрес? Кога може да започне курса?

  1. Здравейте,

   Можете да ни изпратите уведомлението на следния адрес: https://www.kabinata.com/index.php?objid=12 , като БТ ще в издаде ваучер за започване на обучението веднага след като АЗ възобнови предоставянето на ваучери за дистанционно обучение – съответно и веднага след това можете да започнете обучението при нас.

 9. Кога се извършва обучението-има ли възможност след 17.00ч,а също така в събота и неделя?

  1. Здравейте,

   Часовете с преподавател на живо във виртуалната ни класна стая се извършват в различно време от деня – сутрин, около обяд и вечер към 19,00 ч. – по избор на курсиста. Достъпът до интерактивните учебни материали е денонощен.

 10. Моито уведомление също беше взето от бюрото по труда,звъня през ден но още няма никакъв резултат с това дистанционно обучение.

  1. Здравейте,

   Надяваме се проблемът да бъде разрешен скоро. Междувременно можете да вземете уведомлението си и да го предоставите на избрания от Вас доставчик – от БТ нямат право да Ви откажат предоставяне на Уведомление, ако сте одобрена.

 11. Здравейте,
  Някой има ли вече яснота по казуса с дистанционното обучение,докога ще се бавят с решението и изобщо ще може ли да започнем курс или ще се прекрати дистанционното обучение като цяло?Аз съм с две подпечатани уведомления-за езикова компетенция и за професионална квалификация.

  1. Здравейте,

   ДО не е премахнато от програмата, издаването на ваучери за него е временно преустановено. Надяваме се в близките седмици АЗ да възобнови издаването на ваучери за тази форма на обучение.

 12. Здравейте,

  Днес си взех Уведомлението за одобрение от БТ, но тъй като искам да се запиша при Вас за дистанционно обучение, което в момента не се предлага, искам да знам каква е процедурата оттук нататък. Мога ли да Ви изпратя Уведомлението по Интернет и това ще означава ли, че ще бъда записана при Вас, т.е. ще бъде ли спазен срокът за избор на доставчик на обучение (30 дни) докато чакам да върнат отново дистанционното обучение, и какво трябва да направя след като Ви изпратя Уведомлението? Това изчакване има ли някакъв срок?

  1. Здравейте,

   Не е възможно да ни изпратите Уведомлението по интернет, тъй като то е хартиено и отрязъкът от него, който се подпечатва и подписва от доставчика, за да бъде върнат обратно на бюрото по труда също е хартиен. На базата на този отрязък се издава ваучера.

   Срокът ще бъде спазен, тъй като след като Уведомлението бъде подпечатано и подписано от доставчика, вече не презаверява от бюрото по труда.

 13. Здравейте, абсолютно сигурно ли е, че АЗ ще възстанови издаването на ваучери за дистанционно обучение, защото ако това не стане и аз съм се записал вече при Вас за дистанционно, след това няма да мога да се прехвърля на друг доставчик за присъствена форма, който е близо до нас?

  1. Здравейте,

   Да, сигурно е, защото АЗ е сключила договор с доставчиците на ДО. Ако случайно не бъде възобновено, ще имате възможността да смените доставчика си, тъй като настъпилите промени биха били поради незаввисещи от Вас причини.

   1. Здравейте, днес получих писмо, че съм одобрена за дистанционна форма на обучение по немски език. До пет работни дни трябва да си взема уведомлението. Може ли да ви изпратя уведомлението като препоръчано писмо с обратна разписка, тъй като в градчето ни няма офис на нито една куриерска фирма?

    1. Здравейте,

     Няма никакъв проблем да ни го изпратите по този начин. Ще го очакваме.

 14. Здравейте, имам уведомление, което поднових за втори период 30-дни. Ако Ви изпратя по куриер да го подпечатате и го занеса в Бюрото, ще се спре ли с тази порочна процедура на 30 дни да ходя да го подновявам? Мога ли да Ви го изпратя със Спиди?
  Благодаря

  1. Здравейте,

   Да, ако изпратите уведомлението на доставчик на обучение, повече няма да се налага да го презаверявате. В „Кабината“ приемаме и изпращаме уведомления и по куриер или по пощата. Адресът ни е следния: https://www.kabinata.com/index.php?objid=12

Коментарите са изключени.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?