20 хил. чакащи за „Аз мога повече“ ще се одобряват приоритетно

Не са били включени в програмата поради изчерпване на бюджета й. С осигуреното ново финансиране ще бъдат одобрявани с предимство, съобщи bTV.

76 хил. са кандидатствали. Пари  има за обучение на 60 хил., а 44 хил. вече посещават безплатните курсове, съобщава още bTV.

Вече кандидатствалите и чакащи 20 хил. д. ще бъдат включвани приоритетно в програмата при подновяването й от началото на октомври.

В началото на септември Агенцията по заетостта съобщи, че кандидатстването  по „Аз мога повече“ се подновява от началото на октомври във всички бюра по труда в страната, бюджетът на програмата се увеличава с 50 млн. лв. и срокът за приключване на обученията се удължава до 31.08.2014 г.

Агенцията по заетостта обаче не съобщи точни дати и условия – очакваме да бъдат обявени, след което и ние ще съобщим.

В началото на юни МТСП съобщи, че са осигурени нови 100 млн. лв. за обучение на нови 22 000 заети лица, също без да се обявяват допълнителни подробности.

В края на миналата година бе съобщено, че се въвежда ново изискване за одобрение по програмата – кандидатите, завършили висше образование, да предоставят дипломите си за средно. Целта на мярката е хора, изучавали чужд език повече от 1500 – 1700 уч. ч. да не бъдат одобрявани за безплатни курсове по същия език.

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?