8 френски речникови приложения (apps) за 2019

английски, немски, френски и други дистанционни курсове

Каква е ползата от френските речникови приложения (apps)?

Приложенията са софтуер, който можете да свалите на мобилното си устройство. Френските речникови апликации са всъщност дигитална версия на френския (или, в зависимост от целта, френско-български, френско-английски) речник, но с функции, които улесняват и подобряват използването му, в сравнение с печатната версия.

Френските речникови приложения предлагат някои невероятни функции, но пък ще се лишите от омагьосващата миризма на хартиения носител.

 Много френски приложения включват:

функция за търсене, която ще ви позволи да вписвате думи и да ги откривате веднага, което ще ви спести време от скролването нагоре и надолу по страниците;

аудио, което дава възможност да чуете произношението на думите;

възможност да отбелязвате и запазвате предишни търсения, които сте правили;

ъпдейти: можете да сваляте подобрения (или апликацията може сама да се ъпдейтва автоматично), така че да не се притеснявате,че  най-актуалните термини не са включени в речника, което е един от големите недостатъци на печатните версии.

Освен това много френски речникови приложения включват други модни функции, като гласово търсене или функция за спрягане на глаголи. Конюгатор на глаголи! Точно така, директно в джоба ви! В какво време живеем само, а!

Кое е най-доброто френско речниково приложение?

Опциите наистина са много. Кое обаче е най-доброто? Едва ли някой може да каже това със сигурност, защото много зависи от личните ви предпочитания и нужди.

Една много важна опция при вземането на подобно решение е възможността апликацията да работи офлайн. Ако пътувате или живеете някъде, където интернет връзката не е добра, тази опция ще ви бъде много необходима. Тя ще ви позволи да използвате приложението без да ви е необходима връзка с интернет.

От друга страна ако винаги имате добър интернет под ръка, тази опция няма да ви вълнува особено. Всъщност, може би предпочитате постоянната връзка и актуализиращо се речниково приложение, което ви позволява да правите неща, като взаимодействие с други потребители.

Друг важен фактор е бюджета. Повечето френски речникови приложения са FREE или на стойност под $20. Но бъдете внимателни – някои от Free приложенията имат платени опции. Като, например, ad-free страници или добавени полезни функции, така че в крайна сметка ще трябва да похарчите пари. За щастие, това наистина зависи от собствените ви нужди, така че дори да похарчите нещо, няма да е много.

Имайки предвид тези стартови точки, нека  разгледаме няколко от френските речникови приложения в опита си да ви помогнем да подберете най-подходящото за вас.

Collins-Le Robert Concise French-English Dictionary.

Collins-Le Robert е стандарт дори за печатните речникови домейни. Съдържа повече влизания, отколкото всички останали френски речникови приложения взети заедно. Android version обаче е доста по-използвана, отколкото iOS. Има офлайн функция. Цена: $14.99+.

English-French Dictionary на Larousse.

Това е още един класически речник със задължително присъствие в библиотеката (дигитална или друга). Освен това включва повече думи от Collins-Le Robert, което е особено важно ако смятате да използвате приложението за да четете на френски. Броят думи е еднакъв за Android и iOS версиите.

От друга страна, за разлика от Collins-Le Robert, това приложение изглежда има таблици за спрягане на глаголи, вместо пълен конюгатор, което може да обясни по-ниската цена от $4.99. Възможност за ползване офлайн.

Word Reference.

Също като едноименния сайт,  приложението Word Reference също има прост интерфейс и е лесен за употреба. И също като в сайта можете да се консултирате, и да поствате въпроси във форумите. Достъпен за Android и iOS. Цена: FREE. Няма офлайн функционалност.

French Dictionary & Thesaurus + English Translation by Farlex.

Работи и с двете операционни системи iOS и Android. Висок рейтинг. Включва функция за гласово търсене и други полезни джаджи.

Цена: FREE. Работи и офлайн.

Grand Tour French Dictionary.

Това е добро, основно, леко френско речниково приложение с прост интерфейс. Засега обаче е достъпно само за iOS.

Цена: FREЕ. Работи офлайн.

Ascendo.

Докато първите две приложения в този списък са основополагащи, Ascendo е от по-новите. Достъпен е за iOS и Android. Много популярна апликация с отлични отзиви. Функциите и интерфейса му изглежда са уникално добри.

Цена: FREE. Офлайн: Да.

Със или без съответното приложение в мобилното си устройство, ако искате да научите френски език гладко, заложете на Kabinata.com – най-добрата българска онлайн платформа за чужди езици.

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?