8 германски банди, които ще ви помогнат да научите немски с музика (Част Втора)

Tic Tac Toe

Tic Tac Toe е най-известната немска женска банда. Но като много супер известни групи и те не успяват да се задържат заедно, и се разпадат през 2007 г.

Музиката им носи освен слава и доста противоречиви отзиви. Това се дължи на агресивния им стил и предизвикателните им песни. Освен това са и леко асоциални, но по готин начин.

За начинаещите препоръчваме една бавна песен, която се казва “Warum?” („Защо?“). Ето и текста на песента, ако се нуждаете от допълнителен съпорт за да я следвате.

Малко по-висока топка за изучаващите немски е “Ich Find’ Dich Scheisse” (“Мисля, че си ла`но“).

Culcha Candela

Ако сте фенове на поп музиката, Culcha Candela сигурно ще ви допаднат. Те са малко като немския вариант на Pitbull. Въпреки че са немска банда, в творчеството им се усеща много латино и испанско влияние. Затова понякога миксират испански в песните си.

“Berlin City Girl” е лесен за разбиране парти-хит, който често може да бъде чут в германските клубове. Тя е досадно приятна и има лесен текст (но кой поп-хит няма?).

Tokio Hotel

Tokio Hotel е немска поп-рок банда, която придобива световна слава през 2007-2008 година. Тогава именно печели MTV Video Music Award за английската им песен “Ready, Set, Go!”.

Въпреки че стават известни с песните си на английски, Токио Хотел имат огромен успех и у дома в Германия с немската си музика. Благодарение на нея оглавяват върховете на музикалните класации в Германия многократно.

За изучаващите немски в началните нива, препоръчваме да чуят “Durch den Monsun” ( „През мусона“). Много мелодична и сравнително бавна песен. Лириката й съдържа много ежедневно употребявани думи, които са поднесени повече в разговорен стил, отколкото в стихове.

“An deiner Seite” (“На твоя страна”)  е малко по-сложна и изисква средно ниво на разбиране на езика. Но не би трябвало да затрудни и начинаещите, особено ако текста на песента им е под ръка.

Silbermond

Silbermond (Сребърна луна) е друга германска група, чийто водещ вокалист е невероятната Stefanie Kloß. След няколко фал-старта под различни имена и на различни езици, Silbermond започват да се фокусират все повече върху немските си песни. И не след дълго кариерата им се изстрелва нагоре. Печелят няколко MTV Награди и се озовават на върха на музикалните класации в редица немскоговорящи страни.

“Das Beste” (“Най-добрият”) е софт-рок балада, която е чудесна за начинаещи. Лириката на песента е лесна за следване.

За малко по-напредналите препоръчваме “Unendlich” (Безкрайно). Текста може да откриете тук.

 

Не се ограничавайте само с бандите цитирани по-горе.  Има огромен брой брилянтни немски музикални групи, които бихте могли да слушате и да попивате езика. Сред тях са вечните Scorpions, „новата вълна“ Spider Murphy Gang, „кънтри“ музикантите от „Truck Stop“, любимците на Кьолн „Querbeat“ и още много други.

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?