Дистанционно училище за ученици от 1-ви до 12-ти клас

Предвид настоящата извънредна ситуация следва да обединим усилията си около дигитализирането на учебни ресурси и изработването на успешен модел за онлайн дистанционно преподаване. Масовите ограничения възпрепятстват провеждането на традиционни учебни занятия, поради което следва да се адаптираме и да въведем необходимите промени в начина, по който нашите деца се обучават.

Благодарение на над 10 годишния опит в онлайн обученията по чужди езици и работата с онлайн платформи за дистанционно обучение, от Kabinata.com сме щастливи да предложим оптимизирано дигитално училище за ученици и училища.

Проектът за Дистанционно училище, който стартираме, се базира на онлайн платформа, която позволява провеждане на обучение в реално време – без да се губи важната връзка на живо между учителя и учениците.

Проектът цели да обезпечи подрастващите ученици с безплатни часове във всички класове от 1 до 12. Онлайн обучението на живо ще се провежда с квалифицирани учители, които притежават дългогодишен педагогически и преподавателски.

Дигиталното училище започва с уроци по английски, немски и български език, като предстои да бъде разширявано и допълнено с всички изучавани предмети в прогимназиален и гимназиален етап. Очаквайте скоро и други учебни дисциплини.

Какво представлява онлайн платформата за обучение?

С помощта на онлайн платформата за обучение на Kabinata.com Дистанционното училище покрива всички базови изисквания при организиране на график за провеждане на уроците. То разполага със:

  • Седмичен график на часовете;
  • Информация за кои класове е подходящ урокът;
  • Филтър за селектиране на учители и класове – свободно разглеждане на всички уроци на съответния учител или всички уроци, подходящи за ученици от даден клас.

Как протича учебният час?

Учебният час в Дистанционното училище на Kabinata.com протича с помощта на аудио или видео връзка. Часът се ръководи от учител, който пише на „бяла дъска“. Учителят съответно може да разписва задачи и да дава достъп на учениците да пишат отговори на дъската. Във Виртуалната класна стая преподавателят комуникира активно с обучаващите се, провежда дискусии, упражнения и др. Платформата предоставя и чат на участниците в часа, където всеки може да задава своите въпроси. Ако някой от учениците няма възможност да присъства в часа, може на по-късен етап да изгледа видеозапис на протеклото занятие и да навакса изпуснатия материал.

Kabinata.com предоставя платформата за ползване от училища

Платформата на Дистанционното училище може да се използва от училища за провеждане на дистанционно обучение. За целта можем да съдействаме с техническо обучение на учителите как да ползват платформата и да провеждат своите часове онлайн. За повече информация, може да разгледате по-подробно работата на платформата тук.

Набираме учители-доброволци за безплатните уроци

Дистанционното училище се организира на доброволни начала с изцяло хуманитарна и благотворителна цел. За целта нашият екип от преподаватели се стреми да се разшири и да покрие изучаваните дисциплини в клас. Ако желаете да преподавате онлайн като учител-доброволец и да помогнете на учениците да не изостават с материала, не се колебайте да се свържете с нас на info@kabinata.com !

 

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

Един коментар към “Дистанционно училище за ученици от 1-ви до 12-ти клас”

Коментарите са изключени.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?