Пътят на ученика в Кабината

Вече си част от Кабината. Благодарение на амбициите ти и уменията на нашите чудесни преподаватели, надграждаш знанията си за отрицателно време.

За да улесним процесът максимално, създадохме наръчник, от който можеш да се възползваш по всяко време, когато имаш затруднения, свързани с боравенето в Платформата.

Тук ще откриеш (описани – стъпка по стъпка) отговорите на много въпроси, които могат да изникнат.

Стъпка 1 – Профил:

В момента, в който завършиш регистрацията си – вече имаш създаден профил в Кабината.

За да видиш как изглежда, е нужно да влезеш в платформата с твоето потребителско име и парола, да кликнеш в горен десен ъгъл, върху „Профил“ и да избереш полето, в което е написано името ти.

Тук, ако желаеш, имаш възможност да смениш профилната си снимка, да промениш паролата си или името, с което излизаш в класната стая. Името в класната стая е името с което ще се обръщат към теб твоите учители и съученици.

Стъпка 2 – Избор на курс, предмет и учител:

На същото място, излизат и всички абонаменти за курсове по предметите, които ще имаш. За да бъдат видими, е нужно да си направиш абонамент.

За целта, слез до края на страницата, там ще видиш няколко секции: „Курсове, Учители, Предмети“.

Когато кликнеш върху „Предмети“ ще видиш, всичко, което се преподава в Кабината.

Избери предмет. Сега, това, което се озова пред погледа ти, са всички курсове по предмета, всички учители, които преподават по този предмет индивидуално, и най-скорошните часове, които са обявили за запазване.

Можеш да кликнеш върху всеки един от тях, за да прочетеш какво са описали в профилите си (стаж, степен на преподаване, сума за 1 час и мнения от други ученици), за да направиш своя избор.

(Това, което ще прочетеш в следващия абзац, се отнася за Курсове по Чужди езици)

След като си готов с изборът, се върни към секция „Курсове“, там ще откриеш учителят, който си избрал (като кликнеш върху падащия борд „Избери учител“) и ще можеш да разгледаш целия му график с вметнати часове за преподаване и темите на уроците, така ще можеш да си направиш ориентир, кога да присъстваш, според свободното време, с което разполагаш.

Ако кликнеш върху всеки един обявен час, ще изкочи прозорче, в което ще намериш информация за – името на урока, в рамките на колко време ще протече, колко ученици ще присъстват и на какво ниво се преподава в този момент.

Ако имаш желание да се обучаваш по друг предмет, който не е чужд език – IT или Наука:

Кликни върху „Предмети“ и избери по какво искаш да подобриш знанията си.

Там ще откриеш всички учители, които са свързани с този предмет. Разгледай техните профили и прецени, кой искаш да те обучава. Ако няма обявени часове в профила, можеш да пишеш на преподавателя, като съобщиш предпочитан от теб ден и  час и изчакаш бърз отговор.

Стъпка 3 – Виртуалната класна стая на Кабината

Виртуалната класна стая е мястото, където се провеждат нашите уроци на живо с учители.

В класната стая можеш да:

– Говориш с учителя и останалите участници в урока.
– Слушаш и участваш в урока – само като слушател.
– Пишеш в общия чат на урока или в отделен чат с учителя.
– Гледаш записи на всички изминали уроци и нива.
– Можеш да запазваш материалите от класната стая.
– Можеш да регулираш размера на екрана така, че да е максимално удобно за екрана на твоето устройство.

Виртуалната класна стая може да се използва от настолен компютър, телефон или таблет. Практиката показва, че най ефективно, е обучението и посещението на уроци през настолен компютър (PC).

Вход в стаята:

Когато кликнеш върху връзка за вход в урок на живо, ще бъдеш препратен на страница, с бутон за вход в класната стая:

Ако вече си посещавал урок на живо, кликни върху бутона „Start“ и ще влезеш във виртуалната класна стая.

Ако си тук за пръв път:

Трябва да свалиш файл и да инсталираш програмата, преди да влезнеш в урока. Кликни върху Download и файлът ще се появи на твоя екран.

Важно: Програмата се инсталира само веднъж. При всички следващи влизания от същия браузър, просто натисни бутона и ще влезнеш в класната стая.

Виртуалната класна стая е универсално приложение, което работи със всички браузъри и операционни системи.

Ако все пак възникне проблем с влизането, увери се, че изпълняваш всички указания от тази страница. Работата с виртуалната класна стая, може да бъде нарушена при някои от следните ситуации:

– Проблеми с интернет връзката – най-обикновена интернет (мобилна или оптична) връзка е достатъчна, за да ползваш класната стая. Ако скоростта е ниска, това може да попречи да влезнеш или да се отрази на качеството на звука, който достига до теб и когато говориш.

– Проблем със звуковите устройства – ако нямаш никакъв звук или чуваш, а не те чуват, вероятно, слушалките и микрофонът ти, не са свързани правилно или имаш повече от едно устройство за говорене или слушане.

Влез в Menu (трите хоризонтални точки), избери Audio Test и провери твоите устройства. Ако от падащото меню има повече от едно устройства, пробвай с всяко едно, докато разбереш кое точно е свързано с класната стая.

Не се колебай да се свързваш с нас при проблем.

Можеш да го направиш – през нашия чат, по телефона или имейл.

Стъпка 4 – Обучение с курс

Обучението в курс се състои от група, чийто абонамент е с продължителност – 1, 2, 4, 8 или 12 месеца. През този период, ще имаш възможност да се възползваш от неограничените ресурси на нашата платформа за виртуално обучение.

Можеш да учиш по-бързо с допълнителни уроци на живо, материали за самоподготовка и записи на изминали уроци и нива. Така ще преминеш през дадено ниво, за по-кратко време.

И обратно – ако не се чувстваш подготвен да преминеш в следващо ниво, може да повтаряш нивото, колкото пъти пожелаеш или дори да учиш – две или три нива едновременно.

Ние ти предоставяме график, съобразен с твоята индивидуална скорост на напредък.

Курсовете се провеждат изцяло онлайн с учители, които предлагат уроци на живо, до 8 часа дневно, които можеш да посещаваш, където и да си. Имаш достъп до хиляди мултимедийни и записани видео уроци.

Имаш възможност да паузираш курса или да отложиш неговия старт. Гъвкавата, предварително създадена програма, предлага вечерни и дневни уроци, и персонални насоки от учител, рецензии и оценки на текстовете ти и участия в класната стая.

Ако пък си изцяло начинаещ, можеш да използваш нашата опция Kabinata Fast Start  – специалната ни програма за първи стъпки в обучението на избрания от теб предмет, където с тест или консултация с учител ще се определи твоето ниво.

Всичко това, ще направиш през твоя виртуален Портфейл, с който можеш да запазваш допълнителни уроци или месечен абонамент с избрани учители в удобно за теб време. С всеки абонамент се добавя и сума към портфейла ти, с който имаш достъп до всички нива и учители.

Ако, пък не си сигурен как да направиш едно от горе изброените опции, винаги ще получиш съдействие от нашия съпорт отдел.

И не забравяй, че има отстъпки при записване на повече от едно лице.

Запазване на час за курс:

Влез в твоя личен Портфейл , след което отиди в профила на учителя, който си избрал. Ако преподавателят е обявил часове, можеш да запазиш директно: кликни върху кутийките с начален и краен час и след това на „Към запазване“.

Портфейлът ти ще бъде таксуван, а запазените часове, ще са видими в меню Запазени. Учителят ще получи имейл и ще те очаква в класната стая, малко преди началото на запазения час.

Можеш и ти да избираш времето и да предлагаш часове, които учителя да приеме, ако има такава възможност. За целта, кликни върху „Предложете час“ и посочи дата и начален час в удобно за теб време. В случай, че учителят приеме, Портфейлът ти ще бъде таксуван и уроците ще се появят в Запазени“.

Ако се наложи учителят да откаже запитването, ще получиш имейл и ще имаш възможност да предложиш нов час или да пишеш на учителя през платформата, за да се уговорите за удобен и за двете страни час. Статусът на всички предложени от теб уроци, е видим в раздел Предложени.

Как да учим в Кабината?

Нива:

Всеки езиков курс включва 7 нива, разпределени в два модула – Начинаещи и Напреднали.

Модул Начинаещи включва 3 нива – Ниво 1 (А1-1), Ниво 2 (А1-2), Ниво 3 (А2-1)
Модул Напреднали включва 4 нива – Ниво 4 (А2-2), Ниво 5 (B1-1), Ниво 6 (B1-2), Ниво 7 (B2)

Нивата са съобразени с Европейската езикова рамка.

Всяко ниво продължава 4 седмици. След края си, нивото започва отначало и тогава имаш възможност да се прехвърлиш в следващо ниво или да повториш текущото.
Достъпът ти дава право на участие в двата модула и всички нива. Можеш да превключваш между модулите Начинаещи и Напреднали по всяко време, без ограничения.

Обучение:

Програмата и структурата на обучението се движат по предварително определени учебни пътеки, които включват:

– Уроци с учители на живо във виртуална класна стая
– Седмични учебни материали, тестове и видео уроци
– Седмични задачи за писане
– Оценки, рецензии и насоки от учители

Следвай уроците в едно или две нива. Всички уроци в едно ниво, са със сходна трудност и граматика.

Посещавай и специализираните уроци, както и дневни, преговорни и разговорни уроци.

В раздел „Домашни избери нивото, за което желаеш да получаваш писмени задачи и рецензии от учителите (може да го сменяш по всяко време).

Допълнително, можеш да работиш със записите на изминали уроци и нива, както и с учебните материали.

Покани приятел:
Във всеки урок можеш да включиш и други ученици и така да учите заедно с избран от Вас учител, в удобно за всички време. За да включиш друг ученик, трябва да имаш неговият персонален ключ.

Персоналният ключ на всеки ученик се намира в „Профил“. Кликни върху „Добави ученици“ и постави ключа в полето. След като добавиш приятел, той ще получи имейл и ще вижда запазеният урок в страницата Запазени. Урокът се заплаща от ученика, който го запазва (добавените ученици, участват безплатно). Също така можеш да поканиш допълнителни участници и от списъка ти със съученици, който може да видиш при прозореца за запазване „Добави съученици“.

Издаване на сертификат:

Трябва да имаш изцяло преминати нива и участие в уроците на живо, за да получиш сертификат, след края на курса. Издаваме сертификат според Европейската езикова рамка, на база взетия учебен материал за дадено ниво, посещение на класни стаи и резултат от финален тест.

Измерване на напредъка:

Ние измерваме общото време прекарано в курса, времето прекарано във виртуалната класна стая, и напредъка по учебните материали и домашните за седмицата.

Съветваме те да прекарваш, колкото можеш повече време в обучение на живо, да пишеш домашни, както и да преминаваш повече учебни материали.

В Кабината следим напредъка на потребителите по четирите основни езикови умения – Speaking (говорене), Writing (писане), Reading (четене), Listening (слушане).

Как се определя оценката?

Speaking -когато участваш в уроците във виртуалните класни стаи, преподавателите имат възможност да те оценяват.

На база на тези оценки, се формира общата ти оценка за раздел „Говорене“.

Имай предвид, че не всяко твое участие се оценява. Самите преподаватели преценяват кога и при какви обстоятелства да поставят оценка на говорещите.

Слушатели и ученици, които участват само писмено в урока, не се оценяват.

Writing – оценката се формира на база – ежеседмичните писмени задачи (Домашни), които изпращаш през платформата. Тези писмени задачи, на практика представляват курс по писане и се оценяват по десетобалната система от нашите преподаватели. Към всеки изпратен текст, получаваш – рецензия и препоръки от преподавател.

Reading/Listening – оценката се формира на база – решените тестове в учебните материали към твоя курс в Кабината, както и на база – всички входни, междинни и изходни тестове, които попълваш.

Стъпка 5 –  Запазване на индивидуални уроци:

Освен работа по групи, част от преподавателите провеждат и допълнителни индивидуални уроци онлайн. Платформата позволява да избереш учител и запазиш час за провеждане на частен урок.

Обучението се провежда изцяло индивидуално, като имаш възможност да избереш учител, според твоите предпочитания, в удобно за теб време. Заплащането се случва чрез твоя портфейл, на всеки учебен час, според стандартите на Кабината – 60 мин.

Можеш да запазиш час от 1 до 6 дни предварително, съобразно графикът и на двете страни.

За целта, избири час от графика на преподавателя, а след това погледни записаните уроци в твоя, дали времето е свободно. Не е възможно да се запазва час от един ден за същия.

След като запазиш час, преподавателят ще бъде уведомен и ще те очаква във виртуалната класна стая в съответното време.

При частен урок, вниманието на преподавателя е съсредоточено изцяло върху теб и е много по-лесно да се изчистят пропуските при взимането на материала.

Друго предимство на частните уроци е, че позволяват работа върху специализирана тема или езиков проблем.

При персоналната работа с преподавател получаваш възможност и да изчистиш всякакви неточности в комуникацията и изговора на думите.

Все пак, имай предвид това, че цената за индивидуален урок за час, е много по-висока от тази за курс.

Връзка с Кабината

Имай предвид, че не всеки технически проблем може да бъде разрешен дистанционно.

Може да се наложи да се консултираш с твоя компютърен специалист или администратор на мрежата.

В краен случай, бихме могли да опитаме да ти помогнем от офиса ни, чрез програмата за дистанционен достъп TeamViewer.

Свали програмата и ни изпрати ID и парола за вход.

Наш сътрудник ще влезе дистанционно в твоя компютър.

Силно се надяваме, че тази информация е била полезна.

Екипът на Кабината ти желае приятно учене!

 

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?