Колко труден за научаване е испанският? (Втора част)

3 причини защо испанския е труден за научаване

Верни на обещанието си да бъдем честни с вас, ще ви сведем и 3 примера защо испанския е труден за научаване. Накрая ще ви дадем и няколко полезни съвета как да си улесните задачата.

 

В испанския има много неправилни глаголи.

Това ще усложни живота ви. Доста широко употребявани глаголи са неправилни и е много вероятно да ги използвате в ежедневната комуникация. Затова научаването на най-често употребяваните глаголи е изключително важно. Дори да ви изглежда като непосилна задача, на пръв поглед,  ще трябва да инвестирате време и усилия за да научите тези глаголи. А след като го направите, сами ще забележите онези модели, за които говорихме по-горе. А това вече ще ви улесни наистина задачата.

Запомнете, това е една от най-трудните части на испанския, така че не се предавайте ако ви е нужно малко повече време за да се справите.

Испанският е разнополов език.

За разлика от английските, испанските съществителни имат добавен род.

Родовете често са сложени без особена наглед причина. В много случаи  просто трябва да запомните дали думата е от мъжки или женски род.

А родовете са важни. Родът на съществителното влияе на думите около него, като прилагателните и членовете. В началото може да ви се види трудничко, но ако учите нови съществителни с прикачен род, ще ви бъде по-лесно да ги запомняте в съюз по-късно.

Въпреки че често изглеждат случайни, съществуват определени правила и за родовете. Докато учите ще започнете да намирате смисъл защо нещата са с определен род. Като например, група от различни по род хора винаги ще се определят в мъжки род, докато много от животинските съществителни могат да бъдат както от мъжки, така и от женски род. Това зависи от действителния пол на животните. Ако не сте сигурни как да научите този аспект от езика, започнете с правилата.

Произношението може да бъде трудно за овладяване.

Повечето букви в испанския са идентични с тези от английската азбука. Испанското произношение обаче се различава съществено от английското, дори когато използваните букви са същите. Трябва да бъдете внимателни с гласните, защото при английските им еквиваленти се използват различни произношения. Все пак гласните в испанския са по-лесни за учене, защото се произнасят по един и същ начин всеки път, докато в английския имат различни произношения. Като например буквата е, която се произнася като ех в думата met. Или а в apple, където се произнася по-скоро като е.

Но овладяването на тези звуци е доста предизвикателно за хора, които не са родом от испаноговоряща страна. По-добре не започвайте веднага с тях. Ще ви е необходима по-сериозна практика, но в крайна сметка ще успеете.

 

Как да си улесните учебния процес?

Открийте вашият собствен стил на учене. Ключът към това е да учите умно, а не трудно.

Спечелете си време за учене. Научаването на нов език изисква много време. И то сякаш никога не стига. Важното е да изградите една стабилна основа, около която ежедневно да доизграждате вашият испански. Може да е по 15 минути на ден, но не ги пропускайте. Направете си точен план на ежедневните дейности и запазете необходимото време за новия език.

Упражнявайте испанския си ежедневно. Това е друга важна точка от научаването, която не бива да пропускате. Слушайте песни на испански, записвайте филми и новини на испански, след което си ги пускайте и упражнявайте езика, и произношението си. Това е много важно, защото най-добрият начин за научаване на нов език е – практиката.

Използвайте всички налични ресурси. Благодарение на интернет и езиковите онлайн платформи като Kabinata.com, днес имате на разположение практически безграничен източник на ресурси за изучаване на испански. Ние ви препоръчваме да запишете онлайн курс, защото физическото посещение на учител или учебно заведение по един или друг начин ще ограничи възможностите ви. В същото време онлайн изучаването предоставя голям брой предимства, като: възможност за дистанционно обучение в удобни за вас място и час на занятие. Мултимедийни помагала като видео уроци, аудио записи,жива връзка с учител, за който испанския е роден език. Достъп до всички нива с един абонамент. Тестове и консултации с учител. И още много други.

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?