4-те НАЙ-ЛОШИ съвета за изучаващите чужди езици!

Кабината курсове
английски, немски, френски, испански – дистанционни интензивни курсове

Когато започвате нов проект или си поставяте нова цел, обикновено търсите съвети от вече успелите в тази сфера, които да ви бъдат полезни. За съжаление, много хора, които нямат идея какво говорят, също се опитват да ви казват какво трябва или не трябва да правите.

 

Представяме ви 4 често срещани словоизлияния, които някои „многознайковци“ използват като съвети, когато разберат, че изучавате чужд език. И те са пълни глупости! Каквото и да правите – не ги слушайте!

1. Направете си списък с нови думи и ги научете 

Обикновено това се случва при изучаване на чужд език в училище. И сигурно сте забравили всички думи, които сте учили, само след няколко седмици или месеца. Избирайки и изучавайки случайни думи, вие може никога повече да не ги използвате. Това е една наистина лоша идея!

Освен ако нямате някаква конкретна причина да продължавате да ги помните, това е чиста загуба на време и ще имате много ниска мотивация да продължите да се упражнявате.

Вместо случайни думи, изберете речников запас, който е свързан с вашите интереси, вашата работа или нещо, което искате да постигнете с вашите езикови умения. Това ще направи задачата ви много по-лесна и забавна!

2. Научете първо граматиката

Разбира се, че е важно да разбирате граматиката на езика, който изучавате. Веднъж щом изучите основните граматични модели за използване на езика, след това ще ви е по-лесно да съберете парчетата по-бързо.

Така казват… Но освен ако вече не сте натрупали сериозен речников запас и знания, няма да можете да приложите научените граматически модели. По-добре би било да научите някоя и друга дума първо, за да имате върху какво да използвате граматиката си. Или отново – много бързо ще забравите всичко научено.

3. Ако не учите езика докато сте много млади, никога няма да го научите гладко

Това е една абсолютна лъжа! Да, по-лесно е за всяко дете да изучи нов език бързо, защото на тази възраст техните мозъци абсорбират всяка частица информация, която получават. Но това в никакъв случай не означава, че възрастните не могат да научат нов език на много високо ниво. Изисква се сериозна работа, много практика и готовност да приемате грешките, но да останете въпреки това решителни в преследването на крайната цел (също като децата). Няма никаква причина (освен мързел и нежелание) да не успеете да изучите втори език, че дори 3-ти и 4-ти, на по-късен етап от живота си.

4. Трябва да научите езика перфектно преди да започнете да го говорите

Никой не обича да става на глупак, особено пред непознати. По тази причина много изучаващи езици изпадат в капана на чакането докато (по тяхна преценка) не достигнат много високо ниво преди да се опитат да използват новите си езикови знания за да разговарят с хора в реалния живот. Макар да е разбираемо, това е много лоша идея.

Най-добрият начин да научите един език гладко е като се опитате да го използвате по предназначение. Разбира се, че ще правите грешки, но това е ок. Няма друг начин да подобрите произношението си от това да чуете как се произнасят думите от местно говорещи. Само така ще придобиете и нужната увереност, че го можете!

Ако изчаквате прекалено дълго преди да започнете да говорите, има риск да се научите да рецитирате само определени изречения, които сте назубрили. Много по-добре е да се научите да използвате речниковия си запас и граматика, мислейки и изразявайки се в реална обстановка.

Това са нашите препоръки как да НЕ учите нов език… Ако обаче търсите някой страхотен курс за да започнете да учите и говорите чужд език по ПРАВИЛНИЯ начин, проверете какви курсове може да ви предложи най-голямата и уважавана в България езикова платформа: KABINATA.com!

 

 

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?