Технологиите за езиково обучение – все по-високо ценени от преподавателите

кабината курс онлайн
онлайн курсове английски, немски, френски, испански език

Увереността на преподавателите в дигиталните инструменти за езиково обучение непрекъснато нараства, макар някои притеснения да остават. Педагозите често трябва сами да търсят и откриват точната образователна технология, от която се нуждаят и която да е от най-голяма полза за учениците им.

Доклад от 2015 г. на Bill & Melinda Gates Foundation разкрива промяна във възприемането на образователните технологии. Изследването посочва, че „увереността на учителите относно качеството и ползите от дигиталните инструменти нараства. Технологията се развива и преподавателите откликват, като все по-често започват да я използват. Почти всички (93%) от повече от 3,100 преподаватели участвали в проучването през последната година, регулярно използват под някаква форма дигитални инструменти за специфични нужди. Не всички дигитални технологии обаче са еднакво полезни и ефективни.“

 

Кои фактори са от най-съществено значение за преподавателите?

Това са 5-те фактора с най-голямо значение за преподавателите, когато оценяват различните образователни технологични инструменти, според проучването на Gates Foundation:

 

48% – Ефективност на разходите.

46% – Спестяват време и са лесни за боравене.

38% – Дават възможност на учениците и преподавателя непрекъснато да развиват поставените задачи, имайки предвид индивидуалните способности и прогрес на учениците.

32% – Осигуряват периодично актуализирани данни за прогреса на учениците.

27% – Помагат на учениците да се подготвят за студентски изпити или кариерно развитие.

 

Когато оценяват ресурса на технологиите, преподавателите имат предвид фактори като логистика(цена, доставка, поддръжка), начин на употреба и краен резултат. Идеалният дигитален инструмент трябва да бъде на достъпна цена, адаптивен (с възможност за регулация от ползвателя) и максимално опростен (лесен за употреба).

Всички технологични инструменти, с които си служат преподаватели и курсисти в онлайн платформата за езиково обучение Kabinata.com – отговарят на посочените изисквания.

 

Преди да инвестирате в определена технология обаче, някои експерти препоръчват да си зададете следните въпроси:

  1. Въпросната технология ще опрости ли учебния ви процес?
  2. Технологията ще помогне ли да се максимизират индивидуалните заложби и потенциал на учениците?
  3. Технологията ще помогне ли да се осъществи нещо, което преди това е било невъзможно?
  4. Технологията ще запази ли или ще подчертае ли човешкия фактор при преподаване?

 

Kabinata.com e езикова образователна платформа, която от самото начало на своето съществуване залага с еднаква сила на комбинацията от иновативни технологии и висококвалифицирани преподаватели при усвояването на учебния материал.

Запишете желаният от вас езиков курс в Kabinata.com и се възползвайте от иновативните програми и висококвалифицирани преподаватели на най-уважаваната езикова онлайн платформа в България. Ще имате на разположение хиляди видео клипове и учебни материали, мултимедия тестове, тест за определяне на ниво.

Всеки курсист получава достъп до всички нива с един абонамент. Класовете с учителите се провеждат по гъвкава програма – вечер, през деня и през уикенда. Потребителят на системата за дистанционно обучение има възможност за смяна на нивото по всяко време и за прекъсване на абонамента (без да тече) за период до 2 седмици.

 

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?