Технологиите за езиково обучение – все по-високо ценени от преподавателите

кабината курс онлайн
онлайн курсове английски, немски, френски, испански език

Увереността на преподавателите в дигиталните инструменти за езиково обучение непрекъснато нараства, макар някои притеснения да остават. Педагозите често трябва сами да търсят и откриват точната образователна технология, от която се нуждаят и която да е от най-голяма полза за учениците им.

Доклад от 2015 г. на Bill & Melinda Gates Foundation разкрива промяна във възприемането на образователните технологии. Изследването посочва, че „увереността на учителите относно качеството и ползите от дигиталните инструменти нараства. Технологията се развива и преподавателите откликват, като все по-често започват да я използват. Почти всички (93%) от повече от 3,100 преподаватели участвали в проучването през последната година, регулярно използват под някаква форма дигитални инструменти за специфични нужди. Не всички дигитални технологии обаче са еднакво полезни и ефективни.“

 

Кои фактори са от най-съществено значение за преподавателите?

Това са 5-те фактора с най-голямо значение за преподавателите, когато оценяват различните образователни технологични инструменти, според проучването на Gates Foundation:

 

48% – Ефективност на разходите.

46% – Спестяват време и са лесни за боравене.

38% – Дават възможност на учениците и преподавателя непрекъснато да развиват поставените задачи, имайки предвид индивидуалните способности и прогрес на учениците.

32% – Осигуряват периодично актуализирани данни за прогреса на учениците.

27% – Помагат на учениците да се подготвят за студентски изпити или кариерно развитие.

 

Когато оценяват ресурса на технологиите, преподавателите имат предвид фактори като логистика(цена, доставка, поддръжка), начин на употреба и краен резултат. Идеалният дигитален инструмент трябва да бъде на достъпна цена, адаптивен (с възможност за регулация от ползвателя) и максимално опростен (лесен за употреба).

Всички технологични инструменти, с които си служат преподаватели и курсисти в онлайн платформата за езиково обучение Kabinata.com – отговарят на посочените изисквания.

 

Преди да инвестирате в определена технология обаче, някои експерти препоръчват да си зададете следните въпроси:

  1. Въпросната технология ще опрости ли учебния ви процес?
  2. Технологията ще помогне ли да се максимизират индивидуалните заложби и потенциал на учениците?
  3. Технологията ще помогне ли да се осъществи нещо, което преди това е било невъзможно?
  4. Технологията ще запази ли или ще подчертае ли човешкия фактор при преподаване?

 

Kabinata.com e езикова образователна платформа, която от самото начало на своето съществуване залага с еднаква сила на комбинацията от иновативни технологии и висококвалифицирани преподаватели при усвояването на учебния материал.

Запишете желаният от вас езиков курс в Kabinata.com и се възползвайте от иновативните програми и висококвалифицирани преподаватели на най-уважаваната езикова онлайн платформа в България. Ще имате на разположение хиляди видео клипове и учебни материали, мултимедия тестове, тест за определяне на ниво.

Всеки курсист получава достъп до всички нива с един абонамент. Класовете с учителите се провеждат по гъвкава програма – вечер, през деня и през уикенда. Потребителят на системата за дистанционно обучение има възможност за смяна на нивото по всяко време и за прекъсване на абонамента (без да тече) за период до 2 седмици.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи уроци

Утре 10:00 – 12:00

A1
Teacher: Maria Georgieva

Преговор на уроци от седмицата

Утре 14:00 – 16:00

Speaking Plus
Teacher: Sheleen

Speaking (разговорен урок); Преговор на уроци от седмицата В1

Утре 16:00 – 18:00

А2/В1
Teacher: Jennie

Speaking (разговорен урок)

22.07.2019  11:00 – 13:00

A1
Teacher: Koce

day classes | Easy Conversations (тематични диалози)