7 коледни филма, които да ви помогнат да научите английски

Искате да подобрите английското си произношение, а няма с кого да го упражните? Една прекрасна идея е като гледате филми на английски (със субтитри), посветени на Коледа. Филмите ще ви дадат възможност да слушате различни акценти и да научавате как се използват ежедневни фрази в съответната естествена среда.

Покрай коледните и новогодишни празници бихте могли да си спретнете един филмов маратон посветен на тези прекрасни последни дни от годината. Това ще ви позволи да упражните английския си и да съчетаете полезното с приятното.

В цитираните по-долу филми ще чуете думи и изрази свързани с празниците, празничната трапеза и цялостната атмосфера около тях. Ще видите от първа ръка как американските семейства живеят и празнуват заедно. Всичко е много забавно и подходящо за всякаква публика. Пригответе пуканките и лакомствата, и се настанете удобно пред телевизора за едно приятно семейно изживяване.

 

1.The Grinch (Гринч).

Тази коледна история става класика след като Dr Seuss публикува книгата през 1957. Правени са няколко филма по нея, но версията на Universal Pictures и Illumination пусната през ноември 2018 спечели сърцата на мнозина. В този филм може да видите как този самотен сърдитко крои планове да открадне Коледа. Гринч обаче не е очаквал да се сблъска с невинността и топлината на едно дете, което ще го накара да започне да се съмнява в злите си планове.

Филмът е богат на думи и изрази свързани с празниците, които са лесни за разбиране.

 

2.Home Alone (Сам вкъщи).

Може би най-класическият от всички коледни филми! Ако вече сте гледали тази класическа комедия на вашия роден език, сега е момента да я видите и на английски. Диалозите са с добра артикулация и ще ви бъде лесно да ги следите дори без субтитри.

Със сигурност, първият филм от поредицата  ще ви разчувства най-силно, защото е уловил есенцията на всички емоции, които ни заливат по време на коледните празници. Освен това винаги е много забавно да се видят номерата на Кевин отново. Лично аз съм гледал този филм десетки пъти и всеки път се смея така, сякаш го гледам за първи път.

 

3.The Santa Clause (Дядо Коледа).

Можете ли да раздадете подаръци на всички деца по света само за една нощ? Този забавен филм вкарва Скот (Тим Алън) в сложна ситуация. Дядо Коледа е контузен и той трябва да поеме от него отговорността в най-натоварената нощ от годината!

Филмът е пълен с хумор и приключения. Ако харесвате комедии, това е една от най-добрите опции да се забавлявате и да подобрите не само речника си, но и да научите някои специфични английски изрази.

 

4.Scrooged (Скъперник).

Сигурно си спомняте класическата история, в която трите коледни духа посещават сърдит мъж. В този филм историята се развива н Ню Йорк и нашия Скрудж е Франк Крос, сърдитко и циничен президент на телевизионна мрежа. Духовете на Коледа – във формата на таксиметров шофьор, тромава фея и смъртта – го посещават за да се опитат да омилостивят сърцето му и да го направят по-добър човек. Диалозите във филма понякога са доста бързи, но ви препоръчваме да използвате субтитрите. Ако не разберете нещо, стопирайте на пауза филма и върнете назад сцената.

 

5.The Nightmare Before Christmas (Кошмарът преди Коледа).

През 1993  Тим Бъртън изненадва света с този анимиран филм. Всички филми за Коледа се опитват да накарат зрителите да открият истинското й значение и тази история не прави изключение. Джак живее в земята на Вси Светии (Halloween), където всеки ден плашила, вещици и лоши деца обикалят от къща на къща, искайки лакомства. Когато той се опитва да доведе Дядо Коледа в своя свят, си дава сметка, че Коледа притежава нещо специално, което я различава от другите празници. Пригответе се да запишете много празнични изрази в речника си.

6.Elf (Елф).

Човек отгледан от елфи на Северния полюс започва пътуване в дирене на истинското си семейство. Ще успее ли да се адаптира към трескавия живот в града? Времето прекарано на Северния полюс го е научило на много полезни умения. Като хвърлянето на снежни топки с невероятна прецизност, например. Но той определено не е готов да живее с истинското си човешко семейство. Освен ако не се случи някое коледно чудо.

В този филм ще научите много думи и изрази, но също така ще се запознаете с американската култура.

 

  1. Gremlins (Гремлините).

Този филм на Стивън Спилбърг излиза през 1984 и разказва историята на Гизмо – малко, космато същество с големи очи. То е толкова сладко, всички са толкова щастливи покрай него… Докато един ден собственикът му не го намира цялото мокро и осъзнава, че съществото притежава способността да се мултиплицира. И ако килер пълен с малки космати гладни животинчета не ви е достатъчен, почакайте да започнат да похапват небрежно всичко, което им се изпречи на пътя след полунощ. Кафявата им козина се превръща в зелена кожа, а забавният им характер претърпява 180-градусов обрат. Това ги превръща в заплаха за малкия град, в който живеят.

Можете да слушате диалозите във филма дори без субтитри, защото са лесни и ясни.

 

Сега вече разполагате с доста приличен списък от коледни филми, които ще ви помогнат да практикувате английския си и по време на празниците.

Най-добрата езикова онлайн платформа в България Kabinata.com предлага огромен брой видео уроци и мултимедийни помагала на всички, които се запишат за онлайн курс. Направете го сега с голяма празнична отстъпка ТУК!

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?