Halloween – 5 HORROR сериала, с които да научите английски по-бързо

Halloween не е традиционен български празник, но придоби голяма популярност в страната ни през последните десетина години. Именно предстоящият на 31 октомври Helloween, ни даде идеята за този материал.

 

За изучаващите езици е от изключително значение да могат да се възползват от всяка възможност, която им се предоставя, за да научат и практикуват новия език. Не е толкова важно какви вкусове и предпочитания имате, особено когато става дума за филми, и тв сериали. По-важното е да се възползвате от това удоволствие (или да се изплашите хубавоJ) докато разпускате. Така ще съчетаете полезното с приятното.

 

Слушането и гледането на езика помага много при научаването му (търсете си филмите със субтитри, а не с бг-дублаж). Да видите и чуете как английскоговорещи произнасят определени думи и фрази, ще ви бъде от огромна полза. Ако пък харесвате „хорор“ жанра, тогава тази статия е съвсем като за вас! Затова няма да „бавим повече топката“ и стартираме с най-добрия хорор сериал през последните 10-тина години…!

 

The Walking Dead („Живите мъртви“)

Този сериал отдавна вече е със статут „култов“ сред любителите на жанра хорор сериали (очаква се 9-ти сезон). Стартира през 2010 има номинации за „Златен глобус“. Историята се развива около полицая Рик Гримс, който е в кома вследствие прострелна рана. Когато се събужда, той се озовава в един постапокалиптичен свят на зомбита. В търсене на семейството си, той събира около себе си цветна група оцелели хора. В ежедневната им битка за храна и безопасен подслон, те развиват своите отношения и сформират боеспособно малко общество от оцеляващи.

Благодарение на този сериал ще имате възможност да научите специфични думи и фрази, както и да слушате различни произношения (акценти). Така, в добавка към гарантираното забавление, ще понаучите и малко английски.

 

American Horror Story („Американска история на ужасите“)

Продуциран от Райън Мърфи и Брад Фалчък, American Horror Story е пуснат през 2011. Приет е много добре, както от зрителите, така и от критиката. Печели 2 „Златни глобуса“. Това е антологичен сериал, който включва различни герои и места (всяка серия е различна). Това са домове, в които са извършени убийства, лудници, хотели или ферми обладани от духове, както и мн.др. Ще научите интересни (страшни) градски легенди и митове.

Благодарение на този сериал може да тренирате слуха си да разбира американското произношение. Ще разширите речниковият си запас от думи и ще подобрите произношението си, докато косата ви е щръкнала право нагоре от ужас пред екрана.

 

The Strain („Заразата“)

Сериалът вижда бял свят за първи път през 2014 и въпреки, че се снима само 3-4

години още, е сред най-почитаните от феновете на жанра, които с надежда очакват появата на нов, 5-ти сезон. Негов създател е Гилермо дел Торо (сценарист и режисьор на поредицата Hellboy, носител на „Оскар“ за „Най-добър режисьор“ и„Най-добър филм“ за „Формата на водата“).

Действието се развива в Ню Йорк и разказва историята на д-р Ефраим Гудледър, който е начело на Центъра по заразни болести в града. Той и екипът му трябва да разследват разпространението на мистериозен вирус, който е свързан с вампиризма. Оказва се, че под заплаха е не само „Голямата ябълка“, но и цялото човечество…

„Заразата“ определено ще ви държи в напрежение и ще ви кара да подскачате в стола си многократно. Но не и преди да научите няколко специализирани термина на английски от областта на медицината, и фармацевтиката.

 

The Terror („Терорът“)

„Терорът“ е нова продукция, която излиза през 2018. Според създателите му, сериалът е базиран на действителни събития. Разказва историята на екипажа на Кралската военноморска експедиция, която е изпратена от Англия към Арктика, за да открие друг път за достигане до Китай и Индия. Но попадат на полярен хищен, който превръща експедицията им в ужасяваща игра на оцеляване.

Докато сериите на този вълнуващ хорор ви държат в напрежение, ще можете в пълна степен да се насладите на типичното британското произношение, в изпълнение на военноморските офицери и моряци от филма.

 

Hemlock Grove („Хемлок Гроув“)

Това е хорор сериал в 3 сезона (2013-2015), който разказва историята за убийството на младо момиче в малко градче в щата Пенсилвания. Заподозрените се двама: Питър, 17-годишен циганин и Роман, наследник на компанията „Godfrey“. Двамата решават сами да потърсят убиеца, но тайните, които са част от ежедневието на хората от градчето, ще усложни серизно плановете им.

За изучаващите английски, този сериал предлага предизвикателство по отношение на лингвистичното съдържание и широко разнообразие от произношения, и диалози, които се развиват бързо.

 

Kabinata.com разчита на широкоспектърни методи на обучение, включително късометражни филми и аудио-визуален ресурс, който ще ви помогне да научите езика по-бързо. Благодарение на иновативните им методи, вие не само ще запомняте научените нови думи по-бързо и лесно, но ще имате възможност да започнете да комуникирате на английски още от първите дни на обучението си. Още едно предимство е изучаването на английски език с британски учители!

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?