Кои са най-полезните езици за научаване?

кабината курсове
онлайн курсове английски, немски, френски, испански език

Дали ще учите език заради по-добрите професионални перспективи, или за да го добавите в биографията си, за вас е важно той да ви донесе възможно най-много дивиденти в живота за парите, които ще похарчите за усвояването му. Доказано най-ефективният и финансово изгоден вариант за това в днешно време е онлайн изучаването. Kabinata.com  разполага с уникална иновативна система за обучение, местни преподаватели за всеки език и различни мултимедиа инструменти за оптимално изучаване на езика във виртуална среда.

 

Но как бихте могли да определите кой език ще ви бъде най-полезен?

Всички езици са полезни. Езика, който ще научите за да впечатлите международните бизнес партньори, ще бъде различен от онзи, който би ви потрябвал за една туристическа обиколка на Европа, например.

Представяме ви подборка от 8 различни езика и основните фактори, които ги определят като най-полезни за да бъдат изучавани.

 

Кой е най-често употребяваният втори език (след родния)?

Английски

 

Навярно ще се изненадате да научите, че английския не е най-говорения език в света. Тази чест се пада на китайския и испанския. Но в 55 страни английският е най-говореният втори език. Т.е. има смисъл да учите английски ако планирате да живеете или учите в чужбина.

 

Кой е най-говореният език в света?

Китайски

 

С повече от 1 милиард местни говорещи, китайският доминира в Азия и света като най-често използван език.

Но имайте предвид, че китайския включва 10 синитски езика като мандарин и кантонски. Използването на китайски е също така важна придобивка в бизнеса, защото Китай вече е лидер в световната икономика.

 

Кой е най-употребяваният втори език, който се учи в САЩ?

Испански

 

Най-широко говореният втори език в САЩ е испански. Всъщност, в САЩ има повече испаноговорящи, отколкото в Испания! Ще се окаже, че където и да се намирате, съвсем близо до вас се говори испански.

 

Кой е най-широко използваният втори език освен английски?

Арабски

 

Стандартният арабски е писмен език в много страни, където се говорят различни арабски диалекти. Всъщност арабският е официален език в 59 страни. Използва се в по-голямата част от Близкия Изток и Африка.

 

Кой език се говори на всичките 5 заселени континента?

Френски

 

Френският е вторият най-широко изучаван език в света. Като наследство от колонизацията, френският се е разпространил на всички 5 масово заселени континента. Френският е и един от работните езици на ООН.

 

Кой е най-говореният роден език в Европа?

Немски

 

Немският е най-широко употребяваният език в Европа, защото се явява роден за много народи. Той е официален език за Германия, Австрия и Лихтенщайн. Един от 3-те официални езици в Швейцария. Широко изучаван е в страните от Централна и Източна Европа.

 

 

Кой език е най-търсен?

Португалски

 

Португалският, естествено, е официален за Португалия. Но освен това е официалният език и в Бразилия. Бразилия, която изживява икономически бум и се явява 7-та най-силна икономика в света в момента. Силно развитият туристически сектор на страната прави говоренето на бразилски португалски особено ценно и може да бъде голямо предимство за всяко начинание.

 

Кой език е най-широко използван в интернет?

Руски

 

Въпреки че английският доминира интернет с 50% от цялото съдържание в мрежата, руският е веднага след него. Растящото геополитическо влияние на Русия също прави езика търсен. Руският е широко разпространен в големи части от Азия, в страни, които са били част от бившия Съветски Съюз. В Централна и Източна Европа, също.

Определен е като критичен език от Държавния Департамент на САЩ.

 

Кой език има най-големи прилики с другите езици?

Латински

 

Латинският се счита за „мъртъв“ език, но той е матерен  за много основни европейски езици като френски, испански и английски. Изучаването на латински може да бъде изключително полезно за хора, които се опитват да се усвоят основните граматически инструменти за различни езици за кратък период от време.

 

 

Кой език би ви паснал най-добре? Отговорът знаете най-добре вие самите. Kabinata.com е на ваше разположение като най-голямата и уважавана българска онлайн платформа за изучаване на чужди езици. С нейна помощ бихте могли да научите почти всеки от гореспоменатите езици. Запишете вашият езиков курс още СЕГА и вземете 7 безплатни дни!

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?