5 съвета как по-бързо и ефективно да научите чужд език

Кабината курсове
английски, немски, френски, испански – дистанционни интензивни курсове

Изучаването на нов език е вълнуващо пътуване. Понякога обаче се опитваме да постигнем тази амбициозна цел без да отдаваме нужното време и усилия, необходими за успешното й осъществяване. Упражняването на речниковия запас и лексиката дори само по няколко минути всеки ден може да направи разликата. Способността да говорите с увереност изисква по-цялостен подход.

Построяването на основите на разбирането на един непознат език отнема време. Има начини обаче това да се случи умно, а не трудно. Представяме на вниманието ви няколко съвета от перфектно говорещи и владеещи лингвистиката на поне един чужд език. Те са съгласувани с преподаватели от най-голямата онлайн платформа за изучаване на чужди езици в България, Kabinata.com. Надяваме се това да даде един добър старт на вашето езиково пътешествие.

 

 

  1. Направете изучаването на езика в част от ежедневната ви рутина.

Сигурно сте чували идиома, че практиката създава съвършенство. Но при изучаването на език не е важна само продължителността на обучението.Честотата на проверките на знанията е от витално значение.

Определянето на точен час за занимания всеки ден ще направи изучаването на езика част от ежедневната ви рутина.  Kabinata.com ви препоръчва да разделяте заниманията си на няколко по-малки(като времетраене) части. Например, от по 10 или 15 минути.  Като всяка от тях може да е посветена на различен eлемент от езика: граматика, лексика, научаване на нови фрази, упражняване на произношението.

 

  1. „Потопете“се изцяло в езика.

Много от успешно научилите чужд език подчертават важността на „потапянето“. Но какво точно означава това? „Потапянето“ представлява различни техники, като четене на книги, гледане  на новини и филми, или слушане на музика на езика,  който изучавате. Прави се с цел по-задълбочено разбиране и създаване на връзка с новия език.

Мислете за него като за езикова осмоза, която позволява на ушите ви да свикнат с разговорния език и странностите на произношението , абсорбирайки го през целия ден.

 

  1. Говорете езика.

За успешните изучаващи, целта не е само да разбират езика, но също така да го говорят, да го разберат. Упражняването на фрази и новоусвоената лексика всеки ден не само ще усъвършенства произношението ви, но ще изгради увереността, от която ще се нуждаете, за да говорите езика в ситуации от реалния свят. Езиковото обучение на Kabinata.com предоставя възможност редовно да упражнявате наученото. Как ще се случва това зависи изцяло от вас. На разположение ще имате огромна база данни от мултимедиа материали и високо квалифицирани преподаватели. Включително виртуална класна стая. Необходимо оборудване: слушалки с микрофон!

 

  1. Поставяйте си постижими езикови цели

 

Ученето на нов език е сериозен ангажимент. Бихте могли по-ефективно да направлявате усилията си, като разбиете учебния процес на по-малки етапи. Не е реално да се мисли, че ще научите цял един език само за няколко седмици. Ако  си поставяте по-достижими цели, това ще ви помогне да постигате постоянен прогрес. Изберете нещо изпълнимо за времето, което бихте могли да отделите за учене. Така бавно, но сигурно ще вървите напред към крайната цел.

 

  1. Самото пътуване е по-важно от крайната дестинация.

Вместо да се надпреварвате да усвоявате възможно по-голям речников запас от думи за възможно най-кратко време, фокусирайте се върху практикуването, проверката на знанията и говоренето на езика. За успешните изучаващи целта винаги е била да могат да говорят и комуникират с увереност. Това означава едно по-широко разбиране, както на езика, така и на културата, която представлява.

 

Започнете вашето езиково пътуване с Kabinata.com!

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?