Премиерни филми на английски за 2019

Един от най-ефективните (и  приятни) начини да подобрите английския си, е, като гледате филми на оригиналния им език със субтитри на български. Всъщност, гледането на филми, води до, така нареченото, косвено научаване. Това е подсъзнателно учене на думи и граматически структури на езика. Освен това не бива да подценявате игривия аспект на киното, неговата способност да забавлява, да предизвиква емоции и да изумява. Всеки учебен процес, който предизвиква емоции, води до неминуем успех. Защото такава е човешката природа – помним по-силно нещо, което ни е затрогнало на емоционално ниво.

Ако сте от онези киномани, които с нетърпение очакват новите заглавия от бокс-офиса, не пропускайте този материал, за да разберете поне за някои от филмите, които ще бъдат пуснати през 2019 и които не бива да пропускате.

2019 се очертава да мине под знака на американското кино. В киносалоните може да изгледате някои от тези филми с дублаж на български, а след това бихте могли да си ги свалите у дома с български субтитри. По този начин, познанията ви по сюжета, ще ви дойдат от  полза при разбирането на диалозите.

 

The Lion King (Цар Лъв)

Точно така, правилно сте прочели. Филмът на Джон Фавро е нова версия на великия филм на Дисни от 1994 г. и ще бъде в кино-театрите в началото на август 2019. Ако съдим по трейлъра, филмът представлява почти точна адаптация на предишната версия. Но този път е направен с фотореалистични компютърни изображения. Още през 2016 започва да се говори за един нов „Цар Лъв“ след успеха на „Книга за джунглата“, режисиран от същия режисьор. Надяваме се, че и тази продукция ще притежава същото прекрасно качество.

 

 Godzilla II – King of the Monsters (Годзила 2 – Кралят на чудовищата)

Филмът на Майкъл Дохърти е продължение на Godzilla (2014) и ще се появи в кината в началото на юни. Агенция MONARCH ще ни сблъска с поредица от кайджу с митични пропорции: Годзила, Мотра, Родан и триглавото чудовище, Цар Гидора! Прераждането на тези титанични чудовища ще постави съдбата на човечеството в смъртна опасност и ще ви държи в напрежение. Докато очаквате премиерата на филма, бихте могли (отново) да гледате Годзила от 2014 на английски с бг субтитри.

 

Glass (Стъкло)

Това е продължение на 2 филма – Unbreakable (2000) и “Split” (2016). Невероятният съспенс и хорор режисьор M. Night Shyamalan, ни го представя по своя неподражаем начин, заедно с актьорите в главните роли: Брус Уилис (с който направиха заедно знаменития „6-то чувство“), Джеймс Макавой и Сара Полсън. Дейвид Дън (Брус Уилис) се опитва да удържи деструктивната ярост на Кевин Уендел Кръмб (Джеймс Макавой), познат като “The Beast”(Звярът), който сее терор в зоологическата градина, в която е работил. По време на историята“The Crystal Man”(Кристалният) Elijah Price(Елайджа Прайс) – в ролята Samuel L. Jackson – се разкрива като истинският диригент на сюжета и съдбите, и на двамата герои. Филмът ще бъде пуснат още този месец (януари 2019) по големите екрани в България и чужбина. Не го пропускайте!

 

Isn’t It Romantic (Не е ли романтично)

Тази романтична комедия е режисирана от Тод Страус-Шулсън и е в списъка с романтични филми за Св.Валентин. Разказва историята на Натали, цинична архитектка, която живее в Ню Йорк (в ролята – Ребел Уилсън). Животът на главната героиня ни представя 2 големи проблема: шефът й не я забелязва, каквото и да прави, и проблемни връзки с мъже, които са уплашени от прекаления й цинизъм. Но всичко се променя, когато Натали среща джебчията Блейк (в ролята секс-символа Лиъм Хемсуърт).

Филмът е перфектен за неизлечими романтици, които искат да се запознаят с нюйоркския акцент.

 

The Upside (Нагоре)

Това е североамериканската версия на френския филм Intouchables (Досегаемите), режисиран от Нийл Бъргър. Очаква се да е в кино-театрите през септември.

Базиран на истинска история и придържайки се към версията на филма от 2011, Бъргър ни разкрива историята на американски милионер, който е парализиран вследствие инцидент и който ще преоткрие желанието си за живот, благодарение на едно нехарактерно приятелство с новия му асистент, който току-що е излязъл от затвора и търси изкупление. Ако сте харесали френската версия, в такъв случай на бива да пропускате и американския римейк.

 

Готови ли сте за филмова вечер?

Сега вече знаете какво да очаквате по киносалоните през 2019. Междувременно защо не започнете онлайн курс по английски, който да ви научи как да комбинирате граматическата акуратност с аудио-визуалните стимули? Kabinata.com ви предлага онлайн курсове, по време на които ще имате възможност да ползвате уникално богата мултимедийна база данни от видео, аудио, лайфстрийм и др.учебни файлове  и помагала.

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?