Колко ще ви струва (не)изучаването на чужд език?

кабината курс онлайн
онлайн курсове английски, немски, френски, испански език

Отговорът е „заключен“ някъде в триъгълника: цена, време, качество. Но още по-актуално днес би стоял въпросът: колко ще ви струва ако НЕ учите чужд език?!

Според едно мнение в Economist, изучаването на езици е станало толкова достъпно, че „цената за изучаването на език се измерва главно не в пари, а във време.“ Без значение каква е валутата, цената за езиковото обучение намалява. В същото време цената за това да НЕ учите чужд език, става все по-непосилна.

 

Каква е цената да НЕ учите езици?

Почти всички са съгласни, че езиковите умения са важни и стойностни за бизнеса, и структурите на всяка индустрия. И все пак ако езиковото обучение отнема прекалено дълго време, струва прекалено много – повечето хора ще се опитат да минат и без него.

Има си причина търсенето на многоезични служители в САЩ да се е увеличило повече от два пъти от 2012 г. до 2017 г.! Като свободните работни места идват от реномирани организации като банки, застрахователни агенции, болници, инженерни фирми и др.

 

Проучване от 2014 г. на Коалиция за Международно Образование разкрива, че почти 30% от интервюираните бизнесмени в САЩ съобщават за „пропуснати възможности в чужбина поради липсата на езикови умения“, а 40% твърдят, че езиковата бариера им е попречила да разгърнат своя „международен потенциал „.

Специален доклад на Economist Intelligence Unit установи, че 64% от бизнеса вярват, че езикови и културни различия са ограничили плановете им за международно разширяване. 49% съобщават, че недоразумения в комуникацията са довели до „финансови загуби след провалени големи трансгранични сделки“. От друга страна, 89% се съгласяват, че международната комуникация подобрява приходите и печалбите.

Не е лесно за компаниите да намерят идеалния кандидат с точната комбинация от опит и езикови умения. Според доклад за 2014-2015 само 19,66% от учениците от 12-тите класове се записват да учат чужди езици.

 

Традиционното езиково обучение за професионални цели отнема прекалено много време и струва прекалено много пари.

Представете си, че от вашата фирма ви изпратят някъде на езиково обучение. Това са разходи за транспорт, за учители, администрация, храна, жилище. Добавете към това и загубата на приходи заради отсъствието ви от работа…

 

Надеждата

Онлайн обучението може значително да съкрати разходите ви по изучаването на чужд език!

Благодарение на иновативните онлайн езикови платформи днес стойността на езиковото обучение не би трябвало повече да е проблем, нито по отношение на парите, нито по отношение на времето.

Иновативните онлайн програми могат радикално да намалят крайната цена. По същия начин, по който GPS системите и мобилните устройства революционизираха начина, по който се движим, технологията радикално подобрява начина, по който се преподават и изучават езици.

Онлайн обучението промени не само начина, по който изучаваме езици, но и кога, и как го правим. Когато уроците се доставят онлайн, курсистите могат да учат навсякъде, по всяко време и от всяко устройство с интернет връзка.

Вместо да се явява на място 4+ седмици, обучаващият се може да се учи на място, оставайки където е и осъществявайки обучението си в удобно за него време. А цената на самото обучение е значително редуцирана поради липсата на транспортни, жилищни или разходи за учебни материали.

Интегрирането на технологии в комбинация с човешки инструкции направи изучаването на чужди езици по-ефикасно и пълноценно.  А възвращаемостта на времето вложено от ученици и учители е максимизирана.

Технологията не е абсолютно решение и не може да замени човешките инструкции. Онлайн комбинацията между технология и добри преподаватели е оптималния вариант днес.

Горещо ви препоръчваме иновативните програми за езиково обучение на най-голямата онлайн платформа за чужди езици в България – Kabinata.com. Виртуални класни стаи, многобройни и най-разнообразни технологични инструменти, достъп до всяко ниво и курс с един абонамент, 7 безплатни дни за оптимален старт, мултимедийна база данни и висококвалифицирани местни учители за всеки език(преподаватели, които ще ви учат на родния за тях език) – всичко това е на ваше разположение. Запишете желания езиков курс СЕГА!

 

Регистрирайте се и разгледайте курс

След регистрация, можете да видите подробно платформата, учебните програми на курсовете и профилите на учителите.

Предстоящи уроци Всички предстоящи уроци

Всички предстоящи уроци

Известие от Кабината

Ще бъдете препратени към международната версия на Кабината. Ако живеете в България и/или ползвате български език, по-удобно и изгодно за вас е да ползвате българската версия.

Желаете ли въпреки това да продължите към международната версия?